Lenyűgözően fest a Skyrim: Special Edition

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 22.
  • Videó
Link másolása
A Bethesda kiadta a The Elder Scrolls V: Skyrim újrakevert változatának második előzetesét, melyből kiderül, mennyit fejlődött a grafika öt év alatt. Kevesebb, mint egy hét van hátra a premierig, ha a videó nem győz meg, akkor semmi sem fog.

A Bethesda pár bőrt már lehúzott a Skyrimről: egyrészt része volt a The Elder Scrolls Anthologynak, másrészt készült belőle Legendary Edition is, ám a jövő héten megjelenő Special Edition változott a legszembetűnőbben. Pontosan így:

Rengeteg vizuális fejlesztésen esett át, átdolgozott effektekkel vértezték fel, volumetrikus fényeket és dinamikus mélységélességet kapott.

Ha PC-n játszol és már megvan az alapjáték a három hivatalos DLC-vel együtt, akkor ingyen megkapod a Special Editiont is. Ami a legjobb, a konzolosok is modtámogatásnak örülhetnek, PS4 Prón pedig natív 4K felbontást kapunk majd.

Itt az átdolgozott grafikát vehetjük szemügyre hosszabban, a játékbeli városokban tett séta közben:

A Skyrim: Special Edition október 28-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

29.
29.
herlius
#26: Köszi a linket, itt valóban kicsit meggyőzőbben néz ki a dolog. Ennek ellenére az összhatást tekintve nem látok akkora fejlődést, mint amennyire próbálják beadni.
28.
28.
dzsiádzsó
#27: Youtube, már fent van minden város stb. ENB ezerszer szebb PC-n mint ez konzolon
27.
27.
Heldengeist
#26: Egyelőre nem tudjuk pontosan milyen lesz a felújított játék egészd. A Skyrimben is volt különbség bőven például a Rift és Winterhold között. A havasabb körzeteknek tök más hangulatuk volt, mint a kevésbé zordaknak és más szűrőket is kaptak. Annyira durván talán nem, mint például a Fallout 3-ban, de észrevehetően.
26.
26.
dzsiádzsó
#25: Biztos hogy nem nézett így ki, ezek a videók nagyon rosszak nagyon tömörít a Youtube, a volumetric lightning és depth of field effektek nem voltak és sokat dobnak, más kérdés, hogy a textúra és a jobb víz effeketek már eddig is elérhetőek voltak PC-n.
https://www.youtube.com/watch?v=onFm-7_wTyA
Talán ez jobb.

Ami engem zavar, hogy ezekkel az új fény effektekkel teljesen agyoncsapják a Skyrim hangulatát, ami igenis sötét, kemény, hideg, szívós emberek laknak egy kemény vidéken, erre egy kaliforniai naplementét bebaszcsiznak, hogy látszódjon csináltak valamit, hát a Bethesda se a régi már....
25.
25.
herlius
A 6 évvel ezelőtt vásárolt, már akkor sem csúcskategóriás PC-men pontosan ugyanígy nézett ki a játék. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen...
24.
24.
Extol
De miért en mutatnak karaktereket? Azok ugyanolyan felbontású texturákat kaptak vissza?
23.
23.
Extol
22.
22.
DevilTakeU
PC-n magyar felirattal 1000+,PS3-on úgy 800 órám van benne.Illene megvenni PS4-re is,már csak az emlékek miatt is,de a 18 ezret store-on sokallom egy öt éves játékért.Szerintem akkor is szép volt,most is az.Egyedül a magyar felirat-mod az ami engem is beindított,ha lesz hozzá,akkor vétel...majd a jövő halloweeni akcióban! :-)
21.
21.
psy123
az létezhet, hogy ps4 remastered-re magyarítást rakjak modként?
19.
19.
Heldengeist
#18: Hivatalos nincs. Legalábbis a steam nem húzta le, az pedig automatikusan frissít.
18.
18.
Giggsy
#16: Esbern hangjára évek óta van fix. Mondjuk ha konzolon játszol, az nem segít rajta. És az is megérne egy misét, hogy egy ekkora ordas, és NAGYON látványos bug (mindenki aki játszik a főszállal, belefut) hogy maradhatott meg ennyi frissítés után is...

#17: Miért nem magától értetődő, hogy teljes értékű játékként árulják? A Last of Us remaster olcsóbb volt, mint más új PS4-es játékok?
17.
17.
szenye
Az Elder Scrolls játékok mindig szépek voltak a maguk idejében. Pont ezek mutatták meg, hogy egy szerepjáték esetében is fontos a grafika, jóllehet nem az a leglényegesebb része. Most is az fogja elővenni (beszerezni) újra, aki át akarja élni a Skyrim által nyújtott élményt újra. A PC-ések hőbörgését igazából nem is értem, ingyen megkapják. Konzoltulajként inkább az előtt állok értetlenül, hogy teljes árú játékként kéne megvennem, amit nem fogok sajna.
16.
16.
Heldengeist
#15: Kis szerencsével kigyilkolnak belőle pár bugot, amit az eredetiből 5 év alatt sem sikerült. Szeretném már végre hallani Esbern hangját, már ha úgy is megvették Max von Sydow-t szinkronnak.
15.
15.
anarchoid
ez mivel lessz tobb egy felmoddolt alapjateknal ? (szemre nemsokkal)
14.
14.
p3ti
Egy újabb remastered amivel aki ha akart már játszott - feleslegesség a köbön.
13.
13.
KőbányaKispest
Most nem azért a két fillérért, de ránézek a Wow-ra és elgondolkozok azon, hogy az az ocsmány grafika hogy nem szúrja ki a szemét az embereknek.

De ott van az SW Old Republik. Hát az még egy grafikai csoda. Ha ezekről úgy beszélnénk, hogy 2002 megértem, de 2016-ban na. Ciki. Ez meg 2011.es játék a maga idejében szép volt (nem gyönyörű), de most ezzel a kis gyári tuningal nekimegyek én is. És még mindig szebb, mint pl az emlitett kettő játék.
12.
12.
szinkron
Nem fest lenyűgözően, épp ellenkezőleg.
11.
11.
#3: Sosem értettem ezt a hozzáállást, az tény, hogy például a felbontás YouTube-on úgysem jön át, de a fények, árnyékok, effektek, anyámkínja nagyon is látszik videón is. (Ezeken mellesleg én szinte semmi változást nem észleltem.)
10.
10.
dzsiádzsó
2011-ben ebben a kategóriában elég szép látványt nyújtott, jelenleg TESO jobban fest kb. ami mindent elmond, nagyon gyengére sikerült a special edition, persze átírni egy játékot, valamint a grafikai tuningot egy ekkora játéknál nem lehet megvalósítani, annyi erővel új TES-t is csinálhatnának, ez valószínű csak annyit változott, amivel még pont nem érik el azt a határt, hogy újra kelljen tervezni, tesztelni mindent.
Én kiváncsian várom a Bethesda új motorját, ha egyátalán saját lesz, mert bizony nagyon öreg ez a creation engine, Fallout is gyenge volt kinézetre és most már ideje lenne igazi nextgen motorba gondolkodni.
8.
8.
_Tappancs_
Nekem nem jön be. Már akkor se volt szép amikor megjelent és most se a részletek hiánya miatt(nagyon alacsony poligon számú minden). Az atmoszférikus effektek nem tudnak csodát tenni sajnos.
7.
7.
Maximo32HUN
Oké Oké kinéz ahogy kinéz de miért sárgít a fény? 0-24 ben délutáni napsütés lesz?
Remélem lassan összekalapálnak valami jó motort a következő ES-re mert az animációk már megjelenéskor sem voltak valami jók és most már így a For Honor után ezek a mozgások valami borzalmasak
6.
6.
Hab
A táj még mindig kellemes látványt nyújt, biztos újra előfogom venni.
5.
5.
Brenor
Már nagyon várom! Igaz annyira nem csili-vili, mint modokkal, de legalább nem kell szarakodnom velük, sajnos a modok sok keserűséget okoztak nekem.
4.
4.
Mortis
sajnos a borzasztó animációkon ez mit sem segít: azon még a módok is nehezen segítenek (ha nem xxx-ről van szó persze)
3.
3.
Heldengeist
Majd megnézem inkább, ha kijött. Fossá tömörített Youtube videón még úgy sem néz ki, mint az eredeti modok nélkül.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...