Kártyajátékot kap a megboldogult Fable

  • Írta: Shifty
  • 2016. május 30.
  • Bejelentés
Link másolása
Ugyan a Lionhead csapata hetekkel ezelőtt végleg lehúzta a rolót, a csapat egykori tagjaiból verbuvált Flaming Fowl Studios azonban rátette a mancsát a Fable-jogokra. Első játékuk, a Fable Fortune egy kártyajáték lesz.

A Blizzard-féle Hearthstone és a Bethesda-féle The Elder Scrolls Legends után egy másik népszerű játék, a Fable is kártyajátékos mellékágat kap. Amint azt az IGN megtudta, a nemrég bezárt Lionhead 18 hónapja dolgozott a Fable Fortune nevű alkotáson, amit Kickstarter-kampány segítségével igyekszik most életben maradni.

A fejlesztést az a frissen alapított Flaming Fowl Studios végzi, akiket olyan ex-Lionhead-alkalmazottak alapítottak, mint Craig Oman, Mike West és Marcus Lynn. A csapat a Microsofttól megvette a licencjogokat, viszont kiadó nélkül a források elapadtak, így ennek pótlására holnap rajtol el a játék Kickstarter-kampánya. A csapat 250 ezer fontot szeretne összekalapozni. Ha ez sikerül, akkor heteken belül elrajtolhat a játék zárt bétája, amit októberben követne egy PC-s és Xbox One-os publikus béta is. A premierre állítólag 2017-ben kerülne sor.

Az ígéretek szerint kapunk majd 2v2 elleni PvP-módot, kampányt és sok más egyéb érdekességet is.

25.
25.
delphijos
Most nem azért, de olvasom itt a fikázásokat, hogy " csak egy szaros kárryajáték", de azért azt vegyétek figyelembe hogy egy szélnekeresztett stúdió emberei csinálnák, és még erre sincs elég pénzük. És nem három év múlva jönne, mert már csomó minden kész van. Most rúgták ki az egész bandát, és mindenki Fable játékot akarna, ráadásul gondol valami ütőset, és holnapra...
24.
24.
markoci555
22.
22.
kopic
Ez most full komoly ?! Egy tetves kártyajáték ? Na, elhuzhatnak a jo büdös francba !
21.
21.
Batman
Az ilyet mobilra kéne ki adni. Ki az aki ilyen kártyás szarokkal gépen játszik?
20.
20.
PaprikaJancsi
#17: Szerintem ne erőltesd.
19.
19.
PaprikaJancsi
#16: Szerintem meg Fifa Ultimate Team copy. Kb ugyanannyi köze van hozzá. Vannak benne kártyák.
18.
18.
_NMI_
#16: Neked aztán kurvára semmi közöd a Hearthstone-hoz ha szerinted az egy Magic copy. Gyakorlatilag SEMMI köze a Magichez azon kívül, hogy kártyajáték.
A Hex Shards of Fate a MTG copy, nem a HS.
17.
17.
Ooorky
#9: Ezért írtam, hogy először le kell butítani konzolos szintre:
Pl. a kártyákon csak kétféle szín van, piros-kék és az győz aki előbb összeszed 5 kéket.

/s
16.
16.
latis666
#12: Én nagyon szeretem a hearthstonet de az egy magic the gathering copy (bár jelenleg szerintem jobb mint az). Szeretem a Fable-t is de láthatóan azt nem fogunk kapni, tehát szívesen kipróbálnám ezt. Az egy másik dolog, hogy ahogy a videót nézem, nem látom benne a potenciált, hogy jobb lehetne mint a hearthstone, bár megjelenésig (ha lesz olyan) még sokat fejlődhet.
15.
15.
Raizen25
Szerintem a vicces inkább az,h a microsoft ott hagyta őket elvileg . Mégis pc re meg onre jön a játék ha lesz belőle valami.
14.
14.
Dreadlox
Véletlenül nem akarnak a WoWból is csinálni kártyajátékot?

*Sarcasm off*
13.
13.
kastorhun
#12: És remélem hogy a microsoft kezd majd valamit a Fable névvel.
12.
12.
kastorhun
#11: A Tes Legends is egy Hearthstone copy.
11.
11.
Gykrizsi
#10: IGN-en van videó róla, első ránézésre szimpla Heartstone copy-pasta.
10.
10.
Mortis
Szerintem pedig nincs különösebb baj vele. Érthető, hogy pont nem ezt várják a játékosok Fable címmel, de még így is jobb ötlet, mint amilyen a Legend volt.
Nem értem miért akadnak ki emberek: nem kering túl sok e-kártyajáték a mainstream köztudatban -hiába van már relatíve elég sok-, így rókabőrről felesleges beszélni még. Népszerű a HearthStone? Igen. Miért? Mert hihetetlenül jól lett kialakítva: ha összeállítasz egy-két metában benne lévő paklikhoz hasonlókat, sikerélményed is lesz: pont ma nyertem egy különösen pofátlan rugó ellen C'thun Druid-ommal, mikoris már lerakta a sorsomat megpecsételő varázslapot, azonban a pályáján lévő minion miatt húznia kellett volna lapot, de már nem volt neki, s a mellett 1 életpontja maradt: hajszál híján nyertem.
A TES Legend is jól néz ki, ez is legyen ígéretes. Az egyetlen dolog amitől már így látatlanba tartok az, hogy nincs túl sok ikonikus szereplő vagy lény a Fable-ben: mindig a hangulata volt erős nem a világépítése.
9.
9.
A Pulyka
#6: Az ilyen csodak altalaban pecere jonnek, de ne zavarjon maszterrejsz :D
8.
8.
Chrysh
Kártyajáték és FPS-MOBA, á'la az új rókabőrök
7.
7.
McDuff
Nana alljunk mar meg egy megbaszora: most csak ennek a kartyajateknak a jogait vettek meg,vagy magat a Fable brandet? Mert ha az utobbi,akkor eleg hihetetlen a 2 hettel ezelotti hir hogy sok nagy kiado/fejleszto milliokat ajanlva alltak sorba erte es az MS nem allt kotelnek.

Mellesleg en a 2ben a kocsmai kartyajatekot nagyon szerettem,sztem nagyon jol kitalaltak,orakra le tudott kotni,rengeteg penzt elbasztam ott xD jo lett volna egy kulon allo kartyajatek is ,pl mobilokra,de nem most,hanem abban az idoben amikor meg a Fable neve jelentett vmit,akkor kaszaltak volna es az otlet is egyedibbnek hatott volna,de most mar sztem keso...
6.
6.
Ooorky
Adják ki konzolokra lebutított grafikával és játékmenettel, ott tuti befutó lesz.
5.
5.
hadzsime
Kell a fasznak egyedi ötlet, másoljunk le valamit meg hugyozzuk rá a nevünket...
3.
3.
pmarci66
Hát, legalább így tovább él...
2.
2.
PaprikaJancsi
Ez valami vicc ?
1.
1.
Gykrizsi
És akkor mondják hogy nem szar a csapat. Ez volt a legnagyobb ötlett, egy kártyajáték. Na leszarom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...