Óriási leépítések az Angry Birds fejlesztőjénél

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 28.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába rajtolt szépen az Angry Birds 2, és hiába áll a küszöbön több nagyobb projektje is a Roviónak, a fejlesztőcég óriási leépítésekre készül. A közleményük szerint "túl sok dologgal foglalkoztak" egyszerre.

Habár tavaly már elküldött 110 embert, most újabb 260 munkatársától készül megválni a finn Rovio. Az Angry Birds-sorozat fejlesztőcsapatának vezetője azt mondta, egész egyszerűen túl sok dolgot csináltak egyszerre az elmúlt években, most pedig koncentrálniuk kell a tevékenységüket: a jövőben "arra fókuszálnak, amihez a legjobban értenek", játékot fejlesztenek és gőzerővel szorgoskodnak a jövő nyáron mozikba kerülő Angry Birds-animációs filmen is.

A Rovio az utóbbi időszakban jócskán megzuhant a korábbi önmagához képest, a cég bevétele és eredménye évről évre visszaesett, a gyengébb számokat pedig egy vezérigazgató-váltás is kísérte. Habár az Angry Birds 2 szépen rajtolt, valójában nem is a játékok forgalmával van problémája a finneknek, hanem a licencelt termékek iránti kereslet csökkenésével: ezen talán segíthet majd az animációs film és vele együtt érkező LEGO-szett is.

9.
9.
mestermagyar
#6: Igaz. De nem hatékony, azok az emberek jobb helyen is lehetnének.
7.
7.
Mufika
Nem csoda hogy rúgják kifele sorban az embereket...10 ember is tudna ilyen ütemben pályákat tervezni és reskinelni (van rajtuk sapka)
4.
4.
Andy Lightning
#3: Egyetértek, én is soknak tartom.
3.
3.
mestermagyar
110. 260????!!!

Ezek mi a tökömet csinálnak 800 emberrel? Ezalatt geometry dashben 1 ember fejleszti a map makert, az emberek meg roviot megszégyenítő mennyiségű tartalmat gyártanak ingyen és még szórakoznak is.

Ezek az elmebetegek meg 800 embert foglalkoztatnak... Ennyi emberrel egyszerre 5 COD készülhetne xd.
2.
2.
delphijos
#1: Új játékötlet a láthatáron? :D
1.
1.
Nothing
Angry (fired) Developers...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...