Húsz cím, amivel játszanod kell 2016-ban

Brit toplista: a Naruto a harmadik

A múlt héten ugyan több újoncunk is volt, de csak egyikük tudta beverekedni magát a brit játékeladási toplista élbolyába. A Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 a harmadik helyen nyitott.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Sűrű hétnek nézünk elébe, szerencsére azonban az igazán ígéretes címek nyomott áron futnak, így akár több vétel is beleférhet a napokban. Buggyval csapatjuk a Dying Light DLC-jében, és végre Yarny kalandjaiba is beleugorhatunk.

Creed: Apollo fia filmkritika

Ha bokszfilmről van szó, a Rocky az egyik legnagyobb etalonnak számít. Stallone azonban tíz évvel ezelőtt már nyugdíjba küldte képzeletbeli barátját, az Olasz Csődört. Vajon tényleg szükség van egy újabb rehabilitációra?

Blogajánló: Változtassunk a videojáték-iparon!

Te mit változtatnál meg a videojáték-iparon, ha megkapnád a teljhatalmat, hogy bármit megtehess? Hasonló gondolattal játszik el Yanez blogjában, ahol elmondja, hogy számára mik a legidegesítőbb dolgok jelenleg az iparban.

American Horror Story: Hotel sorozatkritika

A Hotel Cortez téged is vár, ha éppen valami nyomja a lelked, vagy egy önfeledt pásztorórát töltenél el a szeretőddel. Aztán ne csodálkozz, ha meggyilkolnak és a lelked örökké bolyongani fog a folyosókon!

Elérhető a CrossPlay a DC Universe Online-ban

Mától elérhető a CrossPlay funkció a DC Universe Online-ban, így együtt játszhatnak a PC-s, a PlayStation 3-as és a PlayStation 4-es játékosok. Persze azért nem mindent vihetünk csak úgy át az egyik gépről a másikra.

Nem nagyon megy a Sega szekere

A Sega is közzétette 2015 utolsó kilenc hónapjára vonatkozó pénzügyi jelentését, melyből világosan látszik, hogy hiába van a cégnek profitja, az eladásai egyre csökkennek. Az aktuális Football Manager legalább jól fogy.

Blogajánló: A 2005-ös Need for Speed: Most Wanted

Caleon friss blogjában egy régi tesztjét vette elő, hogy újra felidézze a 2005-ben megjelent Need for Speed: Most Wanteddel átélt kalandjait. Most, hogy ingyenes a reboot, érdemes kicsit nosztalgiázni, milyen is volt az eredeti.

Nyereséges a Square Enix

A japán kiadónál iszonyúan pörögnek a mobilos és a PC-s címek, a tavalyi év utolsó kilenc hónapjára vonatkozó pénzügyi jelentés szerint még profitot is sikerült termelni. A Just Cause 3 és az új Tomb Raider is jól fogy.

60 millió leszállított példánynál jár a GTA V

A Take-Two legfrissebb pénzügyi jelentéséből az is kiderült többek között, hogy mára több mint 60 millió példányt szállítottak le a boltoknak a Grand Theft Auto ötödik részéből. Döbbenetes szám.

Májusban leállnak a Dust 514 szerverei

Májusban, három év után a CCP PlayStation 3-exkluzív shootere, a Dust 514 végleg lehúzza a rolót. Már nem is várható több frissítés az EVE világában játszódó free-to-play címhez.

Tetoválások miatt mehet bíróságra a Take-Two

Egy tetoválószalon beperelte az NBA 2K-sorozat kiadóját néhány virtuális kosárlabdázó játékbeli tetoválása miatt. A cég szerint azokat az ő művészeik készítették, és nem lehetett volna felhasználni őket az engedélyük nélkül.

Frissítve: Készül az új LEGO Star Wars

Ha minden igaz, ma délután jelentette volna be a Warner Bros., hogy jön a következő LEGO Star Wars. A játék nem meglepő módon a The Force Awakens alapján készül, de exkluzív jeleneteket is tartogat majd.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Az elkövetkező napokban idegenekre vadászunk, kamiont vezetünk az Egyesült Államok útjain, levezetésként pedig kiéljük a Naruto-mániánkat. Íme, a hét játékmegjelenései és filmpremierjei!

Brit toplista: élen a LEGO Marvel's Avengers

Meglepetésgyőzelmet aratott a LEGO Marvel's Avengers. A játéknak újoncként sikerült letaszítani a a trónjáról a Call of Duty: Black Ops 3-at, és ezzel a nyolcadik LEGO-játék lett, amely felért a lista csúcsára.

CliffyB: a kampány a büdzsé 75 százalékát elviszi

Most hétvégén rendezték meg az idei PAX South-t, ahol a Gears of War-trilógia vezető dizájnere, Cliff Bleszinski is jelen volt, hogy népszerűsítse új játékát, a LawBreakerst. Ennek apropóján készített vele interjút a PC Gamer.

Nyereséges a Konami, hála az MGS 5-nek

A japán kiadó nyereséget könyvelt el a legutóbbi kilenc hónapos időszak végével, szépen fogy a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is, amiből már 6 millió példányt szállítottak le a boltoknak.

HWSW: Milliárdos profit a Sonynál

Csak az elmúlt negyedévben 8,4 millió PlayStation 4-et szállítottak le a boltoknak. Hosszú bukdácsolás után számottevő profittal zárt a gyártó, a komponensgyártás viszont most nem húzott.

Ezúttal is túlteljesített az EA

Az elmúlt, október és december közötti negyedévet is jobban zárta az EA, mint várták. Nyugaton továbbra is az első számú kiadó Xbox One-on és PS4-en, de a PC-s játékosokat is visszahódítanák.

Továbbra is a 2K Gamesnél maradnak a WWE jogai

A 2K Games bejelentette, hogy az elmúlt évek együttműködése után újabb szerződést kötöttek a WWE-vel. Ennek köszönhetően egy ideig még ők szállítják a hivatalos pankrációs játékokat.

Bungie - 16 év után távozott az elnök

Egyelőre tisztázatlan okok miatt, de tizenhat év után lemondott vezető posztjáról Harold Ryan, a Bungie most már korábbi elnöke. Helyét a korábbi COO, Pete Parsons veszi át.

Frissítve: A PS Plus februári ajándékai

A lengyel PS Store idő előtt megszellőztette a PlayStation Plus februári ingyenes játékait PS4-re. Ugyan hivatalos bejelentés még nem volt, úgy tűnik, az egyik húzócím a Helldivers lesz.

Pénteken jön a LEGO Avengers, itt a launch trailer

Folytatódik a LEGO-őrület, ezúttal ráadásul egy kifejezetten tartalmas játéknak nézünk elébe: a LEGO Marvel's Avengers hat filmet dolgoz fel alapjáraton, és DLC-k formájában további hősökre is számíthatunk majd.

Egy zászló alatt egyesítik a PlayStation-csapatokat

Egy részlegbe szervezi a Sony a Sony Computer Entertainmentet és a Sony Network Entertainmentet, a központosítás miatt pedig több vezető is új pozíciót kap a cégnél. A cél? Tovább erősíteni a PlayStationt.

Itt az első videó a Platinum Tini Nindzsa-játékáról

Valószínűleg a világ legrosszabb titka volt a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan készülte, aminek még az első előzetese is idő előtt került ki az internetre. Sebaj, most már hivatalos: Tini Nindzsa-játékon dolgozik a Platinum.