Arkham Knight - jegelve a PC-s változat árusítása

  • Írta: Shifty
  • 2015. június 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A Warner Bros. Inc. tegnap késő este hivatalos közleményben jelezte, amíg nem tudják orvosolni a Batman: Arkham Knight PC-s változatával kapcsolatos problémákat, addig felfüggeszti annak forgalmazását.

Mint ismeretes, nem indult zökkenőmentesen a Batman: Arkham Knight PC-s verziójának hét eleji megjelenése. A Rocksteady tegnap kiadott közleményében jelezte a játékosoknak, szorosan együttműködnek a játék PC változatát készítő Iron Galaxy Studios csapatával (ahol állítólag mindössze 12-en dolgoztak a játékon), de ha a korábbi javaslataik ellenére se működik megfelelően a játék, akkor bátran éljenek a Steam refund funkciójával.

A Warner Bros. Inc. azonban tegnap este közbelépett és egy hivatalos közleményben tudatták, amíg nem sikerül megoldani a fennálló problémákat, addig leállítják a PC-s változat értékesítését. A Steamen már nem is elérhető a vásárlás funkció.

89.
89.
Red-E-Kamp Van
#88: ezzel, egyébként nem a játékfejlesztő cégeket akartam védeni, mert lehet úgy jön ki.
csak gondoltam beszállok egy kör erejéig.
hülye is lennék előrendelni.
88.
88.
Red-E-Kamp Van
#74: Én így vettem az autómat, csak nem márkakereskedésben.
Bejött a bizalmi alap és nem cserélném.(azért azt hozzá kell tenni, hogy ritka és idősebb példány, ami szempont volt.)
De ez csak off téma.
87.
87.
randall13
#86: Sosem baj? :D Akkor miért jut már-már minden hétre egy ilyen botrány? Hogy ne is menjünk annyira messzire, ott van pl a Witcher3. Azért a megjelenés után kiderültek dolgok a grafikát illetően, amiket a CDPR elfelejtett kommunikálni. Persze ez nem baj, nekik elnézzük, mert bennük bízunk, ők értünk vannak! De ez csak egy hirtelen jött példa volt, napokig lehetne sorolni azokat a játékokat, amik day1 játszhatatlanok voltak. Nem csak PC-n, konzolon is. De hát a bizalom, az a fontos!
Most vagy ti értitek félre a szó jelentését, vagy én vagyok valami elcseszett idióta, hogy anélkül képes vagyok játékokat megvenni, hogy közben megbíznék fűben fában.
84.
84.
Batman
Most akkor én hülye vagyok, mert az Origins óta ez az egyetlen játék ami leültet a gép elé és előrendeltem? Szó se róla, nekem fut szépen, de akkor is. Nem követem a híreket, nem tudom melyik játék optimalizálatlan, mennyire verik át a vásárlókat stb.
80.
80.
Spectrum
Szerintem ésszel kell mindent csinálni. Pl. ha a From Software előáll egy olyan ajánlattal PS4-re, hogy a Dark Souls III mondjuk 10 %-kal olcsóbb lesz és jár mellé egy exkluzív bónusz küldetés, akkor komolyan el fogok gondolkozni az előrendelésén.

Amúgy életemben talán 3-4 játékot rendeltem elő, én eddig egyiket sem bántam meg és örülök a kisebb-nagyobb bónuszoknak.
78.
78.
KeXxX
Úgy látszik, hogy randall-nak megint igaza volt. De most csak 1 verzióval kapcsolatosan. NEM szabad játékot előrendelni, akármilyen biztatóak is a jelek.
77.
77.
DON GONDOCS
Ezek után lehet Budget kategóriában árusítani, de komolyan nemhiszem hogy ezután teljes áron fogják árulni se a dobozos se a steames verziót. :D
72.
72.
randall13
#64: Ne ferdíts, nem vezet sehova. Egy szóval nem mondtam, hogy a bizalom egy nem létező fogalom. A kartellezés is erre épül. Meg még sok más, ahogy példálóztál. De ebben a konkrét esetben egy teljesen fölösleges szempont, de a legtöbb játék esetében így van ez. Teszem azt, ha én megbízok a CD Project Red-ben, akkor nekem jobb lett volna?
Nyilván a Warner járt a legszarabbul, de ezt nem is cáfoltam. De végeredményben az előrendelő ugyanúgy rácseszik. Erről mindig az jut eszembe, amikor a biciklisek háborognak, ha a kamion leszorítja őket az útról. Nem tökmindegy, hogy kinek volt igaza, ha a bicajos otthagyja a fogát? Menjen egy kevésbé forgalmas kerülőúton, aztán pöffeszkedjen magában, hogy mocskos az összes autós. De legalább él.
71.
71.
Lord Vader
Szomorú, hogy egymást hülyézik az emberek a kiadó hibája miatt, ahelyett, hogy mindenki egyetértene abban, hogy ez elfogathatatlan, sokan már normálisnak tekintik az ilyen kiadói magatartást. Az is nagy kár, hogy a játékos társadalom ilyen ellenséges egymással, egyszerűen mindenki utál mindenkit. Ha minden így halad tovább akkor elég sötét jövője lesz a játékiparnak.
64.
64.
Tr4nCe
#58: Remélem tudod mekkora baromságot írtál... Vettünk egy lakást sok évvel ezelőtt úgy, hogy amikor le tettük érte a pénzt, a helyén egy hatalmas földkupac állt még. A rizikó megvolt, hogy lehet nem fog felépülni,de ismertük a befektetőket és ezért volt bennünk bizalmunk. Mellesleg 8 millióval így olcsóbb volt...mellesleg... Azóta is ott lakunk és neveljük a szép kisfiúnkat. Itt is adott egy jó hírében álló befektető (akárhogy nézzük, ez egy befektetés), akik eddig elég jó dolgokat adtak ki, és amiért meg is dolgoztak, hogy bízzanak bennük az emberek. Ezt a bizalmat most elvesztették...Itt minden a bizalomról szól... Egy gondolkodó ember kockáztat, hisz kockázat nélkül nincs siker. Sok ember kockáztatott, hisz meg volt rá minden okuk. Átverték őket, és a bizalmukat vesztették.. Ha nem bízol egy befektetőben többet, akkor szerinted ki járt rosszabbul??
59.
59.
Spectrum
#58: Az előrendelés esetenkén akár 3-5000 ft spórolást jelenthet konzolon, ha valaki megjelenéskor akar játszani, ez elgondolkoztató lehet azért.
57.
57.
Azatoth
A kérdésre válaszul, hogy minek előrendelni.
Nem szokásom ilyet tenni, általában akciókban veszem a játékokat valamennyivel a megjelenés után. Ebben az esetben kivételt tettem, mert régebben az összes Batmant letorrenteztem és úgy játszottam. Azóta megvannak eredetiben is. Mivel nem volt problémám korábban egyik résszel sem, ezért nem számítottam rá, hogy itt ekkora botrány lesz, ráadásul találtam egy elég jó ajánlatot ahol a játékkal együtt a Season Pass is meglett egész jó összegért. Viszont tartottam tőle, hogy ez csak egy akció és a megjelenés után el fog szaladni az ár.
Ezenkívül nemrég vettem egy top gépet, amiért elég sokat dolgoztam és nem is volt idáig problémám semmilyen játéknál vele. Megjegyzem, most sincs, tökéletesen fut az Arkham Knight is. Viszont nem tetszik az a része a történetnek, hogy bizonyos effekteket, magasabb felbontású textúrákat alapból kihagytak, így most egy időre én is jegelem a történetet.
A jövőben pedig valószínűleg mellőzni fogom én is az előrendeléseket.
56.
56.
TheNuke
#48: Nem az elmúlt 5 évet, csak 4-et. :)
Nem rinyáltam egyszer sem, egy kommentben sem, hogy mekkora szar a warner, meg a rocksteady, meg a többi. Egyszerűen a játékról állítottam, hogy egy kupac kaka, nem ezt vártam, nem ezt rendeltem! Ennyi. :) Úgy látom a te szemedben hülye vagyok, legyen! Megkerestem az árát, legalább nem más pénzét szórom. :)

Az autós példát úgy értettem, hogy új kocsi a szalonban! Persze, bele is ülhetsz, kerülhetsz vele 1et! Jól megy, tetszik. Ilyen a demó is.
Kifizeted, hogy neked ilyen kell, nyilván nem a tesztautót kapod meg! Mondják, hogy holnap szállítjuk a megadott címre, és ennyi. Kapsz 1 roncsot. :)
Persze én vagyok a hülye, mert te nem így csináltad volna, meg nem úgy, meg bla bla bla. Én meg akkor is azt mondom, hogy ez átbaszás és ne az én saram legyen már, mert mertem vásárolni!

#50: Valahogy én is így gondolom. Ez már feldobta a napomat, hogy legalább egy ember hasonlóan látja a dolgokat! Szóval nem csak én vagyok hülye... 3:)
Az AC szériát messzire elkerülöm, meg szerintem még sokan mások. Nem hogy előre megvenni,de még utólag sem. :)
Viszont a Batmanről egyáltalán nem gondoltam volna ezt...
49.
49.
randall13
#34: Autóvásárlásnál nem evidens, hogy előtte elviszed egy körre?
48.
48.
randall13
#41: Ha az elmúlt 5 évet egy ablak és internet nélküli barlangban töltötted, akkor már értem az érvelésed. Az a baj, hogy ma az emberek elég nagy része elvárja másoktól, hogy gondolkodjanak helyette. Na én most megsúgok egy nagy titkot: hát kurvára nem fogja senki sem megtenni, pont az ellenkezője történik. Aki arra is képtelen, hogy várjon pár napot az értékelésekig, az szimplán egy balek, akit mindenki ki is fog használni. Ez történt most is. Lehet sírni több száz kommenten keresztül, hogy mennyire egy mocsok szar a Warner, bármennyire is igaz, attól végeredményben TE fogod beszopni.
Én pedig jelenleg röhögök egy jót rajtatok. A hülye csak a saját kárán tanul, tessék megszokni.
47.
47.
Play93
#42: Izé... Ha most vársz egy hetet, akkor nem tartasz ugyanott, mintha megvennéd első nap a játékot? A fejlesztők megkapják a pénzüket, te meg a játékodat ugyanúgy.
46.
46.
TheNuke
#44: :D :D
Egyébként ilyesmi. Ha nem is rendeled elő! Sőt, még megvárod a day 1 patchet és második nap veszed meg az adott játékot, az sem garantál semmit.
Jó, most a batmannél valószínű kiderült volna. De sok játéknál nem ekkora tömeget érintenek a bugok! A Witcher 3-nál én semmit nem tapasztaltam, már meg még 1-2 hétig is küzdött vele! Addig nem tudhatod, amíg meg nem veszed. :/
Vagy esetleg a varez, de akkor meg már minek megvenni? :)
44.
44.
#42: Jó, de valakinek meg kell vennie, hogy kiderüljön :D Gondoljatok bele, megjelenés június 23! Aztán se egy gameplay, se egy teszt, síri csend :))) Majd végül június 28, na, megvettem, mert már eltelt pár nap, óóó, ez egy fos! :DD Mekkora lenne :)

Vagy ugyanez film esetében. Premier napja júni 23, üres a teljes mozi, sőt a pláza is...majd csak kiderül, hogy jó film-e, megéri e beülni rá :-D
43.
43.
logic5
#42: Ez ennyi... Ha előrendelted, megérdemled...
42.
42.
pstomi
ÉN igen is LEHÜLYÉZEM az előrendelőket, mert egy baromság az és semmi értelme. Én előrendeltem anno a GTA V-t és 1 hétig nem tudtam vele játszani amiatt a hülye ékezetes bug miatt... nagyon megbántam, hogy előrendeltem mert semmi értelme nem volt. Sokkal jobb megvárni az 1.-2. napi értékeléseket, hogy kiderüljön hogy egy szar pc-s portot kaptunk e vagy minőségit.
38.
38.
Macifasz
#35: Picit tényleg, de mőrföldekre voltak azok a problémák a jelenlegitől.
36.
36.
logic5
Egyébként annyi, hogy semmit nem szabad már előrendelni, bármivel is kecsegtetnek. 2015 van, ez már nem a régi világ..
35.
35.
rappit
Édes istenem ezek a fejlesztők. Rábízzák 12 emberre a portolást... Az előző Rocksteadys batmanek is problémásak voltak az elején PC-n de ezek után tőlük semmit...
34.
34.
TheNuke
#27: Hát aki szart vesz meg, az hibás, ebben igazad van!
Szóval aki a Steamen első nap végén látja a 4000 értékelést és hogy 29%-uk pozitív csak, elolvassa mennyi hibával van tele a játék és azok után veszi meg, na Ő szart vesz és lehet hibáztatni!
De egy előrendelőt nehogy lehülyézz már, mert megveszi a játékot! :O Van ám egy gondolkodásmód itt is. "mert az utóbbi 1 év eseményei alapján..."
Nem tudok nagyon ideillő példát hozni, mert ehhez hasonló talán nincs is.. De ha meglátsz a kirakatban 1 autót, ami szuperül néz ki, csillog-villog, beindítják, szép hangja van és minden rendben vele. Rendelsz egyet, de csak 1 trágyadombot kapsz, ami döcögve megy, hiányos, le van pattogva a festék, szakadt benne a kárpit meg hasonlók, akkor az a te hibád? Végül is ha a te szemszögedből nézzük, akkor igen, mert minek vásárolt autót.
Vagy gondolom te csak akkor most kezdted el használni az XP-t, mert most lett "kész"! Eddig tele volt hibákkal, patchelgették...
33.
33.
Tr4nCe
#21: Pontosan az a hibás, aki felel a termékért! Ez pedig a rocksteady! Nem ellenőrzik a saját játékuk portját, és simán a piacra dobják úgy, hogy 2 nappal a megjelenés előtt benyomnak egy olyan szöveget, hogy: Ja, amúgy növeltük a gépigényt, mert nem tudjuk megoldani a problémát.... Ergo, tudták! Tudták, és mégis ki merték adni! Ezért csak is a rocksteady a hibás! Az, hogy ők mit tesznek a portot készítő csapattal, az az ő dolguk. Ők adták ki a munkát nekik, és ők is küldték így piacra. Ha tetszik, ha nem, ez elcseszték!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...