Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Microsoft: 6,6 millió Xbox az elmúlt negyedévben

A Microsoft közzétette a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy 6,6 millió Xboxot szállított ki a boltoknak a karácsonyt is magába foglaló negyedévben.

Minecraft - Egyszerre több mint egymillióan

Továbbra is óriási rajongói bázissal bír az egy ideje már a Microsoft tulajdonában lévő Minecraft. Az egyik fejlesztő twitteres bejegyzése szerint nemrég volt olyan nap, amikor több mint egymillióan játszottak egyszerre a játékkal.

Brit toplista: visszatért a GTA V

Újabb hét, újabb brit toplista. A GTA V utoljára november közepén volt a lista első helyén, azóta az Advanced Warfare és a FIFA 15 váltották egymást. Új szereplő nincs a listán, inkább csak kisebb helycserék.

17 milliárdos házat vett a Minecraft alkotója

Markus "Notch" Persson a Minecraft alkotója a Microsofttal kötött üzlet után degeszre kereste magát, milliárdjait pedig olyan úri huncutságokra költi, mint Beverly Hills legdrágább háza, amit 17 milliárd forintért vásárolt meg.

Windows Phone-on is játszható a Minecraft

Kicsit elmentünk mellette, de pótoljuk a hírt: újabb platformot hódított meg a Minecraft, szerda óta Windows Phone-ra is letölthető a játék. A Microsoft számára stratégiai fontosságú ez a lépés.

Brit toplista: második helyen a Sunset Overdrive

Szépen kezdett a Sunset Overdrive, kapásból a második helyen nyitott a brit játékeladási toplistán. Az aranyérmet természetesen megint a FIFA 15 zsebelte be, ide az új Xbox One-exkluzív sem volt elég.

Brit toplista: ötödszörre is FIFA 15

Jó formában van a FIFA, a legújabb rész már ötödik hete vezeti a brit játékeladási toplistát, pedig folyamatosan jönnek az új kihívók. A múlt héten sem bírt el vele senki, győzött a foci.

Heti hírösszefoglaló - 42. hét

PC-re is jön az Assassin's Creed: Rogue, megjelent a The Evil Within, késik a Project CARS és jön a Google konzolja, a Nexus Player. Ja igen, és készül az egyik legelvetemültebb shooter a játékipar történetében: a Hatred.

Ki rendezheti a Minecraft-filmet?

Lapértesülések szerint a Warner Bros. által jegyzett Minecraft-mozifilmet egy ismert rendező dirigálhatja. A nevezett úriember elsősorban vígjátékokban jártas, de a fantasztikus filmekkel sem áll hadilábon.

Íme, a Games Industry Awards 2014 döntősei

Az Egyesült Királyság játékiparát képviselő TIGA kereskedelmi szövetség és az Edge évente megrendezett díjátadójának döntősei már készen állnak a megmérettetésre, melynek kimeneteléről most mi is szavazhatunk.