Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Brit toplista: még mindig a LEGO vezet

Új játékok megjelenése híján nem nagyon történt változás a szigetország múlt heti eladási listáján, így továbbra is a LEGO Jurassic World vezet, míg az ezüstérmet a Grand Theft Auto V csípte meg.

Amerikai toplista: még mindig vezet a PS4

Az NPD is közzétette a maga jelentését az amerikai játékpiac elmúlt hónapjáról: továbbra is tarolnak a Warner Bros. játékai, míg a konzoleladási toplistát a PlayStation 4 vezeti ezúttal is.

Brit toplista: az első helyen nyitott a Rare Replay

Az uborkaszezon miatt továbbra sincs sok megjelenés, így nem csoda, hogy a vásárlók azonnal rárepülnek egy-egy friss címre. A múlt héten érkezett meg a Rare Replay és azonnal fel is ugrott a lista élére.

Kiderült, ki rendezi a Minecraft-filmet

A pletykákkal ellentétben mégsem a Night at the Museum rendezője dirigálja majd a Minecraft-filmet, helyette egy olyan úriembert választott a Mojang, aki eddig nem csupán a kamera mögött, hanem színészként is jeleskedett.

Brit toplista: még mindig Batman a nyerő

Botrányok ide vagy oda, a Batman: Arkham-trilógiát lezáró harmadik felvonás továbbra is letaszíthatatlan az Egyesült Királyság eladási listájának éléről. A dobogó másik két fokán is ismerős játékok foglalnak helyet.

Jön a Minecraft: Windows 10 Edition

Ugye nem gondoltátok, hogy a Mojang játéka távol marad a Microsoft legújabb operációs rendszerétől? A hétvégi Mineconon bejelentették, hogy készül a Minecraft: Windows 10 Edition, a bétateszt már a hónap végén kezdetét veszi.

E3 2015: A Valve-val is együttműködik a Microsoft

A Microsoft a virtuális, illetve a kiterjesztett valóságról is beszélt egy keveset az E3-as konferenciáján. Bejelentette, hogy támogatja a ValveVR-t, illetve a HoloLensre írt Minecraftet is megmutatta.

E3 2015: Microsoft-konferencia - LIVEBLOG

Hamarosan kezdetét veszi a Microsoft sajtókonferenciája. A showt nem csak élőben nézhetitek nálunk, de szokás szerint liveblogolunk is, ahol kommentáljuk, véleményezzük a történéseket - és persze rátok is számítunk!

Így költözik PC-re a Splatoon

Mivel a Splatoon a Nintendo saját címe, gyakorlatilag nulla az esélye, hogy PC-s portot kapjon, de ez még nem jelenti azt, hogy a számítógépesek mindenképpen kimaradnak majd a játék izgalmaiból.

Rosszul viselték a fejlesztők a Mojang felvásárlását

Készül az új könyv, amely a Minecraft fejlesztésének kulisszatitkaiba enged betekintést, és ez már a Mojang tavalyi felvásárlásával is foglalkozik. Nagyon érdekes részletek derülnek majd ki belőle, íme, egy kis ízelítő.