Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Hivatalos: a Microsofté a Mojang

Ha az Amazon-Twitch üzlet meglepő volt, erre inkább nem is keresnénk jelzőt: beigazolódtak a pletykák, a Microsoft felvásárolta a Minecraft készítőjét, a Mojanget. Az akvizíció összege nem ismert egyelőre.

Amerikai toplista: élen a Madden, és vezet a PS4 is

Az NPD elérhetővé tette az amerikai játékpiacra vonatkozó számait, ezúttal az augusztusi eredményekből szemezgethetünk: a Madden NFL 15 vitte a játékeladási toplistát, miközben a hardvereknél a PS4 vezet.

Holnap jelenthetik be a Mojang felvásárlását

A Wall Street Journal után egy másik forrásból is elkezdtek pletykálni a Microsoft-Mojang üzletről, most a Reuters számolt be arról, hogy akár már holnap bejelenthetik a Minecraft készítőjének tulajdonoscseréjét.

A Microsoft megvenné a Minecraft fejlesztőjét

A Wall Street Journal értesülései szerint a konzolgyártó megvásárolná a Mojang AB-t, a Minecraft és a Scrolls fejlesztőcsapatát. A redmondiak állítólag kétmilliárd dollárt fizetnének a Markus "Notch" Persson stúdiójáért.

A játékiparba is betört a jegesvödör

Az amiotrófiás laterálszklerózis megfékezése érdekében végzett kutatásokat támogató kezdeményezés bejárta a Földet, csak idő kérdése volt, hogy a kihívás elérje a játékipar nagyjait is. Vessetek egy pillantást rájuk!

Heti hírösszefoglaló - 34. hét

Már csak egy hét van hátra augusztusból, és közeledik a nyári szünidő vége is. Bár a játékipar nincs tökéletes összhangban a szabadidőnkkel az évben, azért unatkoznunk nem kellett. Nézzétek meg, mi volt a hét témája!

Elmarad az idei Minecon

A Minecon 2010-es felbukkanása óta először történik meg, hogy a Mojang által tartott esemény egy év kihagyással kerül megrendezésre. A következő összejövetelre így 2015-ig biztosan várni kell majd.

Csúszik a PS4-es Minecraft megjelenése

A Minecraft PlayStation 4-es verziója nem ment át a Sony minőség-ellenőrzési vizsgálatán. Ez annyit jelent, hogy a 4J Studiosnak extra fejlesztési időre lesz szüksége a hibák kijavításához, így várhatóan a premier is csúszni fog.

Brit toplista: szerényen kezdett a Risen 3

Egyetlen fontosabb játékmegjelenés volt a múlt héten, a Risen 3 azonban szerényen kezdett az Egyesült Királyságban: az összesített toplistára fel sem jutott, és a platformonkénti bontás szerint is gyengén nyitott.

Íme, a legfrissebb brit játékeladási toplista

Ha nincs új játékmegjelenés, a játékeladási toplistákon sincs túl sok változás; márpedig a múlt hét nagyon sovány volt ebből a szempontból. A brit toplistát továbbra is a Watch Dogs vezeti.