ELEX - bemutatkozott a Gothic alkotóinak új játéka

  • Írta: Shifty
  • 2015. július 2.
  • Hír
Link másolása
Lehullt a lepel a Gothic-ot is jegyző Piranha Bytes legújabb, tegnap beharangozott játékáról. Az ELEX egy mocskos, szörnyektől hemzsegő poszt-apokaliptikus világban fog játszódni, a premierre pedig jövőre kerül sor.

Hivatalosan is lehullt a lepel a Nordic Games és a Piranha Bytes első közös játékáról, az ELEX-ről (The Eclectic, Lavish, Exhilarating, Xenial). Az új cím egy poszt-apokaliptikus, sci-fi univerzumban játszódó, nyitott világú szerepjáték lesz, ami a tervek szerint 2016/2017 telén jelenik meg, PC mellett PlayStation 4-en és Xbox One-on.


A játék állítólag egy sötét, komprumisszumokat nem ismerő, komplex alkotás lesz, ami a bejelentés szerint a Gothic-ot is jegyző stúdió eddig legnagyobb projektje. A hivatalos bemutatkozóra az idei Gamescomon kerül sor.

Köszi, Gorrister!

12.
12.
pszihoapu
a gothic 2 ota nem tudnak rendes jatekot csinalni szvsz (s 3 nem volt annyira botranyosan sz@r, meg a risen 1 sem csak befejezetlen es atgondolatlan). a kalozos es sztem most ez a posztapo (a posztapo az uj zombi!) iranyzat is csod. nem jonnek ra hogy leginkabb tovabbra is a dark fantasy megy nekik.
11.
11.
kryszisz
#6: Én is pontosan ugyanígy érzek, nem tudom megfogalmazni pontosan, hogy mit is imádok a stúdió játékaiban, de van valami varázsuk, ami feledtet minden esetleges hiányosságot.
10.
10.
Nem teljes mértékben értek egyet. A Risen 1 ( az első ) az egy fantasztikusan eltalált nagyon jó játék. Én 2014-ben találkoztam vele először és azonnal beleszerettem:
- Nagyon jó a harcrendszer, okosan kell játszani és fejleszteni a karaktert ... ennyi. Aki egy nekirohanok a szörnyek ütöm amíg meghal majd iszok potiont azt kész-t vár az nagyot fog koppanni!
- Érdekes és humoros mellék és főszereplők, jópofa történetekkel és motivációval.
- Érdekes világ ( bár egy kicsit kicsire sikeredett ) a teleportkövek megtalálása után meg még szűknek is tűnik.
- Nagyon jó és logikus karakterfejlesztési rendszer . Az első pillanattól érezni, hogy nem fogok tudni mindent kimaxolni és okosan el kell menni egy irányba ( képességeket kell tanulni, hogy tudjunk bizonyos cselekedeteket végezni ( én például sosem loptam, inkább nyomta rá az erőre a plusz pontot... :)
Számomra az első egy 9.5 pontos játék!

A második na az nagyon sz@r... :) Egyetlen dolog amiért játszik vele az ember, mert hasonló, de még idiótább hangulata van. De a játék az katasztrófális! Pocsék harcrendszer, összhatásban csúnyább grafika, béna merev mozgás, elcseszett fejlesztési rendszer... stb. stb.
Borzasztó nagy csalódás volt, maximum 5-6 pontot adnék rá...

A harmadikról nem nyilatkoznék, egyenlőre egy kicsit jobbnak tűnik a másodiknál...

Ezek után nagyon nem tudom, hogy várjam-e és lelkesedjek-e a hírért... Reménykedni persze lehet!
9.
9.
Cellator
#6: Abszolút így van, a zene és játékélmény volt az ami magával ragadt anno :)
8.
8.
killer13
''szörnyektől hemzsegő poszt-apokaliptikus''= szar játék
7.
7.
crytek
A lényeg a lényegben ezt a jelenlegi Risen alatt futo graf engine-t kukázzák a vérbe és vagy csináljanak egy brutált vagy licenszeljék az UE4-et aztán csináljanak valami ütőset!
6.
6.
TheOneWhoKnocks
Imádtam minden játékukat, pedig ha őszinte akarok lenni, akkor csak a gothic 1-2 volt igazán jó. A Risenek szerintem kifejezetten gyengére sikerültek, mégis végigvittem őket, mert valamivel mégis képes beszippantani, de hogy pontosan mivel, azt nem tudnám megmondani. A történet is gyenge a játékaikban, a harcrendszer a pocsék és az éppen elfogadható között váltakozik, az animációk is nagyon fapadosak, a grafika sem túl részletgazdag, és az egész játékmenet leragadt a 2001-es Gothic szintjén, még a Risen 3-ban is. Művészileg viszont nagyon ott vannak. A tájak mesések, a zene mindig magával ragadó, a semmitmondó történeteket is remek dramaturgiával tudják előadni, és a Gothicokban még jó karakterek is voltak. Egyszerűen elvarázsolnak a játékaik, bármikor képes vagyok végigjátszani az összes Gothicot, mert szimplán jó érzés játszani vele. Én abban reménykedtem, hogy a valódi Gothic 4-et fejlesztik végre, de ha jobban belegondolok, az a világ nem annyira érdekes, csak a hangulat tette lenyűgözővé. Én tudom, hogy zabálni fogom ezt a játékot is, de remélem szereztek végre a csapatba olyan embereket is, akik jobban otthon vannak a játékkészítés technikai részében.
5.
5.
PaulMarloW
4.
4.
balint23h
#3: Gondolom mint a Gothic v Risen sorozat. Nézd a hátam típusú.
3.
3.
piskóta
Milyen nézetben lesz? Vagy ez hülye kérdés?
2.
2.
crytek
Gothic jöhetett volna új
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...