Minecraft Mobil, PC, PS3, PS4, Vita, X360, XBOXONE

Független fejlesztésű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "homokozós" játék.
Típus: Sandbox

Íme, a legfrissebb brit játékeladási toplista

Ha nincs új játékmegjelenés, a játékeladási toplistákon sincs túl sok változás; márpedig a múlt hét nagyon sovány volt ebből a szempontból. A brit toplistát továbbra is a Watch Dogs vezeti.

54 milliónál jár a Minecraft

Helyzetjelentett a Mojang, és úgy tűnik, a Minecraftet nem lehet megállítani: a hírek szerint közel 54 millió példányt adtak el a játékból, és ugye (minimum) három verzió még meg sem jelent belőle.

E3 2014: A harmadik videócsokor

Az utolsó gyűjteményünkben olyan címek szerepelnek, mint a Dying Light, a Hitman: Sniper, a Zombies Monsters Robots, az Arena of Fate, a Stronghold Crusader új része vagy épp a Murasaki Baby.

Brit toplista: szuper rajtot vett az új Wolfenstein

Letarolta a brit játékeladási toplistát a Wolfenstein: The New Order, sőt a MachineGames FPS-e nemcsak a múlt hetet, de az elmúlt hónapokat tekintve is kiemelkedően szerepelt.

Minecraft - augusztusban jönnek az új verziók

A Mojang bejelentette, hogy augusztusban kibővül a Minecraft, ekkor érkezik meg ugyanis a játék PlayStation 4-es, Xbox One-os és PlayStation Vitás változata. A jelenlegi játékosok olcsón válthatnak platformot.

Brit toplista: visszavette a vezetést a FIFA 14

Ha nem történik semmi a brit toplistán, az csak az aktuális FIFA-epizódnak jó: a focimániás angoloknál előbb-utóbb visszatér az élvonalba az EA Sports játéka, nem történt ez másképp most sem.

Újabb dobozos kiadást kap a Minecraft

A Mojang bejelentette, hogy május közepén PlayStation 3-ra is kiad egy dobozos változatot a Minecraftből, sőt már a PS4-es és a PS Vitás verziók bolti megjelenését is belengették a fejlesztők.

12 millió példánynál jár az Xbox 360-as Minecraft

A Mojang illetékese két bejelentéssel is szolgált a hétvégére: kezdjük azzal, hogy a Minecraft: Xbox 360 Edition már 12 millió eladott példányszámnál jár, ezzel minden idők legkelendőbb Xbox 360-as játékává vált.

Notch kiborult, nem lesz Minecraft Oculus Riftre

Notch kibukott azon, hogy a Facebook felvásárolta az Oculust, ezért le is állított minden olyan munkálatot, ami a Minecraft Oculus Riftre készülő változatával kapcsolatos. Azt mondta, nem bízik a Facebookban.

A Warner Bros. viheti filmre a Minecraftot

Maga a játék atyja, Markus "Notch" Persson szellőztette meg a Twitteren, hogy a Mojang tárgyalásokat folytat a Warnerrel, így elképzelhető, hogy az a cég viheti filmre a Minecraftot. Semmi sem biztos még, döntés nem született.