Nem barátkozik a Steammel a Fable Legends

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 29.
  • Hír
Link másolása
Habár a Microsoft több játékát is kiadja majd PC-re a közeljövőben, arra készüljünk fel, hogy a Windows 10-exkluzivitás mellett a Steam-támogatásról is lemondhatunk majd.

Xbox One mellett PC-re is megjelenik a Fable Legends, ez volt az egyik bizonyítéka annak, hogy a Microsoft változtat a stratégiáján, és több játékkal támogatja majd a PC-seket. Később kiderült, hogy a Gears of War: Ultimate Edition és a Killer Instinct is tiszteletét teszi a platformon, sőt az olyan, még fejlesztés alatt álló címek is megjelennek rá, mint a Rare-féle Sea of Thieves és a Halo Wars 2.

A játékok természetesen Windows 10-exkluzívak lesznek, de ezzel a gondolattal a közönség jelentős része meg tudott barátkozni, elvégre a legtöbben ingyenesen frissíthetünk az új operációs rendszerre. Lesz viszont még egy megkötés, amit viszont már nehezebb lehet lenyelni: a Fable Legends biztos, a többi játék esetében pedig erősen esélyes, hogy kimarad a Steam-támogatás, vagyis ezek a címek csak a Windows 10 alkalmazásboltján keresztül lennének elérhetők digitálisan.

A Microsoft egyébként csak a Fable Legends Store-exkluzívitását erősítette meg eddig, de már ez is furcsa annak tükrében, hogy a cég korábban leszögezte, nem céljuk versengeni a Steammel.

35.
35.
l4cyk4
#34: Elnézést, visszavonom az első mondatot, nem kellett volna!
34.
34.
l4cyk4
#33: Ez a pár válasz pedig a tiéd! Egyébként nem kell hinnem benne, a hírek ezt vetítik előre. Csak mellékesen, azt észrevetted, hogy én is az exkluzív játékokról beszéltem?
33.
33.
crytek
#32: Igen az! Ha te hiszel ebben az csak a te "szegénységi" bizonyitványod.
32.
32.
l4cyk4
#30: Szóval "baromság"!? Okay, köszönöm a választ! Azért a cikkeket alaposan átolvasva, én a helyedben újra átgondolnám.
31.
31.
Extol
Windows 7-es vagyok és Steam-es. Nekem ez kimarad akkor. Nem is érdekelt szerencsére
30.
30.
crytek
#28: Ez már ki lett tárgyalva hogy baromság a ms semmit nem fog letiltani.
Legmaxabb esetben a saját store exluziv cuccait,de mivel eddig se igen volt azokra törés nem fog tudni mit tiltogatni.
28.
28.
l4cyk4
Ennek fényében olybá tűnik, hogy az exkluzív játékaik védelme a cél:

http://gamekapocs.hu/hir/46410/frissitve_windows_10_letiltja_az_illegalis_jatekokat

Az, hogy ez kinek jó és kinek nem, illetve mennyire pénzhajhász "megoldás", mindenki megítélheti az ebben a hírben szereplő adatok alapján:

http://gamekapocs.hu/hir/45754/a_microsoft_megvenne_az_amd_t
26.
26.
alex512
Ha jobban belegondol az ember nem nagyon van gond vele, de mivel sokan orgazmust kapnak, ha a microsoftot szidhatják így nyilván sok lesz a fanyalgó. Nem kell még egy új store klienst feltenni, mert be van építve a rendszerbe, és az xboxból átemelt rendszerrel kiegészítve nagyon ütőképes. Főleg ha belevesszük az univerzális app koncepcióját, szval ki tudja hogy nem kapunk-e más platformon is valamit ingyen ha itt megvesszük. Gondolok én arra hogy pl én megvettem telefonra a Halo: spartan assaultot és ingyen megkaptam a pc-s storeban is(cross-buy ahogy előttem is írták). Ha megveszem steamen vagy bárhol van hasonló lehetőség? Hát nincs.
A microsoft tényleg próbálja amit lehet átemelni PC-re és ez a számára is legjobb megoldás erre.
25.
25.
Dugong
#19: A Win 10 nem nyírja ki a Win Live-ot? Én azt feltételeztem, ha már összekötik az Xbox Live-val a windowsos accountot. Azt reméltem a 10-től, hogy egyszerűsíti ezeket a dolgokat. Vagy nagyon naív vagyok? Eddig se voltak elérhetőek Steam-en a Live-os játékok, ha nem lesz két külön windowsos játék rendszere a Microsoftnak, akkor végül is az már előrelépés.
24.
24.
mestermagyar
#23: Najó bevallom, elkövettem a hibát egyszer amikor elkezdtem EA gammákat vásárolgatni. Bf3 után soha többet nem vettem, megnyugodhatsz.

Ubiszartól pedig 1 van, az sem uplayes (ruse).
23.
23.
crytek
#22: Mivel mást nem tudsz,mert nincs steam-en. EA se hülye.
Bár tuti több fogyna ott mint originen az biztos.
22.
22.
mestermagyar
#21: Te kértél meg engem hogy játszak vele xd. Én viaszautasítottam.
21.
21.
crytek
#18: ÉS te vagy az egyszemélyes világ game-er univerzum? Mert kb úgy álítod be. Attól még hogy téged nem érdekel lehet a 125 millió steam-es közül sok embert érdekel a többi game is nem csak steam only.
19.
19.
ADMlN
#12: Én is a Steamet használom fő marketplaceként, de ez amit leírtál nettó baromság.

5 különböző alkalmazást kell felraknom csak azért, hogy minden játékom kéznél legyen:
Batlle.net az SC 2 és a WoW miatt,
uPlay a Watch Dogs, HawX és az Assasin's Creed játékok miatt,
Origin a Titanfall és a Mass Effect 3 miatt,
GoG a Witcher 3 miatt,
és a Steam minden máshoz.

Szerintem ez minden, csak nem egységes. Arról nem is beszélve, hogy pl. a Fallout 3, és még 1-2 régebbi játék miatt még azt a fertelmes Games for Windows Live-ot is fel kell rakni.

Nekem sem tetszik, hogy megint eggyel több szereplős lesz a virtuális terjesztő piac PC-n, de azért én látom ennek előnyeit is:
A Store a Windows 8 óta a rendszer része, nem kell külön telepíteni.
A Store-ban vásárolt szoftverek lehetnek cross-buy-osak.
Akinek van Xboxa, annak a játékainak egy része már úgyis az MS accountjához kötődik.
18.
18.
mestermagyar
#17: Pffpffffpffff én nem játszom olyanokat.
17.
17.
crytek
#12: "Nekik minden megvan steamen ami csak kellhet, és pár poros overpriced szar miatt nem fog letölteni egy másikat."

Butaságokat nem kell beszélni. Legtöbb Ubisoft cím már Uplay-es tehát azt mindenképpen fel kell rakni. Battlefieldezni Bfezzél steam-en a 3-4- Hardline-al lécci.
16.
16.
kopic
Így is, úgy is egy nagy kaki lesz, szóval tökmindegy...
15.
15.
mestermagyar
#13: A Gog még elmegy mert elvileg a DRM-freeséget representálja.
14.
14.
mestermagyar
#11: Tudodmit, nyissunk egy új boltot! Biztos az lesz az überkirály vezetője a platform storejainak. Nevezzük mondjuk... gőznek.
13.
13.
Ooorky
#12: Pontosan, bár nekem azért ott figyel a Gog kliens is a Settlers 4 és Seven Kingdoms miatt :D
12.
12.
mestermagyar
#7: Van aki még EA-s és Ubis gammát vásárol?!

Szerintem a PC most egységes, és a legtöbb steames magasról leszar minden más ilyen "storet". Nekik minden megvan steamen ami csak kellhet, és pár poros overpriced szar miatt nem fog letölteni egy másikat.
11.
11.
koviprog
#7: Nekem speciel nagyon idegesítő, hogy origin, uplay, gog, steam, rockstar klienseket kell tartanom a gepemen ahhoz hogy legyen 50 címem max. Egységes megoldás tökéletes lenne, egy store egy ár, és bevezetni a digitális csere lehetőséget és 5 év utáni 60-90% akciokat aaa cimekre is. Ez működhetne pudvás dudvás országunk határain belül is.
10.
10.
crytek
#4: Egyértelmű ez ,ha van saját platformuk (MS Store) minek fizessenek egy másik cégnek a terjesztésért.Mondjuk bármibe fogadok steam-en sokkal jobban fogyna.
9.
9.
hedzsooo
Az MS ismét kezdi magát nem meghazudtolni, pfff...
8.
8.
FuRiONight
#7 A pc mindig is ilyen töredezett volt és ilyen is marad. Én most vettem boxot és feleslegesnek érzem a a többszáz ezres pc-t mellé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...