Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Brit toplista: megingathatatlan a Mortal Kombat X

Harmadik hete nem hozott változást a szigetországi eladási lista, az élen ugyanis ismét a Mortal Kombat X végzett, ezzel ismét megelőzve a Grand Theft Auto ötödik részét, illetve a Battlefield: Hardline-t.

Brit toplista: még mindig vezet a Mortal Kombat X

Nem történt túl sok változás a brit játékeladási toplistán, ami persze cseppet sem meglepő, elvégre nem is nagyon volt (dobozos) megjelenés a múlt héten. Ennek megfelelően még mindig vezet a Mortal Kombat X.

Ennyire menő most a játékipar

Két olyan listán is hallatott magáról a játékipar, ami felkapott a mainstream sajtóban: két játékipari szakember is bekerült a leggazdagabb emberek közé, és két játékos cég is ott van a legjobb amerikai munkahelyek között.

Az Activision és az EA is pályázott a Mojangre

A Forbes készített egy interjút a Minecraft és a Mojang atyjával, amiben Notch egy sor érdekességet megosztott a Microsoft-felvásárlás hátteréről. Kiderült például, hogy nemcsak a redmondiak pályáztak a cégre.

Microsoft: 6,6 millió Xbox az elmúlt negyedévben

A Microsoft közzétette a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy 6,6 millió Xboxot szállított ki a boltoknak a karácsonyt is magába foglaló negyedévben.

Minecraft - Egyszerre több mint egymillióan

Továbbra is óriási rajongói bázissal bír az egy ideje már a Microsoft tulajdonában lévő Minecraft. Az egyik fejlesztő twitteres bejegyzése szerint nemrég volt olyan nap, amikor több mint egymillióan játszottak egyszerre a játékkal.

Brit toplista: visszatért a GTA V

Újabb hét, újabb brit toplista. A GTA V utoljára november közepén volt a lista első helyén, azóta az Advanced Warfare és a FIFA 15 váltották egymást. Új szereplő nincs a listán, inkább csak kisebb helycserék.

17 milliárdos házat vett a Minecraft alkotója

Markus "Notch" Persson a Minecraft alkotója a Microsofttal kötött üzlet után degeszre kereste magát, milliárdjait pedig olyan úri huncutságokra költi, mint Beverly Hills legdrágább háza, amit 17 milliárd forintért vásárolt meg.

Windows Phone-on is játszható a Minecraft

Kicsit elmentünk mellette, de pótoljuk a hírt: újabb platformot hódított meg a Minecraft, szerda óta Windows Phone-ra is letölthető a játék. A Microsoft számára stratégiai fontosságú ez a lépés.

Brit toplista: második helyen a Sunset Overdrive

Szépen kezdett a Sunset Overdrive, kapásból a második helyen nyitott a brit játékeladási toplistán. Az aranyérmet természetesen megint a FIFA 15 zsebelte be, ide az új Xbox One-exkluzív sem volt elég.