E3 2015: Microsoft-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Hamarosan kezdetét veszi a Microsoft sajtókonferenciája. A showt nem csak élőben nézhetitek nálunk, de szokás szerint liveblogolunk is, ahol kommentáljuk, véleményezzük a történéseket - és persze rátok is számítunk!

19:58 - Phil Spencer visszatér, ez itt a vége. Köszönjük a figyelmet, hamarosan folytatjuk, addig a szó a stúdióé! (És látjátok, nem volt Call of Duty!)

19:55 - Egy épületbe jutunk, ahol egy furcsa, világító tojást találunk - ebből sok jó már nem sülhet ki. Később persze több is akad, és nem kell sokat várni, hogy szembejöjjenek a tulajdonosok is. Heves tűzpárbaj veszi kezdetét, ezek a rémségek viszont egyik korábbi játékból sem ismerősek. A játék a Gears of War 4 címet kapta, és jövő karácsonykor érkezik.

19:52 - De ami még fontosabb! Bemutatkozik az új Gears of War! Gameplay demót látunk, két COG-katona (egy hölgy és egy férfi) botorkál ki a sötét erdőből, és egy romos épületegyüttes felé veszi az irányt. Alig lehet látni, a fegyverekre szerelt lámpák sem sokat segítenek, érthető, hogy hőseink sietősre veszik a dolgot, mikor valami ricsajt hallanak a távolból. Egy tornádó közelít feléjük, eszeveszetten menekülnek, egy lánc levágása erejéig a kötelező láncfűrészt is beizzítjuk.

19:51 - Végre! Rod Fergusson lép a színpadra a The Coalitiontől. Bejelenti a Gears of War: Ultimate Editiont. Augusztusban jön a játék, és a héten egy nyilvános béta is lesz hozzá. A részleteket már tudjátok.

19:46 - Terítéken a HoloLens, a Microsoft bemutatja, hogyan hat majd a játékokra az AR-szemüveg. A Mojang kolleginája érkezik a színpadra, a Minecraftot hozza elő (egyébként már ismert) példaként. Élő demó következik: a Microsoft Studios munkatársa játszik, azt látjuk a képen, amit ő is a szemüvegen keresztül. Azt mondja, "create world", és a semmiből előtűnik egy komplett építmény. Egészen látványos. A terepet kívülről látjuk, és természetesen körbejárható, közel hajolhatunk hozzá, arrébb tolhatjuk és hasonlók. Miközben a másik játékos tableten játszik és nézelődik a terepen, mi látjuk, hogyan szaladgál körbe.

19:45 - A színpadon a jó öreg (tényleg megöregedett szegény!) Kudo Tsunoda, és bejelenti, hogy a Microsoft együttműködik a Valve-val a ValveVR kapcsán (a részletek még nem ismertek), ergo az Oculus mellé egy másik VR-partnert is bezsákolt a cég.

19:41 - A Fable Legends kedvcsinálója következik, ami ugye Xbox One-ra és Windows 10-re érkezik. Free-to-play a cím, igaz, az előbbi verzióhoz kell Gold-előfizetés. Dátumunk még mindig nincs hozzá.

19:39 - Egy dzsungelben bandukolunk, barlangot, csontvázakat látunk, majd egy hajó tűnik fel a vízen - egy hangulatos kalózos játék ez, viszont itt a többi szereplő is hús-vér játékos! Sea of Thieves a becses neve.

19:37 - Craig Duncan, a Rare fejese beszél, elmondja, hogy a gyűjtemény a harmincadik születésnapjuk apropóján készül. Emellett bemutatja a következő, Xbox One-exkluzív fejlesztésüket: shared world kalandjáték ez az elmondása szerint, és ez a legambiciózusabb projektjük. Gameplay demót látunk.

19:36 - Rare-klasszikusok a kivetítőn, úgy néz ki, igazak voltak a pletykák: jön a Rare Replay! Perfect Dark, Battletoads és Banjo Kazooie is szerepel benne többek között. Harminc játékot kapunk augusztus 4-én, 10 ezer Gamerscore-ral!

19:35 - A kalandot túléljük. A demó egy gameplay trailerbe torkollik, itt látjuk, hogy hősnőnk vadászik, még többet mászik és még többet szabadul - ahogy azt korábban megígérték a készítők, nem csak havas tájak lesznek. November 10-én jön a játék - ez, vagy a Fallout?

19:29 - Ami viszont sokkal fontosabb: jön a Rise of the Tomb Raider első gameplay demója! Lara egy hegyen fekvő barlangból indít társával, amiből kilépve továbbállunk, hogy megmásszuk azt. Az átvezetőben kicsit bután festenek a karakterek, de a látvány amúgy elképesztő: hősnőnk a jeges hegyoldalon mászik fel, a szél süvít, hatalmas jégcsapok keresztezik az utunkat. Mikor felérünk, és a távolban meglátjuk a kirándulásunk céljaként szolgáló romokat, visszacsúszunk, ráadásul egy lavina is a nyakunkba szakad. Menekülnünk kell, eszköztárként a szokásos platformer-kellékek állnak rendelkezésünkre. Elég tempós jelenet, és látványos is, azt meg kell hagyni.

19:27 - Színpadon Dean Hall, a DayZ alkotója, aki az új, PC-re és Xboxra érkezőt játékát mutatja be: ez az Ion, ami egy űrhódítós anyag lesz.

19:25 - Charla bemutatja az Xbox Game Preview szolgáltatást is, ami tulajdonképpen a Steam Early Access megfelelője, viszont különbség, hogy itt minden játéknak lesz ingyenes próbaverziója is. A DayZ és az Elite: Dangerous xboxos változata is szerepel a programban.

19:17 - Videomontázs az xboxos indie címekről, benne a Goat Simulatorral, a Below-val és az ARK-kal többek között. Chris Charla, a Microsoft ID@Xbox-felelőse bemutat néhány indie csapatot és projektet: bemutatkozik a Fullbright-féle Tacoma (először PC-re és Xbox One-ra jön), az Aurora44-féle Ashen (a konzolok közül csak Xboxra jön), a tiger & squid-féle Beyond Eyes (először PC-re és Xbox One-ra jön) és a Studio MDHR-féle Cuphead (a konzolok közül csak Xboxra jön). Ezekről a címekről egyébként korábban hallhattunk már.

19:15 - Kedvcsinálón a Motiga Windows 10- és Xbox One-exkluzív játéka, a már viszonylag sokat látott Gigantic. Ugye ez egy multiplayer-alapú cím, amiben mindkét fél kap egy-egy titánt (itt: guardiant), ezeket kell támogatnunk, szabadjára engednünk a harc során. Augusztusban béta, egyébként free-to-play lesz az anyag.

19:11 - Laurent Detoc, a Ubisoft amerikai részlegének elnöke érkezik a színpadra, és bejelenti: az Xbox One-játékosok exkluzív bétának örülhetnek decemberben. Azt is elhinti, hogy az október 13-án megjelenő Rainbow Six: Siege mellé ingyenesen jár a Rainbow Six: Vegas két része is - amik ugye most már Xbox One-on is játszhatók lesznek. Trailer következik.

19:09 - The Division előzetes következik, a tavalyihoz kísértetiesen hasonlóan indító előzetest látunk, amiben sejtelmesen célozgatnak a játék sztorijára is: a világ egy vírus miatt pusztul ki, ilyenkor élesedik a Divízió, ami arra hivatott, hogy olyan szituációkban mentse meg az emberiséget, amikor minden más katonai szervezet csődöt mondott.

19:07 - Bandai Namco-premier jön, méghozzá egy From Software-játékot vezetnek fel... na, vajon mi az? Nyilván a Dark Souls III! Kedvcsináló CG-előzetest látunk, aminek a végén egy akkora boss tűnik fel, hogy már nézni is rossz. 2016 elején érkezik a játék, a korábbi pletykáknak megfelelően.

19:06 - A kedvcsináló a szokásos autópornó, nagyon szépen lemodellezett autók gördülnek ki nagyon lassan a garázsból, hogy aztán nagyon gyorsan elkezdjenek száguldozni. 450 autó, 26 helyszín, 24 fős multi és eső - a korábbi infók most itt is visszaköszönnek. Szeptember 15-én jön a játék.

19:03 - A Fordról szóló kisfilmet látunk, ez a Forza Motorsport 6 felvezetése lesz. A Microsoft nem (most sem?) bírta ki, hogy ne hozza be a borítón feszítő Ford GT-t a színpadra, sőt a Ford Henry III-öt is meghívták, hogy a Turn 10 fejesével vezesse fel az autóverseny soron következő részét.

19:01 - Bemutatkozik a Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2. Új karakterek lesznek benne, egyelőre ennyi extráról beszélt Moore, a jövő tavasszal érkező játékról már egy előzetest is láthatunk: valószínűleg egyetlen kukorica sem volt még ennyire kemény, a napszemüveges, kamerába kacsintós narancsról pedig már ne is beszéljünk. A zombik mechákkal erősítenek, az sem semmi.

18:58 - Peter Moore érkezik az Electronic Artstól, az EA Accessről mesél. Az új Madden NFL-t, az új Need for Speedet és az "összes többi EA-címet" Xbox One-on lehet majd először játszani az EA Accessen keresztül. Bejelenti továbbá, hogy a Titanfall is bekerül az EA Access ingyenes játékai közé a héten, később pedig a Dragon Age: Inquisition is csatlakozik - már a nyáron, ha minden igaz. Az EA Access továbbá a héten ingyenesen kipróbálható az Xbox Live Gold-előfizetők számára.

18:51 - Todd Howard érkezik a Bethesdától, a Fallout 4 következik. Egy új kicsit máshogy vágott gameplay demóval toldják meg a hajnalban látott bemutatót, talán egy-két új jelenet akad benne. Howard Xbox-exkluzív fícsört is bejelent: a PC-s modok Xbox One-on is futnak majd, illetve a Fallout 3 is jár a játék xboxos példánya mellé.

18:49 - Bemutatkozik az Xbox Elite vezeték nélküli kontroller, amely idén ősszel érkezik - az "elit" játékosoknak. Amellett, hogy megkapta a már ismert változtatásokat (3,5 milliméteres jack-dugó például), átalakul rajta a D-pad, kapott két-két behúzható kart az aljára, és átalakíthatóvá, programozhatóvá vált. Elég menő cucc.

18:48 - A játékok ugyanúgy futnak, mint Xbox 360-on, de megkapják az Xbox One-os fícsöröket: lőhetünk screenshotokat, rögzíthetünk videókat, stb. Az Xbox Preview-tagok már mától, a többiek pedig karácsonytól próbálhatják ki az újdonságot - természetesen ingyenesen.

18:45 - A színpadon Phil Spencer, az Xboxért felelős vezető, ő is elmondja a kötelező marketingrizsát. De ami most jön, az a lényeg: az Xbox One visszafelé is kompatibilis lesz az Xbox 360-játékokkal! Mike Ybarra mesél arról, hogyan futnak majd natívan az Xbox One-on az előző generáció játékai, példaként a Mass Effect első részét mutatja be.

18:42 - Világpremier következik: Keiji Inafune és a Comcept új játékának előzetesét látjuk, egy leányzó sétálgat a robotkutyájával a sivatagban. (Xbox One-exkluzív és first-party a cucc.) Rátalálnak egy másik robotra, mikor robotpókok támadják meg őket. A kutyus elpusztul, de egy világító gömb megmarad belőle - ez most átkerül a másik testbe, így az új robottal megy tovább hősnőnk. A játék címe Recore, vélhetően az utóbb látott váltásnak fontos szerepe lesz a játékmenetben.

18:40 - Gyors összegző trailer a végén - október 27-én, jön a játék, ahogy azt már tudjuk. A színpadon Josh Holmes. Bemutatja a Warzone nevű játékmódot.

18:35 - Locke-ék az eltűnt Master Chiefék után kutatnak, a csapat folyamatosan kommunikál egymással, Locke utasításokat ad: ki kivel menjen, ki kinek segítsen, ki mire lőjön. Hamar kicsúszik a talaj a srácok alól: látványos (scriptelt) eseménysor veszi kezdetét, a környező épületek leomlanak, így keverednek tűzharcba.

18:34 - Terítéken Halo 5: Guardians, ami az első Halo, amit nulláról húztak fel Xbox One-ra. Sztoritrailerrel indítunk, feltűnik benne a két főszereplő csapat, a Blue Team és a Fireteam Osiris - utóbbiban a Nathan Fillion által alakított Buck is. A trailer gameplay jelenetbe torkollik, Locke csapatával rajtolunk.

18:32 - Bonnie Ross, a 343 Industries fejese indítja a showt, azt mondja, az Xbox legjobb évének nézünk elébe.

18:31 - Videomontázst látunk, CG, feltűnik benne a Halo, a Tomb Raider, a Forza, a Fable és a Gears of War is! Utóbbi lehet a legérdekesebb, ugye: Marcus Fenix szerepel benne, ami az első rész felújított változatára utal.

18:30 - Kezdünk!

18:28 - Kíváncsi vagyok, mi lesz abból a hírből, hogy a Microsoft és az Activision szakított: azt csicseregték a madarak nemrég, hogy a Call of Duty: Black Ops III DLC-i még csak ideiglenesen sem lesznek Xbox-exkluzívak, ennek a megállapodásnak pedig az is része volt, hogy az első gameplay videókat rendre a Microsoft konferenciáján sütötték el a korábbi részekből.

18:25 -  Nálam egy kicsit beborult, remélhetőleg ennek nincs köze ahhoz a pletykához, hogy a Microsoft leállítja az Xbox 360 gyártását...

18:21 - A streamünkön van már kép, ez viszont nem túl tartalmas egyelőre. Mindjárt kezdünk, addig nézegessetek xboxos indie címeket!

(Este fél 7-kor kezdődik a Microsoft E3-as konferenciája, ahol az Xbox One és annak játékai kapják a főszerepet. Habár a redmondiak már az elmúlt napokban is csepegtettek infókat, sőt a szokásos pletykaáradat sem maradt el, most mindenre fény derül: jó eséllyel belenézhetünk a Halo 5 kampányába, kapunk némi gameplayt az új Tomb Raiderből és persze a Gears of War is tiszteletét teszi majd valamilyen módon.

A magunk részéről ebben a liveblogban naplózzuk az eseményeket, fordítunk és véleményezünk, a kommentek között pedig várjuk a ti észrevételeiteket is! A streamért kattints az alábbi linkre, itt pedig nyomogasd sűrűn az F5-öt, folyamatosan jelentkezünk majd!)

Stream - nézd élőben a konferenciát!

67.
67.
DON GONDOCS
Úgynézki kifizetődik majd az excluszivás a Tomb Raidernek, Valami eszméletlen jól nézki. Jól tudja az MS hova tegye a pénzét és hogy kamatoztassa a Feral Interactive.
66.
66.
dyousee
65.
65.
DON GONDOCS
NA ez a gears végre más lesz mint a többi nyoma sincs a háborús hangulatnak, inkább amolyan horror-tps beütése van.
64.
64.
Chrysh
Srácok, a Hololens kapcsán: mit gondoltok, szerintetek a srácok törik a fejüket egy olyan ötleten, hogy a stratégiai játékokat terepasztal-feelingben lehessen tolni?
63.
63.
kopic
Nem tudom, sztem nem sokkal volt jobb a tavalyinál, de ez nem is feltétlenül akkora probléma.
Ami tetszett: Halo 5, Sea of Thieves, Visszafelé kompatibilitás FCK YEAH !;)
Az új Fable pedig valami iszonyat nagy kula továbbra is.:S Sztem tuti bukás lesz. És sajnos a GeoW 4-et (ezt vártam a legjobban) eddig nem tudom hová tenni.:( Mégis hogy a retekbe akarják folytatni ?! A 3-ik rész az egészet lezárta hibátlanul ! Sztem jobb lett volna, ha a Pendulum Háborúkat dolgozzák föl.
62.
62.
kamgecam
#58: +1
Nagyon jó volt ez az ms konferencia,és örülhetnek az Xo tulajok,..meg úgy anblok a gamerek.Így kell ezt kérem szépen játék játék hegyén!
61.
61.
Yami
Kellemeset csalódtam a show-ban. Engem megvettek kilóra, a Halo 5-tel venni fogok egy XO-t.
60.
60.
#55: Nem vitt az lóf@sz sem...a Tomb Raider Tarolt,volt egy kis meglepi a Recore "személyében"(remélem valami jó kis kalandjáték lesz) de semmi több,ahogy már a show elején is mondtam.
59.
59.
ADMlN
#58: Nem én hoztam szóba először a Sony-t, kérlek macerálj mást...
58.
58.
PaprikaJancsi
#56: Kérem ne keverjük most az egyszer bele a Sony-t !
57.
57.
EBR2000
Hát azt nem lehet mondani hogy unalmas volt...
Komolyan, rendesen pörgött, még akkor is, ha én nem mondanám 10/10-es konferenciának. Mindenféleképpen jobb volt mint az előző (3?!), de én hiányoltam az álejtős új IP-ket, remélhetőleg később majd kapunk valami fasza kis új játékot.
A TD rendbe volt, szvsz semmit nem fejlődött a grafikát kivéve (jó recepten nem is kell változtatni), mindenesetre jónak tűnik. Fel veheti a versenyt az UC-val.
A Gears 4 volt még az a cím ami tetszett, a grafika igazàn meglepően hipcsi-szupcsi-julcsi jó. Egyértelműen system seller.
E mellet a légtöbb stuff amolyan "hmm, nem rossz" kategória volt. Sok apró meglepetés/öröm.
56.
56.
ADMlN
Új gameplay videók, új exclusive-ok, visszafelé kompatibilitás, új (elég vagány) kontroller, játék modding és early access konzolon, HoloLens bemutató, együttmúködés a ValveVR-ral. Aki szerint ez a show nem volt jó az vagy hülye, vagy Sony bérenc.
55.
55.
roli33
Gears 4 vitte a pálmát, kár hogy az Ultimate Editionből nem mutattak semmit. Még egy borítót se. Bár először azt hittem a 4. rész a felújított verzió, valami +sztori dlc-vel, olyan sötét volt. A többi új One exkluzívtól nem vagyok elragadtatva (talán az a robotkutyás).
54.
54.
dzsiádzsó
#51: Ez a legfelháborítóbb, hogy ugyanazt el akarják játszatni velünk előröl, csak más karakterekkel.
Ekkora helyzetet kihagyni ráadásul, mi lesz ez után a GoW 5,6? Most kellett volna lefektetni az új alapokat, valóban nagyon szép, de ez bőrlehúzás...
53.
53.
tupaccc
51. örülök akkor, hogy ezzel az fura érzéssel nem vagyok egyedül. Szerintem azt a részt a sáskákkal teljesen lezárták, itt valami új fajról lesz szó xy év múlva, és lehet az eredeti osztag leszármazottjaival...
52.
52.
tupaccc
45. csatlakozom. Végre a játékokon volt a hangsúly, és nem a nappali, facebook, nfl közvetítésekről, közösségi funkciókról szólt az egész.
Játékok közül számomra egyértelműen a TR volt a legütősebb. Érdekelni fog még a Forza, Plants vs Zombies, na és a Cuphead jöhet első nap. Viszont érthetetlen, hogy hatalmas GOW fanként ez az új GOW egyáltalán nem hozott lázba. Lehet mert a valódi trilógia le lett zárva, és a régi csapat nélkül, főleg Dom és Marcus nélkül ez már csak rókabőrnek tűnik már csak. Ez az ultra sötét nulla jelenet egyáltalán nem volt olyan hatásos, mint a TR.
Holo Lens szememben Kinect sorsára jut, ez szerintem kimondhatatlanul kiforratlan dolog. Beszáltak volna inkább egy sima VR szemüveggel, de már megint túl sokat akarnak, és bukta lesz - de ne legyen igazam.
51.
51.
UncannyDante94
Jól sejtem h ez az új Gears folytatás lesz?? Mert ha igen.. hát nemtudom,nagy rajongnak tartom magam, k*kúrt szép de számomra a Gears mindigis ember vs sáskák..ezek a lények meg nemtom h mik:/
1 előzménynek sokkalta jobban őrültem vna pl E nap eseményei, vagy még az az előttről is néhány 'vissza emlékezős' jelenet..'
De remélem hamarosan több is kiderül erről! :3
50.
50.
Gykrizsi
Hát ez igazi dömping volt. Szerencsére nem volt sok fölös duma, csak a játék. Minden konf. ilyen legyen. Ja, és GEARS4!!!
48.
48.
PaprikaJancsi
Ez a konferencia valami brutál jó volt :)
47.
47.
simon 555
Jó volt, de nem tettem le a hajam.
Tomb Raider fasza volt, Gears4 jól néz ki, Forza6 kötelező.
Ami izgalomba hozott az az a robotkutyás, arra kíváncsi vagyok, gameplayt megnéznék milyen lesz.
Más semmi extra, néhány multiplatform, de összességében a reggeli Bethesda konferencia jobban izgalomba hozott.
46.
46.
McDuff
szétvitt ez az MS showcase...sokkal jobb volt mint a tavalyi!
45.
45.
p3ti
Örülök neki hogy a hulla gyenge XO launch után az MS észhez kapott és végre valahára ráfókuszált a játékokra. Phil Spencer is nagyon jót tett a cégnek - végre összeszedték magukat. Remélem hogy lesz az XO és PS4 között egy egészséges verseny
44.
44.
dzsiádzsó
Hááát ez a GoW totál csalódás, szép meg minden, de valójában semmit nem kezdtek vele.. Fegyver választó is ugyanaz, minden ugyanaz csak UE4 alatt, amúgy meg egyszer kitör a vihar, bemenekülünk látunk 2 tojást és vége a viharnak, még szél se fúj utána :D? Ennyire logikusan lesz felépítve a story akkor már félek is...
43.
43.
Drazhar
Ez az új GoW mi az isten volt? :D
38.
38.
EBR2000
Eddig eléggé jó az E3.
Csak az új IP-ket hiányolom...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...