Rise of the Tomb Raider - a kiadó elégedett

  • Írta: Shifty
  • 2015. december 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A napokban mi is beszámoltunk róla, hogy a VGChartz mérése szerint az első héten mindössze 301 ezer dobozos Rise of the Tomb Raider fogyott. Azonban az adatok láttán csak a rajongók aggódtak, a kiadó és a fejlesztőcsapat nem.

Múlt héten több fórumon is arról lehetett olvasni, hogy a VGChartz mérése szerint az első héten mindössze 301 ezer dobozos Rise of the Tomb Raider fogyott. Figyelembe véve, hogy az Eidos Montreal által újragondolt sorozat első része, a Tomb Raider nagyon gyorsan átlépte az egymilliós álomhatárt, a Square Enix pedig az összesen eladott 6 millió példánnyal se volt elégedett, joggal merült fel sokakban a kérdés: vajon mi lesz Lara jövőjével?

Jó hírünk van, ugyanis Brian Horton, a játék vezető fejlesztője egy fórumon zajló beszélgetésbe becsatlakozva elmondta, mind a Microsoft, mind a Square Enix elégedett a fejlesztőcsapat munkájával. Ahogy írta, mindkét kiadónak fontosabb, hogy játékuk pozitív kritikákat kapjon és hogy határidőre el tudtak készülni vele.

Éppen ezért magabiztosan várják a The Game Awards ünnepséget, hiszen Lara Croft legújabb kalandját jelölték a legjobb akciókalandjáték díjára.

21.
21.
KopyAti
Max március 18.-ig fog hiányozni Lara! :)
20.
20.
KopyAti
Meglesz! ;)
19.
19.
supair
#16: Sírás-rívás most van ahogy latom a legtobb fórumon.Mire a legtobb savanyú szőlő jatszani fog vele,azok a bizonyos gyengen muzsikáló geptulajok mar rég feledtek a gémet.Ugyhogy kis onkritikat kérnénk gyakorolni uraim.....
16.
16.
KopyAti
Aztán jön majd a pc-s, és ps4-es verzió, jól kicsinosítva, s akkor lesz sírás rívás!
15.
15.
Macccy
#14
Nézed a VGChartz oldalát és ott lesz, 71ezret asszem az első héten és összesen is csak 280 ezret máig. (nyilván ha van digit, akkor az excl.)
14.
14.
Stranger
#11: Honnan tudod, hogy mennyit adtak el anno a PC-s verzióból? Nem találok infót. :S
13.
13.
PaprikaJancsi
Látom a csoportokban, hogy az MS jól csinálta, mert nagyon sokan vettek TR Bundlet. (amit persze nem számolnak)
12.
12.
Akkor is kamuznak, akkor lesznek elegedettek ha jon a.tobbire is majd :-)
11.
11.
Macccy
Nem kell kamuzzanak, nem kell mindenhol a hazugságot látni. Simán lehetnek elégedettek, őszintén is:

- exkluzív volt, tehát igen, a bevételhez hozzá jön nekik a szerződéssel kapott összeg ÉS a kényelmesebb munkatempó (4 platform helyett 2 platform).

- ahogy írtátok is, az online-store digitális példányokat nem számolja a VGChartz, ráadásul digit kód volt XONE bundle -ben is értékesítve, abból is kapnak ők bevételt!

- 2013 tavaszán egy hét alatt 653e (PS3) és 482e (X360) dobozos ment el elvileg, ami valóban nagyon nagyon jó nyitás volt, de az is érdekesség, megérne egy misét, hogy a mostani konzolok esetében az online Store eladások (szokások) mennyire változtak (növekedtek?) meg, mert én az előző konzoloknál szinte elképzelhetetlennek tartottam, hogy online vegyem a cuccokat, mikor a dobozos 0day ugyanannyi, sőt olcsóbb volt innen-onnan ... de ma nálam ez biztosan megfordult, dobozoshoz képest alapból kb 60-70% áron veszek online játékokat ráadásul megosztásban felezzük szinte mindet (így kb 30-40% ár).




#8 Szelenas: azt "tudják", hogy majd 3 évvel ezelőtt a PC dobozos verzióból annyit adtak el egy hét alatt, mint most az X360-as verzióból, szóval erre ők sem építenek (digitálisat nem tudom).

PS4 más kérdés, az egészen biztosan egy erős(ebb) első hetet csinál majd ... hacsak az érdeklődést nem csökkenti némileg ez az egy év és az akkorra már jó ideje elérhető 3 másik verzió.
8.
8.
Szelenas
Ők is tudják, hogy a PC és PS4 verziót fogják vinni
6.
6.
Gykrizsi
#5: Szerintem a digitális verzióval együtt fekete péntek után biztos megvan az 1 millió már, ami szerintem egyáltalán nem rossz. Anno pl. a Beyonetta készítői marhára örültek annak, hogy elment egy millió. Nem minden játékot kell a CoDhoz vagy Fallouthoz hasonlítani. Szerintem az új TR alapvetően nem is volt egy akkora hype gyáros, mint az előbbiek, én nem is vártam sok milliós eladásokat.
5.
5.
kopic
#2: Tehat ha okt. elejen-vegen adjak ki, akkor sokkal tobb fogyott volna belole sztem.

Egyebkent ha a digitalisat is hozzavesszuk, akkor durván elmehetett belole 700e db, ami eleg jo.
4.
4.
kopic
#2: +Blek Áps 3, Bátlöfront
2.
2.
dzsiádzsó
Hát nem a Fallout premierhez kellett volna igazítani a megjelenést...
1.
1.
Formula1fanatic
Nah akkor a PC-s verziót már meg se kell venni:P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...