Húsz cím, amivel játszanod kell 2022-ben

Csak később jön Switchre a Dying Light 2

Noha a Dying Light 2: Stay Human megjelenése már itt van a kanyarban, a fejlesztők csak most szóltak, hogy a Switchre szánt felhős kiadást nem tudják időben élesíteni.

Újabb platformokat ér el a The Artful Escape

Véget ért a The Artful Escape Microsoft-exkluzivitása, a jövő héten PlayStation-konzolokon és Nintendo Switchen is elérhetővé válik a tavalyi év egyik indie gyöngyszeme.

Bemutatkozott a Matchpoint: Tennis Championships

Egy hiánypótló sportjátékkal állt elő az ausztrál Torus Games csapata. A Matchpoint: Tennis Championships széleskörű testreszabást, világhírű sztárjátékosokat és valósághű fizikaszimulációt ígér a teniszrajongóknak.

Mi lesz Bobby Kotick sorsa a Microsoft-deal után?

Tegnap óriási meglepetésként ért bennünket a hír, miszerint a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot. Egy kérdés azonban eddig megválaszolatlan maradt: mi történik majd a vállalat jelenlegi vezérigazgatójával, Bobby Kotickkal?

Barátlistával is bővül az Among Us

Ha eddig az volt a legfőbb bajod az Among Usszal, hogy nem tudtál könnyűszerrel barátkozni az internet idegenjeivel, akkor tudd, hogy az InnerSloth már rajta van az ügyön. A csapat megosztotta, mivel készül 2022-re.

Már nyolcmillió Monster Hunter Rise talált gazdára

Az eredetileg csak Nintendo Switchre megjelent Monster Hunter Rise egy hete megkapta a PC-s változatát is, a frissen megnyílt piac pedig máris elég volt ahhoz, hogy a játékot túlbillentse a nyolcmilliomodik eladott példányon.

Februárban költözik Switchre a Kingdom Hearts

Idén ünnepli a huszadik születésnapját a Kingdom Hearts-sorozat, ennek apropóján pedig a teljes sorozat átköltözik a Nintendo Switchre is, méghozzá felhős formában. Már nem is kell sokat várnunk a premierre.

Brit toplista: megtáltosodott a Minecraft

Az elmúlt hét sem alakult túl eseménydúsan a brit játékeladási lista szempontjából, a szokásos slágercímek adták egymásnak oda-vissza a helyezéseiket. A győztes végül a Minecraft Switch-változata lett.

Mozgásban a My Hero Academia: Ultra Rumble

A My Hero Academia: Ultra Rumble lehetőséget nyújt, hogy csapatalapú battle royale-ban tegyük próbára magunkat a népszerű franchise valamelyik hőseként. Néhány új videónak hála mozgás közben is láthatjuk az anyagot.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten megérkezik az operátorokat űrlényekkel összeengedő Rainbow Six: Extraction, míg indie-fronton olyan alkotások futnak be, mint az Expeditions: Rome, a Nobody Saves the World vagy a Blackwind.

Ne nézz fel! filmkritika

Egy, a dinoszauruszok kipusztulását okozó meteoritnál is hatalmasabb üstökös közelít a Föld felé. Hiába fedezi fel két csillagász a közeledő veszélyt időben, senki sem veszi őket komolyan, így elkerülhetetlenné válik az emberiség veszte.

Mégis beszáll a Sega az NFT-bizniszbe

A Sega már egy ideje kerülgeti az NFT-k forró kásáját, de úgy tűnik, hogy a kétes visszajelzések ellenére hamarosan mégis belemártja a mancsát. A vállalat levédette a Sega NFT védjegyet.

Öt éven át kapunk tartalmakat a Dying Light 2-höz

A Techland a Twitteren erősítette meg, hogy a Dying Light 2: Stay Human a megjelenése után sem marad magára, a csapat ugyanis garantálja, hogy további öt teljes évig kapunk majd különböző tartalmi kiegészítéseket.

Persona 4 Arena Ultimax - harcra fel!

A Persona 3 és a Persona 4 szereplői ismét felkészülnek a harcra, hiszen a Persona 4 Arena Ultimax idén új platformokra jelenik meg. A legfrissebb előzetes bőven ad ízelítőt a bunyóból.

Dying Light 2 - lessünk be a kooperatív módba!

A megjelenés előtti utolsó Dying 2 Know-epizóddal jelentkezett a Techland. A közel húszperces adás változatos témákat ölel fel: hallunk a kooperatív játékmódról és a kedvünkért a különféle platformok teljesítményét is összehasonlítják.

Lelepleződött a My Hero Academia: Ultra Rumble

A Weekly Shōnen Jump magazin lapjain lepleződött le a Bandai Namco legújabb dobása, a My Hero Academia: Ultra Rumble. A népszerű manga és anime szuperhősei egy ingyenes battle royale-ban csapnak össze.

Konzolokra is megjelenik a Shattered

A Redlock Studio szerepjátéka, a Shattered – Tale of the Forgotten King idén új platformokat is bevesz a PC után. Ebben a sötét világban egy vándort alakítunk, akinek egy pusztulófélben lévő királyságot kell felfedeznie.

Márciusban jön a Kirby and the Forgotten Land

Kirby idén új kalandra indul, méghozzá egy olyan különös vidékre, ahol egy letűnt civilizáció maradványait visszahódította a természet. Az új előzetes kíséretében a pontos megjelenési dátumra is fény derült.

Csak később legósodik az Overwatch 2

A LEGO is újragondolja az Activision Blizzarddal való együttműködését a kiadó balhéi miatt, ezért meg nem határozott ideig elhalasztotta az Overwatch 2 alapján készült készlete megjelenését.

Kihirdették a GDC Awards idei jelöltjeit

Idén is megrendezik a Game Developers Conference díjátadóját, amelyen a szakma választhatja meg az év legjobb játékait. A jelöltek listája már megvan, a Deathloop indulhatott a legtöbb kategóriában.

Switchre is megjelenik az Ezio-kollekció

Hamarosan a Nintendo Switchen is elérhetővé válik az Assassin’s Creed: The Ezio Collection, amellyel az Assassin’s Creed II, az Assassin’s Creed: Brotherhood és az Assassin’s Creed: Revelations is eltalál a kiotóiak konzoljára.

Márciusban érkezik a FAR: Changing Tides

Egy rövid előrendelői előzetest, vele együtt pedig napra pontos megjelenési dátumot kapott a FAR: Changing Tides. A FAR: Lone Sails folytatásában egy hatalmas roncsbárka fedélzetén úszhatunk az ismeretlenbe.

Pokémon Legends: Arceus - a Hisui régió rád vár

Heteken belül új kalandra indulhatunk a pokémonok világában. A Pokémon Legends: Arceus olyan korba visz, amikor a pokémonok még szinte háborítatlanul éltek – mi az elsők között vagyunk, akik minden fajt fel szeretnének fedezni.

Nintendo Switch Pro - lehet, sosem jelenik meg

Piers Harding-Rolls, az Ampere Analysis elemzője a GamesIndustry.biz oldalán közzétett előrejelzése szerint nem várható, hogy a rajongók megkapják a régóta pletykált Nintendo Switch Prót, mert hamarosan itt az új Nintendo-konzol.

Brit toplista: még mindig vezet a Mario Kart 8

Miközben arról pletykálnak, hogy készül a Mario Kart 9, a brit toplistát még mindig vezeti a nyolcadik rész. Sok meglepetés persze amúgy sem történt a legkeresettebb játékok felhozatalában, hiszen most is lassan, megjelenések nélkül indult az év.