Bizakodhat a Sony, elvégre jó negyedévet zárt

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 30.
  • Biznisz
Link másolása
A radikális átszervezések megtették a hatásukat, kedvezően alakult a japán gyártó legutóbbi pénzügyi negyedéve. A PS4-ből újabb 3 millió egységet szállítottak le, a játékos üzletág bevétele 12,1 százalékkal nőtt.

A Sony kiadta a június 30-án véget ért negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. A játékos üzletág forgalma 12,1 százalékkal, 2,4 milliárd dollárra nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az üzemi eredménye megnégyszereződött, 160 millió dollárra rúgott.

A legutóbbi negyedévben 3 millió PlayStation 4-et szállítottak le a boltoknak, így a masina már összesen 25,3 millió leszállított egységnél jár. A kedvező eredmény hatására a Sony fél millióval több, 16,5 millió eladott konzolra számít az aktuális üzleti év végéig, ráadásul a csökkentett a gyártási költségek miatt ezek nagyobb profittartalommal kecsegtetnek, mint korábban.

A PS3-ból egyre kevesebb fogy, de a PS4 továbbra is szárnnyal, emellett a cég egyszeri pluszbevételre is szert tett, elvégre megkapta a PlayStation Networköt ért 2012-es támadás biztosítási pénzét, ami 39 millió dollárt jelentett.

A mobilos divízió és a filmgyártás sajna már nem muzsikál ilyen jól, ha kíváncsi vagy a többi üzletág eredményeire, a HWSW-n bővebben is olvashatsz róluk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...