Star Wars: The Acolyte sorozatkritika

Réges-régebben, egy messzi-messzi galaxisban titokzatos sötét erők a fénykorukat élő Jedik életére törnek. A The Acolyte a Disney+-ra hozta a High Republic korát, de jobban járunk vele, ha inkább olvasva fedezzük fel ezt az időszakot

Amikor a gonosz leselkedik filmkritika

A tavalyi év egyik legnagyobb horrormeglepetése lett az argentin Amikor a gonosz leselkedik című alkotás. Bár tele van hibákkal, de mégis a gyomorforgató jelenetei, a feszültség és az, hogy maga a történet egy remekül átgondolt koherens egész, kárpótol mindenért.

Ördögűzés filmkritika

Ismét egy ördögűzős horrorfilmet kaptunk Russell Crowe-val a főszerepben, de sajnos most sem sikerült teljes mértékben megtisztítania minket, vagy éppen a produktumot a gonosztól, így a végeredmény ismét egy széteső félben lévő alkotás lett.

Hang nélkül: Első nap filmkritika

A posztmodern horror egyik legnépszerűbb frencsájzának új fejezete a vak, de kifinomult hallású földönkívüli szörnyetegek inváziójának kezdetét meséli el, ám az előzmény, attól függetlenül, hogy teljesen korrekt és nézhető darab, jobbára csak tökéletes bizonyítéka annak, hogy ebben az ötletben pont annyi kraft volt, amit az előző két epizódnak sikerült prezentálnia.

10 megbukott Batman-képregény, ami ma már kultklasszikusnak számít

Minden idők talán legnépszerűbb szuperhősének több mint 80 éves pályafutása során számtalan olyan története született, melyet a képregényipar halhatatlan klasszikusai közt tartanak számon. Ám ezek közül nem mindegyik aratott azonnal sikert. Cikkünkben ezeket a műveket vesszük most górcső alá.

X-Men '97 1. évad sorozatkritika

A '90-es évek egyik legmeghatározóbb képregényes rajzfilmsorozata visszatért, a végeredmény pedig nem csak egyszerre kellemesen nosztalgikus és szenzációsan modern, hanem konkrétan az utóbbi idők egyik legjobb Marvel-produktuma, ami megmutatja, hogyan kellene ezt csinálni mindig, ha adaptálásról van szó.