Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Úgy néz ki, Wii U-ra is megjelenik a Minecraft

A Minecraft jóformán minden platformra elérhető, a Wii U-s változat azonban még hiányzott a Mojang repertoárjából. Ha hihetünk a PEGI-nek, hamarosan ezt is kipipálhatják a svédek.

Minimum 300 dollár lesz az Oculus Rift

Tegnap este lezajlott az Oculus Connect 2 fejlesztői konferencia, ahol számos információval gazdagodtunk a cég VR-szemüvegéről. Szó esett a várható árról, az ajánlott gépigényről, de még a játékfelhozatalról is.

Amerikai toplista: megint a PlayStation 4 győzött

Nem okozott különösebb meglepetéseket az amerikai játékpiac augusztusa. Ismét a PlayStation 4-ből fogyott a legtöbb, és az aktuális Madden NFL-rész is letarolta a toplistát, ahogy kell.

Brit toplista: még mindig a LEGO vezet

Új játékok megjelenése híján nem nagyon történt változás a szigetország múlt heti eladási listáján, így továbbra is a LEGO Jurassic World vezet, míg az ezüstérmet a Grand Theft Auto V csípte meg.

Amerikai toplista: még mindig vezet a PS4

Az NPD is közzétette a maga jelentését az amerikai játékpiac elmúlt hónapjáról: továbbra is tarolnak a Warner Bros. játékai, míg a konzoleladási toplistát a PlayStation 4 vezeti ezúttal is.

Brit toplista: az első helyen nyitott a Rare Replay

Az uborkaszezon miatt továbbra sincs sok megjelenés, így nem csoda, hogy a vásárlók azonnal rárepülnek egy-egy friss címre. A múlt héten érkezett meg a Rare Replay és azonnal fel is ugrott a lista élére.

Kiderült, ki rendezi a Minecraft-filmet

A pletykákkal ellentétben mégsem a Night at the Museum rendezője dirigálja majd a Minecraft-filmet, helyette egy olyan úriembert választott a Mojang, aki eddig nem csupán a kamera mögött, hanem színészként is jeleskedett.

Brit toplista: még mindig Batman a nyerő

Botrányok ide vagy oda, a Batman: Arkham-trilógiát lezáró harmadik felvonás továbbra is letaszíthatatlan az Egyesült Királyság eladási listájának éléről. A dobogó másik két fokán is ismerős játékok foglalnak helyet.

Jön a Minecraft: Windows 10 Edition

Ugye nem gondoltátok, hogy a Mojang játéka távol marad a Microsoft legújabb operációs rendszerétől? A hétvégi Mineconon bejelentették, hogy készül a Minecraft: Windows 10 Edition, a bétateszt már a hónap végén kezdetét veszi.

E3 2015: A Valve-val is együttműködik a Microsoft

A Microsoft a virtuális, illetve a kiterjesztett valóságról is beszélt egy keveset az E3-as konferenciáján. Bejelentette, hogy támogatja a ValveVR-t, illetve a HoloLensre írt Minecraftet is megmutatta.