Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

E3 2015: A Valve-val is együttműködik a Microsoft

A Microsoft a virtuális, illetve a kiterjesztett valóságról is beszélt egy keveset az E3-as konferenciáján. Bejelentette, hogy támogatja a ValveVR-t, illetve a HoloLensre írt Minecraftet is megmutatta.

E3 2015: Microsoft-konferencia - LIVEBLOG

Hamarosan kezdetét veszi a Microsoft sajtókonferenciája. A showt nem csak élőben nézhetitek nálunk, de szokás szerint liveblogolunk is, ahol kommentáljuk, véleményezzük a történéseket - és persze rátok is számítunk!

Így költözik PC-re a Splatoon

Mivel a Splatoon a Nintendo saját címe, gyakorlatilag nulla az esélye, hogy PC-s portot kapjon, de ez még nem jelenti azt, hogy a számítógépesek mindenképpen kimaradnak majd a játék izgalmaiból.

Rosszul viselték a fejlesztők a Mojang felvásárlását

Készül az új könyv, amely a Minecraft fejlesztésének kulisszatitkaiba enged betekintést, és ez már a Mojang tavalyi felvásárlásával is foglalkozik. Nagyon érdekes részletek derülnek majd ki belőle, íme, egy kis ízelítő.

Brit toplista: megingathatatlan a Mortal Kombat X

Harmadik hete nem hozott változást a szigetországi eladási lista, az élen ugyanis ismét a Mortal Kombat X végzett, ezzel ismét megelőzve a Grand Theft Auto ötödik részét, illetve a Battlefield: Hardline-t.

Brit toplista: még mindig vezet a Mortal Kombat X

Nem történt túl sok változás a brit játékeladási toplistán, ami persze cseppet sem meglepő, elvégre nem is nagyon volt (dobozos) megjelenés a múlt héten. Ennek megfelelően még mindig vezet a Mortal Kombat X.

Ennyire menő most a játékipar

Két olyan listán is hallatott magáról a játékipar, ami felkapott a mainstream sajtóban: két játékipari szakember is bekerült a leggazdagabb emberek közé, és két játékos cég is ott van a legjobb amerikai munkahelyek között.

Az Activision és az EA is pályázott a Mojangre

A Forbes készített egy interjút a Minecraft és a Mojang atyjával, amiben Notch egy sor érdekességet megosztott a Microsoft-felvásárlás hátteréről. Kiderült például, hogy nemcsak a redmondiak pályáztak a cégre.

Microsoft: 6,6 millió Xbox az elmúlt negyedévben

A Microsoft közzétette a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy 6,6 millió Xboxot szállított ki a boltoknak a karácsonyt is magába foglaló negyedévben.

Minecraft - Egyszerre több mint egymillióan

Továbbra is óriási rajongói bázissal bír az egy ideje már a Microsoft tulajdonában lévő Minecraft. Az egyik fejlesztő twitteres bejegyzése szerint nemrég volt olyan nap, amikor több mint egymillióan játszottak egyszerre a játékkal.