Alien - a rendező már egy új trilógiában gondolkodik

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 30.
  • Cooltúra
Link másolása
Ridley Scott nem áll nagy folytatásgyáros hírében (sőt!), az Alien-előzmények kapcsán viszont nagyban gondolkodik: a minap jelentette be, hogy az Alien: Covenant mellé két további Alien-epizódot is készít majd.

Két hete derült ki, hogy a Prometheus folytatása Alien: Covenant címmel fut majd, a minap pedig azt is bejelentette a rendező Ridley Scott, hogy a film egy új trilógia első része lesz.

Az úriembernek az a terve, hogy a három film fokozatosan vezet majd el minket az 1979-ben debütált eredeti történetéig, és a trilógia minden kérdésünkre választ ad, ami az alienek eredete kapcsán felmerülhet bennünk. Scott azt is megjegyezte, nagyon örül annak, hogy ezekkel a kérdésekkel eddig egy folytatás sem foglalkozott, így most ő maga fejezheti be azt a munkát, amit elkezdett.

Az Alien: Covenant 2017. október 6-án kerül mozikba Michael Fassbender és Noomi Rapace főszereplésével. Habár a történet kapcsolódik a Prometheus cselekményéhez, az a tény, hogy Scott új trilógiaként hivatkozik a Covenantra és folytatásaira, mindenképpen felveti a kérdést, hogy mennyire lesz szoros a kapocs közöttük.

11.
11.
kredencferenc
Igazából annak örülnék ha Scott és Cameron összedolgoznának és találnának valami balanszot az első két film horror és akció jelege között. De például azt sem értem miért nem filmesítettek meg több akár különálló történetet az alien univerzumból. A Dark Horse képregények jó nagy hányada megfelelő táptalaj lehetne. Vagy pl.: Evenson: Nincs kiút című regénye vagy akár Friedmantól az Eredendő bűn ami a feltámad a halál közvetlen folytatása. Az idegenek a földön meg a Female War már évekkel ezelőtt arról szólt, hogy a 3-4 rész meg sem történt... mint ahogy Blomkamp "tervezte". Mennyi kihagyott ziccer és mennyi jövőbe mutató lehetőség.... na majd meglátjuk.
Ui.: Egy Colonial Marines filmet szívesen vennék Camerontól. Akár a játékot akár a képregényt alapul véve.( A kettő két teljesen eltérő alkotás mielőtt valaki megszólna és igen nekem a játék is tetszett)
10.
10.
roli33
#9: Blomkamp Alienjét jegelték. Ridley Scott lesz a főnök, az Alien Covenant pedig egyszerre folytatja a Prometheust, és lesz egyben egy új, előzmény trilógia első része. Ugyanis a Prometheus is az Alien világában játszódik 100%-osan.
9.
9.
Ez már kezd zavaros lenni számomra. Az Alien és a Prometheus két "külön" dolog. Utóbbi második része jön 2017-ben, erről szól a hír is, ráadásul Alien: Covenant címen, hogy eleve ne értsük mi van.. És akkor ez még egy új Alien trilógiát is indít? Wat? Döntsék már el, hogy Alien vagy Prometheus. Ráadásul az Alien 5 meg ugye Blompamp-hez került, akkor már inkább az lenne egy új trilógia első darabja, nem?

#2: Akármennyire is gyenge a Chappie, meg előtte az Elysium, Blomkamp olyan élményt szállított a District 9-nal anno, hogy én mindent megbocsátok neki. Az biztos, hogy igenis képes jót rendezni. És szerintem ő is tisztában van azzal, hogy ha egy ekkora franchise újraélesztését elrontja, ennyi vót neki.
8.
8.
iNKARNATE
Scott apó kicsit ráizgult szerintem, hogy alapvetően az embereknek érdekesebbnek tartják a Blomkamp féle A5 lehetőségét, mint a túltolt, de alulírt Prometheus folytatásait, így most gyorsan elveszi még a lehetőségét is annak, hogy más hozzányúljon a settinghez...
7.
7.
#6: Egyébként YoLandi 31, nem 40 és egy istennő ! :D Nah, a Pitbull legyen veled ! :D
6.
6.
Van valami probléma ? :D

Számomra, meg pont azért volt elviselhető, különben annak a filmnek, már tök mindegy volt ki kit szerződtet ... :D
5.
5.
#1: Nem értek egyet, én megnéznék még vagy 5 Aliens, Alien, Alien 3 és Ressurrection szerű sztorit bárminemű frissítés, újragondolás meg felesleges eredet-kutatás nélkül. Kurvára nem érdekel honnan jöttek és miért, minek lelőni a poént? Sokkal jobb ha gondolkodásra ad okot, hogy vajon mik ők és mi az eredetük? Egyébként az ilyen eredettörténeteknek se füle se farka, mindig is nyitott lesz, hogy mi a valódi eredet, úgysem fogja elárulni, tehát tök felesleges is ennek titulálni. Rendes Alien epizódok kellenének, mint az eddigi négy illetve a játékban a Colonial Marines és az Isolation, azok jó "folytatások" lettek, csak éppen videojátékban! Ez a véleményem :)
4.
4.
kredencferenc
#3: Szarkasztikusan értsd a dolgot. A Chappie a rövidzárlat koppintása a legrosszabb fajta koppintásból egy csipet robotzsaruval... (legalábbis nekem úgy tűnik de lehet, hogy én vagyok az akit megcsípett a bogár....)
3.
3.
DON GONDOCS
#2: Volt rövidzárlat remake? :O Ez új
2.
2.
kredencferenc
Hála az égnek! Scott bácsitól nem tartok, sokkal inkább Neil Blomkamp filmjeitől. A Rövidzárlat remake-je elég csúfos lett. Talán 3 ponttal többet is kaphatott volna a film ha nem a Die Antwoord-ot szerződteti... Remélem nem Ninja lesz az új Hicks a degenerált 12 évesnek kinéző 40 éves csaja meg Ripley.... vagy az idegen.....
1.
1.
DON GONDOCS
Ép itt az ideje egykis "vérsav" frissítést vinni a sorozatba. Bár nem lesz akkora hatása mint régen de én nyitott vagyok az újragondolt alien filmekre is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...