Frissítve: ELEX - az új világot jelentő nyersanyag

  • Írta: Shifty
  • 2016. május 30.
  • Hír
Link másolása
Tegnap kaptunk egy raklapnyi látnivalót a Gothic-sorozat alkotóinak legújabb játékából, az ELEX-ből. Erre most rákontrázunk, mert a Piranha Bytes csapata végre új részleteket is elárult a játékról.

Azt már eddig is tudtuk, hogy az ELEX egy olyan világba kalauzol el minket, ahol a sci-fi elegyedik majd a fantasyval, a Piranha Bytes viszont végre elárulta, hogyan is jön majd létre ez a fura párosítás.

A játékban hatalmas, szabadon bejárható világban találjuk majd magunkat. Az öt óriási régióra felosztott Magalan területén nem ütközünk majd korlátokba, így sok esetben hátunkra szerelt jetpackünknek is fontos szerep jut majd a felfedezésben. Abban a felfedezésben, aminek az Elexszel fertőzött vidékeken a harccal kiegészülve lesz csak igazán értelme. A Piranha Bytes játékában elképesztően széles skálán mozognak majd a használható fegyverek, így a nyílpuskától a lángszórón át a hétköznapi lőfegyverekig tényleg mindennel apríthatjuk majd a szörnyeket. A mágiával kiegészítve pedig teljesen szabadon alakíthatjuk majd harci stílusunkat.

A játékban nem lesz klasszikus értelemben vett kasztrendszer. Ezúttal is különböző, jól képzett tanároktól tanulhatjuk majd el a különböző képességeket, így rajtunk áll, milyen irányba fejlesztjük majd hősünket. Egymagunk azonban sok esetben kevesek leszünk a végső sikerekhez, így a világban betöltött szerepünk is meghatározó lesz. Ellenségeink bármikor borsot törhetnek orrunk alá, a kalandjaink során szerzett bajtársainkra viszont mindig támaszkodhatunk. Így minden, érzelmi alapon meghozott döntés befolyásolja majd jövőnket.

Főhősünk egyébként már a kezdetek óta úgy nevelkedett, hogy az Elex aktív használója volt, ezzel fokozva teste és elméje képességeit. A mágikus anyag mellékhatásaként azonban érzelemmentes, mindenre kész gépként viselkedett, így a hűvös, logikus gondolkodás és a katonai kiképzés jellemezte életét, ami nagyban segítette őt abban is, hogy hidegvérrel gyilkolja le ellenfeleit és mássza meg a ranglétrákat. Egy véletlen folytán azonban csapdába esünk, így hősünk életében először huzamosabb ideig nem jut hozzá az Elexhez. Ezzel pedig döntési helyzetbe kerülünk. Vagy éljük tovább az életünket függőként vagy megtapasztalunk valami egészen újat.

Az ELEX 2017 elején jelenik meg, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

 
Update! Közben befutott egy előzetes is, ami a játék pre-alfa változatát mutatja be.
 
8.
8.
balint23h
#6: Azt már más fejlesztők csinálták. Csak a kiadónál maradt a gothic név így ők használhatták.
7.
7.
godach
#6: Nem tudom, nem próbáltam. Sőt, egy screenshot nem sok, annyit nem láttam. :)
6.
6.
Chrysh
#4: Az Arcania Gothic 4 az nem nagy alkotás?
4.
4.
godach
Na most van az a Pillanat, amikor azt mondom, kell ez a játék. Azt hiszem a tapasztalataim után (Gothic 1-2-3 és Risen 1) most azt érzem, amit a Witcher rajongók éreztek amikor a 3.-al csalogtatták őket ;)
3.
3.
Yanez
Én csak a fölöslegesen elnyújtott címével nem vagyok megelégedve! Miért nem LX?
2.
2.
markoci555
B*sszameg, hát most jöttem rá, hogy ez AZ a játék! :D már az elex ismerősen hangzott, de most hogy elolvastam, már leesett, hogy korábban volt róla szó, hogy minél többet használjuk, annál jobban agymosott idióták leszünk. Nagyon várom!
1.
1.
giga321
Egyre igéretesebb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...