A Microsoft megvenné az AMD-t?

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 30.
  • Hír
Link másolása
Érdekes pletyka futott be ma délutánra: egyre több jel utal arra, hogy a Microsoft felvásárolná az AMD-t. A tárgyalások állítólag néhány hónappal ezelőtt kezdődtek, de a részletek még nem ismertek.

A KitGuru szerint a Microsoftnak az AMD-re fáj a foga. Állítólag a redmondiak már hónapokkal ezelőtt megkeresték a hardvergyártót, bár a pontos részletek még nem ismertek. A magazin 1,81 milliárd dollárra becsüli az AMD értékét, míg a Microsoft 95,3 millárd dollár készpénztartalékkal rendelkezik.

Sokaknak nem kell bemutatni az Advanced Micro Device-t, a cég processzorokat, GPU-kat és szerverprocesszorokat, valamint olyan system-on-chipeket gyárt, melyek megtalálhatóak a PlayStation 4-ben és az Xbox One-ban is.

Ha a hír igaz, és az akvizíció sikerrel zárul, a Microsoft minden eladott konzol után 100 dollárt kap majd. Igen, még az eladott PS4-ek után is, ami érdekes helyzetet szülhet. 

A pletykák szerint nem csupán a Microsoft, hanem a Samsung is érdeklődik az AMD után. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

63.
63.
Stranger
#61: TXAA-t be sem lehet kapcsolni AMD-nél.
#62
Akinek extrém felbontás kell, az azért jobban jár AMD-vel. :D
https://www.youtube.com/watch?v=gfK0Yr1xTFo
62.
62.
Lorthirash
#60: A gtx 970 és az r290x az ugyanazon az áron van és elmondhatjuk azt hogy minden játékban jobban teljesít, bár amit mondasz annak van alapja.
61.
61.
SP4C3F0X
Én is nézegettem GTX980Ti vs. legújabb AMD kártya teszteket. Azzal kezdődött hogy TXAA bekapcsolva. Mondom mi a f.sz?? Még szép hogy leveri úgy az AMD-t.
60.
60.
GAMEROD
Nincs az AMD-vel semmi gond, inkább az emberek fejével van több probléma. Amióta videokártyák léteznek mindig kb. azonos teljesítményt nyújtottak a gyártók ugyanazon kategóriában, ez most is így van. Most sem a teljesítménnyel van gond, hanem az NVidia féle exkluzív szarságokkal, mert még szép hogy egy Cuda meg franc tudja mire optimalizált játék Nvidia kártyán futnak jobban (ha lehet ezt mondani, mert azokat is megeszi némelyik nagy új látványeffektjük vacsorára). Ja hozzáteszem Nvidia kártyám van.
58.
58.
crytek
#55: Anno az AMD-t 3x ennyiért vásárolták meg mint amennyit most a cég ér.
Szépen elkúrták a renovéjukat.
Mondjuk újracimkézett kártyákkal, proci szinten évek óta 0 előre lépéssel nem is lehet egy cég értékét növelni.

55.
55.
Hunszi
vicc...a Mojang 2.5millárd volt s egy full AMD csak 1,8??
51.
51.
logic5
Már mikor láttam a kommentek számát, tudtam, hogy mi van itt megint... :D grat mindenkinek :D
50.
50.
n_ben007
#46: +1
Most biztos én leszek a szemét meg az idióta amiért elmondom a véleményem, de szerintem ez a legtöbb AMD cuccra igaz. Leginkább a driverek okoznak problémát...
48.
48.
n_ben007
#7: Szerintem visszaállnának a saját GPU-ra vagy szerződnének az nvidiával. Bár én kíváncsi lennék ebből mi sül ki.
46.
46.
anarchoid
Jobb az amd ? :) jelenleg igen neha nvidia eleoz neha AMD most eppen AMD de ettol fuggetlenul nemvennek AMD-t hihetetlen milyen mocskos szart hivnak ok drivernek...
44.
44.
Cipo3
Mindenki oda van, hogy akkor az MS kap pénzt a PS4-ekért. Ez a Sonynak lényegtelen. Az eladott játékokban van a suska nem a konzolban.
40.
40.
Stranger
#34: A 900-as széria ellenfele a 300-as széria, ezek régi tesztek.
#30
Igazából még nincs kártya ami mindent támogatna. És ha pontosak akarunk lenni AMD-nél már HD7000 (HD7750+) óta megvan a Tier3 szint.
39.
39.
Lorthirash
#38: Ja és mondom ezt is úgy hogy van egy xbox one a házban...
38.
38.
Lorthirash
#30: A mostani konzolgeneráció már most elavult pc-hez képest kár is róla beszélgetni.
Azt meg fogalmam sincs honnan szedted hogy nem tudják kezelni a dx 12-t, már a Gtx 760 is tudja kezelni
36.
36.
Spectrum
Gusztustalan világ ez, ahol egy tech cég 100 milliárd dolláron csücsül, miközben országok mennek csődbe és emberek nyomorognak.
34.
34.
Lorthirash
#32: Ajánlom figyelmedbe ezeket
https://www.youtube.com/watch?v=Aj0bZgTq1x4 sok ilyen teszt.
https://www.youtube.com/results?search_query=r290x+vs+gtx+970
https://www.youtube.com/watch?v=OKwShksXuLU

Már a 970 is jobb , és akkor még ott van 980 jön a 980 Ti és ott vannak a Titan kártyák.
32.
32.
Lorthirash
#30: Te el vagy tévedve barátom :) nézd csak meg a teszteket jobban.
30.
30.
atesz89
Miről beszéltek itt? Az AMD most jobb mint az Nvidia. Az nvidia új kártyái se tudják teljesen kezelni a dx12-t, míg az amd-é már az r9 200-as széria tudta teljes mértékben kezelni. Ha most vennék kártyát bár nvidia-s voltam, tuti nem vennék nvidia-t ,mert nvidia nem találja régi önmagát. 560gtx hawk-om volt, nagyon meg voltam elégedve. De most ha néztek teszteket véleményket, mindenkinek leesik h az ati odaveri az összes nvidia-t, nem véletlen vannak a konzolokban amd kártyák, mert már akkro is AMD előbbre járt. Még egy ideig ha játékot nézel inkább AMD-s lesz ameddig ez a konzolgeneráció marad.
29.
29.
strike19
#7: Én ebbe semmi különöset nem látok.Ugye tudtátok ,hogy HTC telefonokra feltelepített Androidok után az MS kap 4 dollárt.Ezt olvastam régebben.
Anno régen HTC telefon is Windows CE -s voltak.
27.
27.
anarchoid
#24: jah, en a driverek miatt partoltam el az AMD -tol, inkabb legyen lassu nvidiam, de legyen kevesbe ganyoltabb a cucc (mondom ugy hogy nvidia appok felet tiltom a gepen ;) legutobb amugy NVIDIA streaming sozlgaltatasa verte ki nalam a biztositekot, MINDEN nvidia usernek felraktak a cuccot ami streameli az o sajat tabletukre a jatekot, fuggetlenul hogy van olyan szarod vagy nincs...
26.
26.
strike19
Sokan fikázzák az AMD.De én szeretem.Tudnak ők is olyan jó processzorokat gyártani mint az Intel.Az AMD legnagyobb hibája CPU fronton az hogy 2009 környékén rá tértek erre az Phenom Apu Bulldozer útra ami nem volt valami sikeres.
Nagy fesz kellett és nagy óra jel.De a mostani jövőbe tekintő terveket elnézve vissza térnek az Athlon x2 sériáig.És onnan építik fel teljesen új irány vonalat.
25.
25.
anarchoid
nem rossz otlet, microsoft windows ala microsoft processort es videokartyat ;) mar reg meglephette volna az MS bar inkabb Xbox ONE ala vehetnenek par jatekfejleszto studiot akik exkluzivokat csinalnak...
24.
24.
Lorthirash
#22: A legutolsó amd kártyánál vettem észre azt hogy már szarabbnál szarabb driverek jönnek ki a kártyához stb..... így teljesen el is pártoltam tőle.
23.
23.
Stranger
#18: Utóbbi pár évben jó volt, mert a HD7000/R200 széria teljesen versenyképes volt, csak ez az új széria kuka. Nem hiszem el, hogy ennyit kellett várni átnevezésekre, ami meg nem az, nem nyújt eleget.
Processzoroknál is vicc amit művelnek. Elkezdték anno nyomatni az APU-kat, aminek asztali fronton nem sok értelme volt. Most hogy DX12-nél kihasználhatóak lesznek az integrált kártyák, kidobnak majd egy GPU nélküli szériát. Hogy lehet ennyire benézni a dolgokat?
21.
21.
Lorthirash
#19: A driverekről nem is beszélve az amd a csőd szélén van, mert se processzor ,se grafikus kártya piacán nem tudnak versenybe szállni a konkurenciával.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...