Nem lesz szerverkereső a Star Wars: Battlefrontban

  • Írta: fojesz
  • 2015. szeptember 3.
  • Hír
Link másolása
Hiába örültünk nagyon az EA keddi bejelentésének, miszerint október elején fog elrajtolni a Star Wars: Battlefront bétája, a cég most egy rossz hírrel is meglepett bennünket: a játékban nem lesz szerverkereső.

Az EA közösségi menedzsere dobta be a Redditen, hogy a Star Wars: Battlefrontban - verziótól függetlenül - nem lesz szerverkereső, helyette egy képességalapú matchmaking-rendszert építettek a játékba, ez keres majd nekünk meccset.

A rajongóknak, főleg a PC-n játszóknak, nem igazán tetszett a hír, ami nem meglepő: nagyon sokan szeretik ugyanis a szerverkereső nyújtotta testreszabási lehetőségeket, azt, hogy ők maguk kutathatnak szerver után a ping, a játékosok száma és hasonló paraméterek alapján. Persze bizonyos szűrési opciókra valószínűleg itt is lehet majd számítani, de ezek egy részéről egész biztosan lemondhatunk - igaz, a DICE még nem részletezte, hogyan működik majd a matchmaking.

A játékosok csalódottságában valószínűleg az is közrejátszik, hogy a Battlefieldekben viszont volt szerverkereső. Hogy most miért nincs? A döntést talán azzal magyarázható, hogy a Battlefront esetében lényegesen nagyobb játékostáborral, és így több alkalmi játékossal számolnak a készítők: számukra indokolt lehet a kétségkívül egyszerűbben használható matchmaking behozása.

A Star Wars: Battlefront november 17-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra - a bétateszt október elején indul.

16.
16.
Hunork
Jaj, de jó, hogy megint megy az EA szarozása, mert azt tették, amit a rajongók akartak....
Emlékeztek, amikor mindenki szidta a Battlelog-ot és nem akarták, hogy más játék is(pl ez) használja? Na, most megkaptátok, mindig kell kompromisszumokat kötni..
Ezzel én meg úgy vagyok, hogy addig nem kell szerver kereső, amíg az adott játéknak van egy nagy, és aktív játékos közössége, és 1-2mp alatt kapsz egy meccset.
15.
15.
kisbiflos
#14: Nem vagyok nagy CS játékos, van vagy 80 órám, de ez idő alatt talátam sok szervert ahol nem lehetett harmadszor ugyan azt a mapot szavazni.
14.
14.
gyaloghuszar
#10: látod én is ezt utálom a cs-ben hogy ha játszani szeretnék bedob random arcokhoz és utána megy a szavazás és mindig ott lyukadunk ki, hogy minden kör végén dust2...
elég uncsi az a pálya...
BF-ben ha nem tetszik a pálya akkor fogom magam és megyek egy másik szeróra, de ott is ha van vote, akkor se az van, hogy minden körben operation metro...
a CoD viszont megint csak jobb ilyen szempontból mint a cs, a körök végén ott a vote és ha már 2x volt egy map egymás után arra egyszerűen nem lehet szavazni és máris másik pályára mehetünk
nah de hogy a battlefront miért nem tudja a battlelog rendszert használni szerverkereséshez ezt nem értem...
az E3-as videó alapján nagyon érdekelt mostanra szállt el a lelkesedésem...
13.
13.
AnFionn
Láttam pár videót a játékmenetról, hát kb. olyan mint az összes multiplayer-FPS csak gépfegyverek, tankok és helikopterek helyett lézerpuskák, AT-ST lépegetők és X-szárnyúak vannak.
BF 1942 volt az egyetlen FPs amit komolyan nyomtam és azt kell mondjam, nem sokat változtak a dolgok.
12.
12.
Raadasul codban is lehet szavazni melyik palya jojjon es hidd el ha nem lehetne valahogy mindig ugyanazon a ketton jatszol, valami rendszer szerint dobja, lehet h ha egy helyrol.sokszor.kilepnek,.ugye az okosok, akkor azt ritkabban tolja, szoval szerintem ez.nem ezen all.vagy bukik.
10.
10.
lackosor6
Nem tudom, nem BF-eztem soha. Viszont CS:GO-ban megint szerencsétlenkedek és ott - előtte pedig Source-ban is - is az a módi, hogy a mélyen tisztelt közösség rááll egy max. két pályára és azt tolja. Más szervert más pályával nem találsz. Hiába az auto-keresés ha véletlenül más mapot ad be, akkor 5-10 perc múlva indul a vote-olás, hogy akkor mire váltsunk. És mi történik?? Megint ugyanaz a fos pálya, mert ott ismernek 1-2 helyet, amit szét lehet kempelni awp-vel és csókolom...Nem gyengén játék- és élmény gyilkos! Kissé elkalandoztam, de a lényeg, hogy a közösség ne döntsön erről (sajnos az ostoba és korlátolt többség miatt...), hanem ebben igenis alkalmazkodjon. Kívánom, hogy aki megveszi, az minőségi élményt kapjon a pénzéért, ugyanakkor tanuljon meg minden pályán játszani és ne károgjon! :)
9.
9.
#5 ez valahol igaz, de azert atlag bf jatekosoknak pont h kereso kell, fura h itt ezt elvetettek ugyanazok a fejlesztok.
8.
8.
Egyszer szeretnék már látni egy olyan hírt, hogy valami lesz a játékban, mert hónapok óta mást se hallunk, csak ez nem lesz, az nem lesz, az nem kell, ezt leszarják... siralmas...
7.
7.
Cipo3
#5: +1 Nagy igazság. :D
6.
6.
razipapi
#5: Én speciel az MW2 be találkoztam "Match Making"el először azóta irtózom tőle.
5.
5.
Suciu lazar
Persze! Amikor szerverkereső van matchmaking kell, amikor meg végre csinálnak matchmakinget, akkor szerverkereső.
2.
2.
#1: Már bocsánat, de BF4-ben konzolon is szerverkereső és dedikált szerverek vannak!
1.
1.
FekaFOB
Hát ez elég gáz, nem értem h egy egyszerű szerver keresőt miért nem lehet beletenni. Konzolon még ok a matchmaking rendszer, de PC-n igazán elfelejthetnék már az ilyesmit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...