HWSW: Ablakon kidobott pénz volt a Nokia

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 10.
  • Gyászhír
Link másolása
Mély veszteségbe fogja tolni a Microsoft folyó negyedévét a felvásárolt Nokia-részleg értékcsökkenési leírása. A Microsoft bejelentette, hogy 7,6 milliárdot fog leírni a telefongyártás értékéből, és kirúgások is jönnek - írja a HWSW.

Megtette a régóta sejtett lépést a Microsoft és leírta a Nokia Devices and Services gyakorlatilag teljes értékét, 7,6 milliárd dollárt. Ez a könyvelésben költségként fog majd megjelenni. A leírás konyhanyelven azt jelenti, hogy a Microsoft elismeri, tényleges értékéhez képest ennyivel fizetett többet a Nokia telefongyártó üzletágáért. Lévén hogy eredeti értékén mintegy 7,4 milliárd dollárt fizetett ki a cég, gyakorlatilag a teljes üzletág értékét nullára vette most a vállalat.


Ez annak beismerése, hogy a hardvergyártásért kiadott pénzt a Microsoft az ablakon dobta ki, a várt szinergiák nem valósultak meg, a bekerülési értéket indokló profittermelő képesség pedig csak hiú ábránd maradt. A cég egyébként nem először hasal el ennyire, 2007-ben a Google ellen a hirdetési piacon erősített felvásárlással, majd az aQuantive nevű cég értékét öt év múlva írta le gyakorlatilag nullára a szoftverház – akkor ezzel huszonhat évnyi folyamatosan nyereséges időszaknak vetett véget a cég.

A Microsoft ezzel együtt több ezer ember elbocsátására készül - a további részleteket a HWSW cikkében találod!

92.
92.
Spectrum
#81: Én értékelem a moderátorok munkáját, és örülök az elhatározásnak, hogy a személyeskedéstől meg kívánjátok tisztítani a GK fórumait.

Neked pedig sok sikert, nyilván a moderálás is olyan tevékenység, amit tanulni kell és amiben fejlődni lehet, ne szívd mellre a sértődöttek kritikáit.
90.
90.
Spectrum
#85: "A moderátorok ítéletét felülbírálni szigorúan tilos!"

Na ez egy értelmetlen kitétel.

Felülbírálni annyit jelent, hogy "megváltoztatni". Egy moderátor ítéletét úgy tudom felülbírálni, ha az általa törölt tartalmat visszaállítom.

Ellenben egy moderátor ítéletét véleményezni természetesen nem lehet tilos, hiszen a szólás- és véleménnyilvánítás szabadsága alkotmányos jog, és ezt a GK belső szabályzata természetesen nem írhatja felül.
89.
89.
arcadia
Sony telefonom van j7 óta jelenleg m2 tökéletesen megfelel mindenre amire használom:) telefonálás kis netezés és ennyi! A sok sok hasztalan applikációt magasról le.......
88.
88.
godach
#86: Szerény véleményem az, hogy általában az olcsó mindig szar. Próbálkoztam ezekkel az androidos biszembaszokkal, 15-20k körül. Semmirevalóak. Aztán a haver megkapta a céges WP (tökömtudjamárkövetni, milyen teló de valami nokia) és majdnem kihajította. Nem szerette a win8-at sem a csempe felület miatt. (nem mintha nem lehetne 1 perc alatt kiiktatni)
Én megnézegettem, tetszett. Rábeszéltem, hogy adjon időt neki, aztán most nem lehetne elvenni tőle. Ellenben, én egész jól el vagyok egy 40ks androidossal is. Nejemnek pedig pont iOS-re kellett rákattannia. A szokatlanságot kivéve, egyikre sem mondanám, hogy rossz. A tanulság pedig az, hogy spórolni kell és normálisat venni.
Mert ha nem, akkor úgy jársz mint a vásáros kapucsengővel. Felszereled, aztán amikor megnyomod, a szomszédé fog szólni.
Szerintem, mindegyiknek megvan az előnye és természetesen a hátránya is...
86.
86.
dzsiádzsó
#81: Jelen esetben sztm, csak egy avatar cserével egy Windows Phone logo-ra tudnál eleget tenni bizonyos embereknek itt. Komolyan röhögök, annyi sületlenséget hordtak össze, hogy már néha a kabaré szintjét se üti meg.
Azt hittem a GK-n a PS vs Xbox vs PC mindent visz, de hogy pár WP tulaj mit tud rendezni az kész :D...
85.
85.
barackostej
Úgy látom, hogy itt többen betéve tudják a szabályzatot, mivel rengetegen adnak tippeket minként is kellene moderálni. Ennek ellenére ezen a részen valahogy átsiklottak:

"A moderátorok ítéletét felülbírálni szigorúan tilos!"

Ha úgy gondolod valaki helytelenül moderált, akkor írj egy másik moderátornak, hogy ő is nézze meg. Nem kell tanácsokat osztani, és háborogni.
83.
83.
Mr.Dead
#75: Ezen muszáj röhögni :")
81.
81.
Norbiii
Több hozzászólásra nem kívánok reagálni! Akinek élvezet azzal töltenie a szabadidejét, hogy szándékosan besározzon, vagy lejárasson, az tegye nyugodtan! 2 éves sztorit felhozni maga a rosszindulat, mert semmi köze nem volt a témához, ám de valóban volt ilyen, hibáztam, bánom, de egy új esélyt mindenki kaphat az élettől, én is!

Én szeretem ezt az oldalt, szeretem az embereket, alázattal, becsülettel, és odaadással szeretném ellátni a moderátori teendőimet, és próbálok mindig úgy cselekedni, hogy a közösségnek jót tegyek!
80.
80.
Hofi3
Mit várták? Felvásárolják a Nokia-t és Microsoft néven adnak ki telefonokat! Ki az a hülye aki Microsoft néven vesz valamit? :D :D :D
77.
77.
Lacek896
#75: Nevetnem kell. Egy olyan emberről beszélsz aki a fene tudja hány kamu accal próbálta védeni saját magát itt az oldalon, csak mert beletapostak a mimóza lelkébe. Max 2 éves sztori ha jól tévedek. Bizonyos témánál, cikktől függetlenül több kommentet generált mint seggeszki a trollkodásával. És most moderátor lett..........
75.
75.
PaprikaJancsi
#70: ,,Ma már bármelyik hippiből lehet moderátor..."

Szerintem hagy döntsék el az adminok, hogy ki lehet moderátor, és ki nem. Norbiii már jóval régebb óta GK tag, mint te, vagyis szerintem már az adminok kiismerhették, hogy megbízható-e vagy sem.
72.
72.
Serovics
#16: Nekem androidos 40k-s prestigiom van! Azon kívül hogy merül,még egyszer sem fagyott le,és minden szépen elfut rajta! És nokiát cseréltem le erre,úgyhogy ne szopjuk már annyira a wo-t,az olcsó android is jó! Nézzél meg egy xiaomi-t,vagy egy lenovot,a fullosk közül, mit tud! A samsung Lg Sony bekaphatja,az iphone meg tövig......
71.
71.
Norbiii
#70: A többnyire hosszabb hozzászólásoknál, ahol bár volt személyeskedés, de a cikkről is ment a szóváltás, ott ismét engedélyeztem a hozzászólást, de csak átszerkesztetett módon, és töröltem a sértő, személyeskedő részeket!

Kedves ADMIN!
Az alábbi mondatod nem hinném, hogy a Nokiáról és a cikkről szólt.

"Ha több eszed lenne mint egy útszéli gyomnövények..." Ezzel gyakorlatilag lehülyézted a másikat! Ilyen és ennél durvább részeket moderáltam a cikknél, és moderátorként az a dolgom, hogy ezt megtegyem! :)
70.
70.
ADMlN
#65: Ez csak a GK színvonalának tovább sülyedése. Ma már bármelyik hippiből lehet moderátor...

#69: Az milyen aspektusban volt offolás, hogy a Nokia értékének mibenlétéről folytattunk díszkurzust? Ha nem sikerült értelmezned, akkor csak szólok, hogy erről szól a cikk.

Tudod mennyi időbe és energiába telik egy-egy ilyen hosszóságú komment megírása? Elárulom: túl sokba ahhoz, hogy utána a Norbiii önkényuralmi rendszer áldozatává váljon!
69.
69.
Norbiii
#65: Kedves Yami!

Az lehet, hogy tele voltak érdekes információkkal, de offolás is volt, személyeskedésekkel, amit nem szabad megengedni! Az egészséges vitának meg helye van, de mostantól vége annak az időszaknak, amikor a mások sértegetése, provokálása sokaknak megengedettnek számított! Szerintem személyeskedés nélkül is lehet véleményt alkotni, aki meg nem bír magával, az ne csodálkozzon ha moderálom!
67.
67.
logic5
#65: Igazából mindenkinek az tetszik, amit szépnek tart, és azt használja, amit szeret. Ez ennyi. Volt a kezemben WP teló, valamelyik 9-es szériás, nem győzött meg. De ha valakinek ez kell, ámen. Ő dolga. Ez ugyanaz, mint a droid-Apple vita, vagy a ps4-XO vita. Évekig ellennétek szerintem vele, ha tehetnétek. És azért azt se feledjük, hogy a Nokia keze is benne van, hogy népszerűtlen a platform, mert egyszerűen nem tudtak lépést tartani a korral. Egy világvezető mobilgyártóból, selejt készítő lófasz lett.. Sokan már ott leírták a WP-t.
65.
65.
Yami
#61: Kitöröltél egy csomó olyan hsz-t amik tele voltak érdekes infókkal, de a #5-öst nem, pedig ott kezdődött a személyeskedés, plusz még hülyeséggel is tele van...
Értem én, hogy újonc modiként fűt a tettvágy, de azért nem kellene ilyen túlbuzgónak lenni. Ennél már sokkal durvább vitákat is elbírt a GK.
63.
63.
godach
#61: Hoppá. Te meg jól besárgultál!
62.
62.
DON GONDOCS
Vagy lehet üzenni egymásnak profilon belül is.
61.
61.
Norbiii
A személyeskedést, egymás sértegetését és provokálását tessék befejezni, elég volt az offolásból! Legyetek szívesek a cikk témájához hozzászólni, vagy ha esetleg egymással nem értetek egyet, akkor azt normális hangnemben fejezzétek ki!
57.
57.
Gykrizsi
#55: Pont beszéltem valakivel ilyen téren és két dolog miatt nem kell a WP: 1. Szobságból Samsung, Iphonon kívül más nem is kell. 2. Még most is azt szajkózzák, hogy kevés az app (mint te is). Akinek van WP jól, tudja, hogy pl. az elmúlt fél évben rengeteget bővült. Ez részben annak is köszönhető szerintem, hogy Phil Spencer átvette ezt a részleget is az xbox után, és ő nagy hangsúlyt helyez a játékokra. Stabilitásban messze felülmúlja a konkurenciát. Magyarul azért nem fogy "nagyon" a WP, mert az emberek még mindig ebben a buta tévhitben élnek.
56.
56.
manziel
Nekem anno egy dolog számított a telefonvásárlásnál, mégpedig az hogy stabil legyen az oprendszer, mivel a galaxy-m már sokszor hívást sem tudott fogadni.
Vettem egy L820-at és több mint két éve tökéletesen simán fut minden.
Való igaz hogy fing szimulációból nincs 12000 féle, csak egy-kettő, de talán valahogy túlélem.
Amúgy a Nokiás alkalmazások közt van pár olyan ami többet ér sok millió egyéb appnál.(pl Here drive zseniális navigáció)
Viszont néhány kommentelő szerintem még életében nem használt WP-t, de mégis határozott véleménye van róla.
54.
54.
dzsiádzsó
#51: Ne haragudj, de semmit nem tudsz a piaci igényekről, sajnos nekem sokszor kell tizenéves fejjel gondolkoznom, mert rengeteg kimutatást kell megnéznünk és hiszed, vagy nem, de a vásárlások 66%-a tinikhez köthető az elektronikai termékek esetén. Mert bizony, amit apu megvesz, azt is a kisfia fogja javasolni neki, mint pl. neked vénembernek is :D (ne vedd sértésnek, mert tudom nagyon művelnek akarsz tűnni és nem sértegetni, de azért mások kommentjei már számodra értelmezhetetlenek, ami aztán, ha ilyen tudálékos köntösbe bujtatod már nem is sértés, aha...haha..).

Az meg, hogy böngészőből elérem, meg valami megbízhatatlan alternatív programba írjam be a jelszavaim? Úgy látom itt vagy nyílt egy WP fanklubb, hogy ilyen érvek vannak és nem látjátok a fától az erdőt, vagy nagyon komoly ismeretbeli hiányosságok vannak piaci igények és okostelefonok képességei terén.
Sztm ezt a "konzultációt" nem folytatom itt, mert kicsit vicces kezd lenni, legközelebbi WP fan érvelés kb.:
Ennyi erővel, vegyél egy eldobható telót 1500-ért a tescoba, a közelben lesz meki, ott a számítógépéről úgy is tudsz internetezni és akkor ott belépsz mindenbe, sőt fotót is tud küldeni, úgyhogy nem is értem, minek egyáltalán telefon, csak egy WP jelet vennék a rádiómra a sok bolond Andoridos meg iOS-es helyében..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...