Win 10 - nem mindenkinek lesz azonnal elérhető

  • Írta: Shifty
  • 2015. július 3.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft legfrissebb blogbejegyzése szerint július 29-én nem mindenki jut majd azonnal hozzá az ingyenes Windows 10 példányához. Első körben csak az új rendszer tesztelésében részt vevők kapják meg.

Júniusban Windows-felhasználók milliói regisztráltak a Microsoft akciójára, amelynek keretén belül minden Windows-tulajdonos ingyen, egy frissítés keretein belül kapja majd meg a következő operációs rendszert, a Windows 10-et.

A Microsoft azonban egy friss bejegyzésben most megerősítette, hogy csak kisebb hullámokban kezdik meg a rendszerek frissítését, első körben pedig azok kapják meg a Windows 10-et, akik részt vettek a korai változatok tesztelésében. A különböző változatok között is lesz eltérés, ugyanis a Windows 10 Enterprise-t és a Windows 10 Educationt csak augusztus 1-től lehet majd beszerezni.

Hogy mennyi időt kell várni a frissítésekre, azt egyelőre nem tudni.

25.
25.
Stranger
#23: Ha 1,2-1,4gigát eszik a windows, az tele van rakva szeméttel. Nekünk is van 2gb memóriás gép és bekapcsolás után 680mb körül szokott megállni a memóriahasználat. Használva van readyboost is, nem tudom hogy olyankor kevesebbet eszik vagy sem. De nekem is 8gigás gépnél megeszik 950mb-t. Egyébként a memóriakezelésen is fejlesztettek 8.1-nél, nincs az a jellegzetes belassulás mint 7-nél, de főleg az XP-s gépeknél volt, hogy pár óra használat után azt mondtad kéne egy újraindítás.
24.
24.
#20: Ha a regi kezelo felulethez voltal szokva es nem jatekra meg suttyosagra hasznalsz egy gepet eleg idegesito tudott lenni a 8.x.
Munka kozben az ember haladni akar lehetoleg hatekonyan nem bogaraszni meg tokoreszni.
Kibaszott idegesito tud lenni amikor egy programot lasd cc vagy max pusztan a poen kedveert atrendeznek baze.
Megbaszhatna az anyjat egy ego ravatalon az aki ezt csinalja.
Egy csomo mindent elbasznak mashova szethajitva a beallitasokat pl.
Shortcutot meg nem tudsz annyit megjegyezni, plane ha hasznalsz meg masik 3 programot.
23.
23.
A winnek van egy olyan tulandonsaga, ha sok ramot talal akkor igyekszik minden fontos baromsagat betolteni.
A munkagepemen 16 gigaval cirka 900 mega boot utan a win 7.
A 2 gigas tranformer bookon a win8.1 meg 1.2-1.4.
Szoval cumi.
22.
22.
#19: Az egy urban legend hogy "kevesebbet eszik".
Ugyanazon a gepen 300 megaval tobbet cuppantot be a 8.1.
Azert is gyorsabb mert tobb dolgot huz be az os a szarjai kozul.
A regi nagy kedvencem az elite force 2 pl 8.1en total jol ment 7esen meg full szarul.
De ez kompatibilitasi gond inkabb.
21.
21.
Lorthirash
Classic Shellel ugyanolyan a kezelése 8.1-nek mint win7. Csak a rendszer sokkal gyorsabb.
20.
20.
mestermagyar
#19: Igazából nem is tudom hogy mi a francot sírnak a kezelőfelület miatt. A csempés részt egy windows gomb, egy keresett program nevének begépelése, és az enter lenyomásának idejéig használja a legtöbb ember.
19.
19.
Normen1976
Kár leragadni a Win7-nél. Én kihagytam a 8.0 verziót, a 7-ről a 8.1-re váltottam anno. Nagyon nem bántam meg. Óriási a különbség stabilitás terén, arról nem is beszélve, hogy egy frissen telepített Win7 és egy frissen telepített Win8.1 nél nálam + 5-7 % sebességnövekedés volt játékok alatt, simán az oprendszer váltással. Már csak ezért megérte váltani. Egész biztosan fel fogom dobni idővel (karácsony körülre) majd a 10-et is, hisz haladni kell a korral, teljesen felesleges több éves oprendszereket futtatni, ha van elérhető újabb, stabilabb, jobb, és ingyen :). A Win7-nél mindenképpen klasszisokkal jobb a 8.1 (a kezelőfelületnél észre sem venni igazán a különbséget, ez nem lehet ok) ráadásul kevesebbet is eszik, és sok régi játék is elindul alatta ami nekem 7 alatt meg sem mukkant. Bízom a 10--es verzióban, aminek elvileg még alacsonyabb lesz a hardver igénye.
Haladni kell a korral, kár leragadni, hisz azzal semmit nem nyer az ember. Ne a DX 12 miatt váltsatok, hanem azért mert felesleges régi rendszerekkel még 4-5 éveket kínlódni, ha van helyette ingen jobb frissebb amivel a jövőben biztosan többet fognak foglalkozni mint a Win7-el, vagy 8.1-el.
18.
18.
mestermagyar
#14: Lehet hogy a GUI megoldása nem a legjobb, és sokaknál beverte a biztosítékot. Viszont TÉNY hogy gyorsabb, és korszerűbb.

Semmi gond ha szerinted jobb a 7, csak legyél tisztában a tényekkel, hogy a 8 elég kemény fejlődésen ment át és ezért sok helyütt előnyre tett szert.
17.
17.
#11: Igen ez a nagy jofejseg egy profit orientalt cegtol igen gyanus.
Amikor mindenki feltette esz nelkul szepen bevetetik a havi licensz berlest.
De az sem kizart, hogy tenyleg ingyen lesz mert igy egyseges lesz es ez konnyebbseg a kulonbozo gumitalpu szervezeteknek a szabvany beepitett kiskapukkal...
16.
16.
#14: Megfeleloen izmos gepen siman jo a 7.
Nekem csak a transfrmeren van ny'ocpontegy mert az van rajta gyarilag es touchon hasznalhatobb.
De minden mason 7.
Ez a sebezheto mert nem tamogatjuk es apdetelj meg frissits suket baromsagot meghagyom a sok parajanosnak aki fosik, hogy a magyar nyelvu levelezeset lenyuljak a kinai hekkerek....
14.
14.
Thevon
#9: Én 2013-ban váltottam le az xp-t 7-re,és azóta is azt használom,mert szerintem a 8 borzalmas,de most gondolom egy páran megtámadják a kommentemet,hogy hogy mertem ilyet ki írni,hogy a 7 jobb a 8-nál.
13.
13.
randall13
#12: Igazából nekünk, felhasználóknak rohadtul nincs beleszólásunk abba, hogy melyik fog nagyobb teret nyerni :D Én perpill a Vulkan-ra tippelnék, a Khronos játékfejlesztőket is bevont az api fejlesztésébe, és a Valve is mellettük áll. A Dx12-nek jobb a marketingje, amivel az egyszeri felhasználónak el lehet adni a Win10-et, de a hozzáértőkre ez nem hat. Márpedig ez a lényeg. Talán végre lesz valami verseny.
12.
12.
Lorthirash
#10: Ez majd kiderül de az tény hogy a rendszer maga sokkal jobb.
Én használtam próbaverziót majd fél évig.
11.
11.
gegory
Ez a dolog kezd át menni tragi-komédiába... Ezekről a szemétládáktól nem lenne idegen, hogy azt mondják: ja igen ingyenes...a lefoglalás és a letöltés.Ja, hogy használni szeretnéd...fizess. 1 évig mindenkinek ingyenes akinek az előző rendszere van..hagyjuk már ezt a paraszt vakítást. Ezt abból lehet tudni, hogy hetente változtatnak az álláspontjukon.
10.
10.
randall13
#8: Azért érdemes fenntartásokkal kezelni a Dx12-t. Sok kiadó ki fogja várni a Vulkan api-t, ami ugyan azt tudja (papíron) mint a DirectX, csak éppen elfut Win7-en és Linuxon is. És ez nem kis fegyvertény, ha az olyan kiadók, mint az EA és Activision (...) lehajolnak minden fillérért.
9.
9.
mestermagyar
#5: A tipikus veterán xp-s felhasználó, aki az xp-t is csak 4 évvel a 7 megjelenése után váltotta le.
8.
8.
Lorthirash
A másik érv az meg a Dx12 megléte.
7.
7.
Lorthirash
#5: Nem felesleges mert jóval gyorsabb és stabilabb a rendszer mint a win7.
6.
6.
Stranger
#5: Ha a kártyád támogatja a DX12-t semmi értelme azon maradni.
5.
5.
Neo1989
#1: Egyetértek jelenleg még W7-en elfut a ma kiadott játékok 100%-a.
Majd ha 2017-töl elkezd visszaszorulni és már tényleg kiszorul akkor majd váltok.
Addig felesleges.
4.
4.
Obiwan HUN
#3 hat kb.! :D Nem is ertem mi ez a neplazzitas, max. szerverek akadhatnak ki, ha sokan megrohamozzak, de ez a duma hogy majd szep sorban... na hagyjuk! :)
1.
1.
logic5
Jó lesz a jó öreg Win7 nekem....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...