Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Windows Phone-on is játszható a Minecraft

Kicsit elmentünk mellette, de pótoljuk a hírt: újabb platformot hódított meg a Minecraft, szerda óta Windows Phone-ra is letölthető a játék. A Microsoft számára stratégiai fontosságú ez a lépés.

Brit toplista: második helyen a Sunset Overdrive

Szépen kezdett a Sunset Overdrive, kapásból a második helyen nyitott a brit játékeladási toplistán. Az aranyérmet természetesen megint a FIFA 15 zsebelte be, ide az új Xbox One-exkluzív sem volt elég.

Brit toplista: ötödszörre is FIFA 15

Jó formában van a FIFA, a legújabb rész már ötödik hete vezeti a brit játékeladási toplistát, pedig folyamatosan jönnek az új kihívók. A múlt héten sem bírt el vele senki, győzött a foci.

Heti hírösszefoglaló - 42. hét

PC-re is jön az Assassin's Creed: Rogue, megjelent a The Evil Within, késik a Project CARS és jön a Google konzolja, a Nexus Player. Ja igen, és készül az egyik legelvetemültebb shooter a játékipar történetében: a Hatred.

Ki rendezheti a Minecraft-filmet?

Lapértesülések szerint a Warner Bros. által jegyzett Minecraft-mozifilmet egy ismert rendező dirigálhatja. A nevezett úriember elsősorban vígjátékokban jártas, de a fantasztikus filmekkel sem áll hadilábon.

Íme, a Games Industry Awards 2014 döntősei

Az Egyesült Királyság játékiparát képviselő TIGA kereskedelmi szövetség és az Edge évente megrendezett díjátadójának döntősei már készen állnak a megmérettetésre, melynek kimeneteléről most mi is szavazhatunk.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folytatódik az őszi játékdömping, ezen a héten is nyakig állunk majd a friss játékmegjelenésekben. Izgulhatunk Shinji Mikami új horrorjátékában, Claptrappel zúzhatunk az új Borderlandsben, és nekieshetünk a Forma 1-nek is.

Windows Phone-ra is megjelenik a Minecraft

Habár az általános vélekedés szerint a Microsoftnak a Windows Phone miatt kellett a Mojang és a Minecraft, a tervnek eddig egyetlen szépséghibája volt: a Minecraftből még nem készült Windows Phone-változat.

Minecraft - megvan a PS Vitás verzió dátuma

A Minecraft PS Vitás portja átment a Sony minőségellenőrzésén, így a 4J Studios végre kitűzhette a megjelenési dátumát. A kultjáték handheld verzióját a jövő héten tölthetjük le az európai PS Store-ból.

Miért kellett a Microsoftnak a Mojang?

2,5 milliárd dollárt fizetett a Microsoft a Mojangért, vagyis ennyiért talált új gazdára a Minecraft. De mit kezdenek ezzel az egésszel a redmondiak? A mi gondolataink következnek...