HWSW: Végre itt az offline Google Maps

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 11.
  • Hardver
Link másolása
Tízévnyi várakozás után végre bejelentette a Google, hogy a Maps mobilalkalmazásokban (újra) megjelent az offline tárolás lehetősége, a mobilnetes kapcsolat megszűnése nem jár a keresés és navigálás elvesztésével.

A cég még a Google I/O fejlesztői konferencián jelentette be, hogy hamarosan hivatalosan elérhetővé válik a Maps szolgáltatás használata internetkapcsolat nélkül is. Ugyan erre korábban is tett próbálkozást a Google, az implementált részmegoldásokat többször is eltávolította a cég a mobilos alkalmazásból, vagy legalábbis nehezen elérhetővé tette azt.

A most bejelentett offline funkció azonban végre teljes támogatást élvez, és a lehetőségekhez mérten teljes funkcionalitást is biztosít. Ez azt jelenti, hogy a letöltött térkép-részleteket nem csak megnézni lehet, hanem kérhetünk navigációt, kereshetünk a lementett adatbázisban, sőt, az egyes helyek információs kártyáit is elérhetjük (nyitvatartási idő, értékelések, telefonszámok).

Az offline mód működéséről a HWSW cikkében olvashatsz további részleteket!

2.
2.
Csoki80
Eddig is lehetett térképet menteni, csak 'Magyarba' (direkt) nem. Mindig úgy trükköztem, hogy Bécs környékén tartottam a térképet, aztán hirtelen visszarántottam Pest felé majd amíg nem kapott észbe a rendszer, hogy hol van gyorsan mentés..
1.
1.
mestermagyar
Felesleges olyan híreket közölni amikről tudjuk hogy csak a new york masterrészt érintik kb. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...