Még több infó a Nintendo Switchről

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 22.
  • Hír
Link másolása
Nem akarnak csillapodni a hullámok, még több apró részletre derült fény a Nintendo Switch kapcsán. Most már tudjuk például, hogy a kézbe vehető, LCD-képernyővel szerelt egység lesz a gép fő lelke, nem pedig a dokkoló.

Egyre többet tudunk a Nintendo legújabb platformjáról, a Switchről. A vállalat megerősítette, hogy a konzol fő része az LCD-képernyővel szerelt egység lesz, amihez a két Joy-Con vezérlőt csatlakoztathatjuk. Ebben foglal helyet az NVIDIA Tegra processzora és minden más hardver.

A Switch lelke a hordozható egység

Ez azt jelenti, hogy a dokkolóegység legfőbb szerepe az lesz, hogy azonnal a TV-hez tudjuk csatlakoztatni a kütyüt, és ott folytassuk a játékot, ahol legutóbb abbahagytuk. Ezzel tölthetjük az akkumulátorát is. Ennek megfelelően ha a gép a dokkolóban van, nem kap kap extra teljesítményt, a grafika ugyanúgy néz ki mindkét képernyőn.

Így a Switch nem támogatja a második képernyőben rejlő lehetőségeket sem, hiszen egyidejűleg csak egyetlen képernyőn játszhatunk - ha éppen a tévén, akkor a bázisegység úgyis a dokkolóban lesz. Nem úgy mint a Wii U-tulajdonosok, akik a GamePad kijelzőjén így extra információkhoz jutottak játék közben.

A bemutatkozó videóban feltűnt, hogy egyetlen játékos sem ért ujjal a képernyőhöz, így nagy eséllyel a Switchnek nem érintőképernyője lesz. Akár kézikonzolként, akár asztali masinaként használjuk a gépet, ugyanolyan módszerrel irányítjuk a játékokat.

Idén már nem kapunk új híreket

Iparági elemzők nagyjából 299 dolláros vételárat jósolnak, de ezt a Nintendo még nem erősítette meg. És egyhamar nem is fogja, elvégre a Wall Street Journal elismert újságírója, Takashi Mochizuki szerint erre csak 2017 elején kerülhet sor. A gyártónak még rengeteg kritériumot tisztázni kell, például azt is, hogy a játékok vajon régiózárasak lesznek-e, és meddig bírják a Joy-Conok akkumulátorai egyetlen töltéssel.

A két Joy-Cont ugyebár lecsatlakoztathatjuk a fő egységről, melyek egyenként külön kontrollerként szolgálnak a kooperatív játékok esetében. Méretük elég kicsi, nem tudni még, hogy mennyire lesz kényelmes a használatuk.

Mi a helyzet a régi játékainkkal?

Végül a Nintendo megerősítette, hogy a fizikai 3DS-es és Wii U-s játékokkal nem lesz visszafelé kompatibilis a Switch. Utóbbi érhető is, hiszen lemezek helyett kazettákat használ a az új konzol. A digitális könyvtárunkban szereplő címekkel más a helyzet, de a konkrétumokra még várnunk kell.

62.
62.
SzDavid99
#61: Nem csak ez volt az oka annak - ha igazán sikeres lett volna a Wii U a kezdetekkor (ami leginkább annak volt köszönhető, hogy a konzol semmi olyat nem tudott felmutatni, ami miatt úgy érezte volna az ember, hogy érdemes megvenni), akkor nem szűnt volna meg a külsős támogatás, ugyanis a profit érdekében bár lebutítva, de biztos elhozták volna a sikeresebb címeiket a Nintendo konzoljára is, ahogyan azt egyébként a Wii-vel is tették. (Ha jól emlékszem arra volt Call of Duty meg FIFA is, bár a játék összehasonlíthatatlan volt azzal, mint amit az azonos cím konkurencia gépein nyújtott. De az is megjegyzendő, hogy azért a Wii hardvere baromira gyenge volt.)
61.
61.
delphijos
#60: Ez való igaz, a rajzfilmszerű grafikához kevesebb "kakaó" is elég, de pont ezen bukták el a 3rd party fejlesztőket, és csak a Nintendo játékok nem tartanak el egy konzolt, ahogy a WiiU bizonyította.
60.
60.
SzDavid99
#59: Nyilván jobb, ha szebben néz ki a játék, de azért a 3DS-en elég gyenge grafikája van a címeknek, mégis 60 milliót eladtak belőle. Ráadásul a Nintendo által fejlesztett játékok Wii U-n is tökéletesen mutattak, ehhez a meseszerű grafikai stílushoz tökéletes volt az a hardver is.
59.
59.
delphijos
#56: "Azok, akik eddig vásárolták a Nintendo gépeit, láthatóan tesznek a grafikára"

Én nem hiszem ezt el. Senki se akar rondább minőségben játszani, max. ( más lehetőség nem lévén ) elfogadják ezt. Mondom ezt úgy hogy TÉNYLEG nem vagok "grafikaőrült", és azt vallom hogy tényleg a játék az elsődleges, de ez közel se azt jelenti hogy ne legyen szép is.
58.
58.
north
#55: Nem féltétlenül :D Lehet ez egy fricska a mai fiatal társadalomra is! Bemész egy bevásárló központba, és mit látsz? Fiatalok ülnek egymás mellett és nyomkodják a telefont :D tehát ez annyira nem is áll messze ettől. Vagy ha az általad említett szitut hozom példának: nem tudjuk mi történt tulajdonképpen csak látunk egy eseményt! Csaj játszik majd valamilyen úton módon meghallja, hogy kiabálnak neki a szemközti tetőről, hogy gyere burkolni viszont lehet pont akkor vette a Switchet amiről már korábban beszéltek és elvitte meg mutatni, hogy nézzétek nekem ilyenem van noobok nektek meg nincs :D
Van ennek sok nézőpontja végül is ki mit tud belőle kihámozni. :D Én próbálok általában "think out of the box" lenni ezért keresem kicsit a mögöttes jelentést. :D
Viszont így belegondolva ez csak egy reklám mindenki azt lát benne amit akar, ha elfogadja amit lát elfogadja, ha nem akkor meg nem vagy csinál amit akar. :)
Én minden esetre afelé hajlok, hogy látok benne lehetőségeket így a reklám alapján de semmi konkrétum nem jött létre bennem amíg nem látom a végleges berendezést és a támogatottságát. Mert hát valljuk be ez a sovány 3 perc kevés ahhoz, hogy bárki eldöntse kell e neki. Vagy ha mégis akkor, hajrá! Rossz lesz neki Márciusig :D
57.
57.
SzDavid99
#56: Az érintőképernyőről pedig: senki nem mondta, hogy a kijelző nem érintőképernyő, úgyhogy ezt még nem kell ténynek venni, bár való igaz, hogy erre semmilyen utalás nincs a videóban.
56.
56.
SzDavid99
"Ennek megfelelően ha a gép a dokkolóban van, nem kap kap extra teljesítményt, a grafika ugyanúgy néz ki mindkét képernyőn."

Igen, a Nintendo megerősítette, hogy a dokkoló nem ad semmilyen pluszt a konzol teljesítményéhez, csupán egy csatlakozó-állomásként szolgál, de ez nem jelenti azt, hogy a TV-n is ugyanazt a képet látnánk, mint magán a hordozható eszközön. Maga a képernyős szerkezet egy olyan hardvert tartalmaz, ami képes megfelelően futtatni a játékokat olyan szinten, hogy az jól mutasson a nagy képernyőn is. Amikor viszont eltávolítjuk a dokkolóból a gépet, és magunkkal visszük azt, akkor a grafika leskálázódik, így bár a játék maga ugyanaz marad, grafikailag nem hozza majd ugyanazt a szintet "handheld" módban - ami nyilván a kis kijelzőn nem lesz olyan vészes, főleg, ha valóban 720p-s lesz a felbontása, mint ahogyan azt egyesek állítják.

Az egyértelmű, hogy a PS4-el és az Xbox One-al hardveri szinten nem tud majd versenyezni a Switch, sőt, a közelébe se nagyon tud majd érni, de azt a szintet, amit a Wii U hozott simán túl tudja majd szárnyalni - ez pedig pont megfelelő, a Switch lényege ugyanis nem az erejében, hanem a funkcióiban rejlik, amit erősebb hardverrel nem igazán lehetne megoldani. (Ki akarna egy bazinagy táblagéppel mászkálni, ami lemerül fél óra alatt?)

Azok, akik kritizálják a Switch-et a gyenge hardver miatt, mégis mit reméltek? Egy, az Xbox One-éhoz vagy PS4-éhez hasonló gépet? Annak mi értelme lett volna? Azok, akik eddig vásárolták a Nintendo gépeit, láthatóan tesznek a grafikára, akiket pedig érdekel, hogy milyen felbontáson és hány fps-sel fut egy cím, miért váltották volna le az eddigi konzoljukat egy Nintendo gépre? Mert ami extrát az N fel tud mutatni a Microfoftal és a Sony-val szemben, azok a saját címeik (Mario, Zelda, Metroid), amiktől láthatóan rosszul van mindenki, aki nem Nintendo konzolon játszik.

Egy szó mint száz, szerintem a Switch a legjobb, amivel a Nintendo előrukkolhatott, és talán a Wii-hez hasonlóan ennek a gépnek is sikerül egy olyan közönséget megszólítani, akik eddig nem találtak megfelelő alternatívát a piac felhozatalában.
55.
55.
shatterhand
#54: Tudja mindenki hogy a mobilitas a lenyeg. Csak a reklam sugallata hogy :candy gyere sutogetunk" neki meg az a legfontosabb hogy viszi magaval a gepet.
Mutassak be ugy hogy ide oda viszem, szetszedem stb. Csak ne igy.
Mobil reklamba ulnek az asztalnal, a buszon, futnak az erdoben,stb. De nem ugy hogy pl beszelnek egymashoz es mindenki nyomogatja a telot es zombikat latsz.
Szimplan rossz a reklam kommunikacioja, ennyi.
54.
54.
north
#51: ebbe a teljesítmény kérdésbe nem folyok most bele, mert akkor mindenki lusta lenne elolvasni a "Wall of text"-et. Állítólag a szivárogtatott infók szerint a TV a felbontása lehet 1080P@60FPS vagy 4K@30fps illetve a kis kijelző pedig 720P-s lesz, hogy miért? azt mindenki döntse el maga

és függetlenül tőled:
Látom mindenkit úgy kiakasztott ez a Swtich reklám, hogy az csak na :D
Mindenki, úgy nézi mintha az ő és környezetéről szólna és teljesen kiakad mert mert "ő" nem fogja tudni kihasználni. Pedig inkább úgy kell nézni, hogy ennek a reklámnak nem az az üzenete, hogy játssz bárhol mert játszanod kell...stb
Hanem, hogy a videóból levonhatod a következtetést, hogy mutat neked pár szituációt akár neked életszerű akár nem ami lehet egy lehetséges kihasználási formája a gépnek. Az, hogy te élsz vele, vagy sem, vagy épp, hogyan használod ki azt már mindenki saját maga dönti el!
52.
52.
DON GONDOCS
#51: Nagyon sokan írták hogy fizikailag lehetetlen egy ps4 szintű hardvert egy ekkora konzolba zsúfolni és ebbe igazatok van, Az hogy a fejlesztőknek megéri-e portolni a játékokat rá vagy csak Swich-re specializált játékokat adnak ki, az megint egy jó kérdés. Megéri nekik az a +fejlesztés vagy csak leporolnak néhány régi grafikus motort.
51.
51.
zozo76hun
nem lesz sztem itt xoy meg ps4 teljesitmeny kozel sem. azert ilyen pici meretben mar csak melegedne rendesen, plusz meg zabalna is rendesen az akksibol. oke hogy tegra meg mobil hw de nezzetek meg a ps4 hogy okadja ki a meleget hatul, elegge be van zsufolva minden. az xo is meleget nyom ki magabol katek alatt csak sokkal lassabb veni fordulat mellett mert nagy atmeroju a venti meg jo nagy a doboz. namost a dokkolo mert furcsa lett volna ha teljesitmenyt ad a tablethez (sic!), mert a nintendo eleve ugy reklamozta hogy kiveszed a dokkbol es nyomod tovabb. erdekes lenne ha olyankor leesne a felbontas meg csunyulna a grafika egy jo nagyot... nem tudom mekkora a tablet felbontasa, de 2016-ban csak nem rak bele egy 720p-s felbontasu kijelzot.

gyerekek, minden lehetseges de azert jozan esszel belegondolva sokkal nagyobb az esely arra hogy a jelenlegi konzolokat sem eri el teljesitmenyben (sot!). marpedig ha kiesnek a vezeto fps-ek meg a tobbi aaa-s cimek vagy csak jelentosen rendesen butitva fog rajta menni az mar nagyjabol meg is pecsetelte a sorsat. akkor mar majdnem.ugyanott lenne mint a wii u.

persze lehet hogy tevedek, tevedtem mar maskor is, es akkor sem tortent globalis katasztrofa! :)
49.
49.
shatterhand
Jatsz mindenhol megallas nelkul. Marcsak az hianyzott a reklambol hogy a csaladi kirandulason mjndenki nyomogatja azt a k gepet. A gep tetszik, a reklam amit sugall nem.
48.
48.
Gaboo77
Jó ha hozza egy Xbox 360 erejét ekkora méretben! Írtak itt egyesek Xbox Onet, a PS4-el szemben.... Azért annyival nem erősebb a PS4... Visszatérve Switchez, nagy erőt nem tehetnek bele, mert aksival is bírni kell! Ráadásul Tegrát emlegetnek, az ARM?! Erre még portolni sem lesz egyszerű a konzol játékokat. Kicsit olyan nekem mint egy bika, dokkolható Androidos tablet. Engem nem győzött meg egyenlőre.
47.
47.
Norbiii
#40: Ezt most telorol. Szoval ha nem lesz benne mozgaserzekeles es meg erintos sem lesz, akkor ebben a tekintetben kevesebbet fog tudni, mint a Wii U. A plusz dolog meg eddig annyi, hogy viheted magaddal, amit a Wii u is tudott, csak nem korlatlan mozgasterben. Viszont ha en nem akarom magammal vinni, akkor ezzel kevesebbet nyerek ebben a formabab, mint a Wii Uval. A wii-n mario kartot mozgassal jatszottam, wii u-n szinten itt meg gombbal kene? Mario partyban a sok klassz ugyessegi jatek mind mozgas nelkul lesz? Na meg ott a Mario maker, szenzacios jatek lett, ha nem lesz erintos, akkor ennyi?
Felreertes elkerulese veget, a Ps3on tobbnyire sima kontroleren jatszom, siman gombokkal es tok jo, ez a normal ugymond, fifa, uncharted gombokkal rendbeb van, csak a wii es wii u utan nekem ez nagyon hianyozna. Ennyit szerettem volna mondani.
46.
46.
Henry82
Nekem kicsit csalodas ez a masina, azt remeltem megint beprobalkoznak valami forradalmi otlettel (ami vagy bejon, vagy nem), ehelyett ha jol ertem annyi az ajanlat, hogy a konzolomat barhol hasznalhatom. Ha viszont nekem erre nincs igenyem (mert nincs), akkor semmi szuksegem ra. Gyereknek nagyon tetszik, neki vennek is, de nem vagyok biztos benne, hogy szeretnem, ha mindenhova vinne a konzoljat.
45.
45.
DON GONDOCS
Iparági elemzők nagyjából 299 dolláros vételárat jósolnak, Nem tartom valószínűnek, mivel ehez nem biztos hogy jönnek olyan kiegészítők mint a wii vagy wii-uhoz, vagyis nem tűnik célszerűnek.
44.
44.
kamgecam
#43: Az érintőképernyő meg őszintén szólva engem teljesen hidegen hagy.Sosem szerettem.De ez az én egyéni szoc. problémám.:)
43.
43.
kamgecam
#37: Abban az esetben valóban bukta lehet ha gyengébb lesz, azaz egy erősebb handheld, és mégis annyiért fogják vesztegetni a Switch-et mint a ps4-et.
Nem normálisak ebben az esetben.De egyenlőre esélyt adok az N-nek hogy nem vesztették el ennyire a józan eszüket.
Saját magukat végzik ki ha ennyire fölé-lövik az árazást, mert hogy felé-lövik az biztos,no de ennyivel?!Elképzelhető de azért még nem kiabálnám el.
42.
42.
delphijos
A teljesítménynél nem is az a "probléma" hogy belefér-e az erős hardver a "tablet" részbe mert ez még nem lenne feltétlen gond, de túl erős nem lehet, vagy ha igen, akkor meg hordozva nem bírja majd energiával túl sokáig....
41.
41.
DON GONDOCS
Amúgy a kontrolleren az D-pad az komoly? Nem bírom elképzelni az hogy fog funkcionálni.
40.
40.
Norbiii
Nekem a Wii és a Wii U után, nagyon fontos lenne, hogy a mozgásérzékelős dolog megmaradjon. A párommal sokat játszunk Mario party-val, (most is) Wii U party-val, ahol nagyon tetszik nekünk a mozgásos dolog, nagyon ötletes, és sokszor pont ez a jó benne. + A Mario kart is is úgy jó, na meg a sport játékok is.
Továbbá az érintőkijelzőnek is örülnék, hiszen nagyon megszoktam már így az irányítást Wii U-n, és ha már ilyen tabletes kézi dolog lesz, jó lenne, ha megoldható lenne!
Persze ezek nélkül is fogok venni majd egyet, ha jönnek a megszokott Nintendo játékok, (Mario, Donkey Kong, Mario kart, Mario party stb..) de azért talán picit csalódott leszek.
39.
39.
kamgecam
#36: Ezt már most borítékolhatjuk.
38.
38.
DON GONDOCS
#30: Persze hogy támogatja mert jól skálázható.

https://www.youtube.com/watch?v=9XzIZWO1qdg
37.
37.
Yanez
#32: Mint írtam, akkor az nagy bukta lesz. Akkor milyenek lesznek a multiplatform játékok? Egy - másfél évig biztos jók. Ezt már rögtön tv-re köthető handheld-nek kellett bejelenteni. Aztán ha igaz és nincs érintőképernyő, akkor az végképp röhej. Bár valahogyan úgy érzem van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...