Minecraft PC

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Újabb dobozos kiadást kap a Minecraft

A Mojang bejelentette, hogy május közepén PlayStation 3-ra is kiad egy dobozos változatot a Minecraftből, sőt már a PS4-es és a PS Vitás verziók bolti megjelenését is belengették a fejlesztők.

12 millió példánynál jár az Xbox 360-as Minecraft

A Mojang illetékese két bejelentéssel is szolgált a hétvégére: kezdjük azzal, hogy a Minecraft: Xbox 360 Edition már 12 millió eladott példányszámnál jár, ezzel minden idők legkelendőbb Xbox 360-as játékává vált.

Notch kiborult, nem lesz Minecraft Oculus Riftre

Notch kibukott azon, hogy a Facebook felvásárolta az Oculust, ezért le is állított minden olyan munkálatot, ami a Minecraft Oculus Riftre készülő változatával kapcsolatos. Azt mondta, nem bízik a Facebookban.

A Warner Bros. viheti filmre a Minecraftot

Maga a játék atyja, Markus "Notch" Persson szellőztette meg a Twitteren, hogy a Mojang tárgyalásokat folytat a Warnerrel, így elképzelhető, hogy az a cég viheti filmre a Minecraftot. Semmi sem biztos még, döntés nem született.

Frissítve: Film készül a Minecraft alapján

Brandon Laatsch eddig főleg YouTube-videókat készített, és bár Freddie Wonggal is együtt dolgozott, most az a nagy álma, hogy filmet csinálhasson a Minecraft alapján. Az adaptációt ingyenessé tenné.

Töretlen a Minecraft népszerűsége

Ha az eladási számokat nézzük, kijelenthető, hogy töretlen Notch játékának a népszerűsége, ha pedig megvolt a kijelentés, jöhet a ledöbbenés: mára alsó hangon is 35 millió példányt adtak el a Minecraftből.

Nintendo Wii U-ra is jön a Minecraft?

Lapértesülések szerint már javában készül a Mojang sikerjátékának Nintendo Wii U-s portja, amely az Xbox One-os és PS4-es változatokkal egy időben, azaz 2014 nyarán láthat napvilágot.

Holnap jön a Minecraft: PS3 Edition

A több mint 30 millió példányban elkelt Minecraft végre beveszi a PlayStation 3-at. A Mojang bejelentette, hogy az amerikai régióban mától, holnap pedig Európában is letölthetővé válik a játék a PSN-ről.

Notch: hívtak a Valve-hoz, de nem mentem

Azt gondolnánk, hogy egy feltörekvő játékfejlesztőnek álommelót jelent a Valve-nál dolgozni, de úgy tűnik, akadnak kivételek: Markus "Notch" Persson, a Minecraft atyja inkább visszautasította a cég állásajánlatát.

A FIFA 14 vezeti a brit toplistát

Egy hétig tartott a Grand Theft Auto V uralma a brit játékeladási toplistán, a FIFA 14 azonnal felülkerekedett a Rockstar játékán, pedig még a FIFA 13-hoz képest is gyengébben nyitott.