Húsz cím, amivel játszanod kell 2017-ben

Van olyan Switch-játék, amivel nem játszhatsz tévén

A Voez című japán fejlesztés csak a konzol handheld módját támogatja, ugyanis kizárólag érintőkijelzőn keresztül lehet irányítani. Egyelőre egyetlen ilyen Switch-játékról tudunk, de valószínűleg lesznek követői a fejlesztőknek.

Brit toplista: még mindig vezet a For Honor

Nem tudott mit kezdeni a For Honorrel a Halo Wars 2, így továbbra is a Ubisoft közelharcra kihegyezett akciójátéka vezeti a brit játékeladási toplistát. A GTA V is kirobbanthatatlan a dobogóról.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nem akármilyen hétnek nézünk elébe, pénteken platformot avatunk, előtte pedig két olyan játék is érkezik, amire mindenképpen érdemes lesz odafigyelnünk. Lássuk a heti játékmegjelenési listát!

Ash vs. Evil Dead - 2. évad sorozatkritika

Az Evil Dead első szezonjának köszönhetően ismét trendi a démonbelezés, és úgy néz ki, 2017-ben sem megy ki a divatból. Ezúttal is bizalmat szavaztunk a láncfűrészkezű balféknek és csapatának - nem bántuk meg.

Így kezdődik az új Zelda

Jövő héten, a Nintendo Switch-csel együtt kerül a boltokba a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. A DualShockersnek hála most belenézhetünk a játék első 15 percébe.

Megvan az Old Time Hockey dátuma

Az Old Time Hockey a régi idők hokiját hozza vissza egy ízig-vérig arcade játék keretében. Az 5v5-ös meccsek során csak agresszív taktikával lehet érvényesülni, és még sisakra sincs szüksége a játékosoknak.

Frissítés hozza a Switch online funkcióit

A Wii U-hoz hasonlóan a Nintendo Switch-hez is le kell majd töltenünk egy frissítést az első napon, ez élesíti ugyanis a konzol legfontosabb online funkcióit. A Nintendo szerint nem kell tartanunk tőle, fájdalommentes lesz a procedúra.

Áprilisban jön a felújított LEGO City: Undercover

Miután a Wii U-exkluzívitás lejárt, PC-n és a többi konzolon is napvilágot láthat a LEGO City: Undercover. Most már azt is tudjuk, hogy pontosan mikor jön a grafikai ráncfelvarrást kapott változat.

Troll and I - az összedolgozás szépsége

Az 1950-es évek Skandináviájában játszódó Troll and I lényege a kooperatív mód, amit akár osztott képernyőn is élvezhetünk a kanapén ülve. Az egyik játékos egy emberfiút, Ottót irányítja, a másik pedig egy nagy szőrös trollt.

Virtual Console nélkül startol el a Switch

Kevesebb, mint két héttel a hivatalos premier előtt tisztázódott, hogy a Switch megjelenésére nem sikerül élesíteni a Virtual Console-t, így egy darabig még nem játszhatunk régi játékokkal. Emellett közelebbről is megnézhetjük a konzolt.

PC-re is megjelenik a Dragon Quest Heroes 2

A Square Enix PC-re is elhozza a Dynasty Warriors és a Dragon Quest szerelemgyerekét, a Heroes alcímű spin-off második részét. A PS4-esek majdnem egy évet vártak a folytatásra.

The Grand Tour sorozatkritika

Jeremy Clarkson egy esős londoni estén taxiba ült, és a Heathrow felé vette az irányt. Los Angelesben egy Mustang várta őt a mélygarázsban, aztán kezdetét vette a show. Elindult a The Grand Tour.

Yooka-Laylee - mozgásban a multiplayer mód

A Yooka-Laylee tömve lesz mókás kooperatív lehetőségekkel. A kampányt lokálban ketten is végigjátszhatjuk, de kapunk négy főt támogató minijátékokat is, köztük a Kartos Kartingot, amit most élesben is megcsodálhatunk.

Hány letölthető játék fér el a Switch tárhelyén?

Az attól függ természetesen. Jobb esetben több is, rossz esetben pedig egy sem: a Dragon Quest Heroes két részét például esélyünk sem lesz feltelepíteni, ha nem toldjuk meg a Switch belső memóriáját.

Brit toplista: az élen nyitott a For Honor

A hét újoncai letarolták a brit játékeladási toplistát, a For Honoré lett az aranyérem, míg az ezüstöt a Sniper Elite 4 vihette haza. A Nioh alaposan visszaesett, de az efféle hardcore anyagoknál ez nem szokatlan.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folytatjuk a februárt, a héten UNSC-t vezetjük majd csatába az Atriox vezette Banished seregei ellen, utána pedig visszatérünk San Franciscóba, hogy megoldjunk néhány kényes ügyet a DedSec oldalán.

Nintendo Switch - lopott gépek kerültek piacra

A kiotói vállalat szerint a múlt héten megjelent kicsomagolós videóban szereplő konzol egy lopott szállítmány része volt. Az amerikai forgalmazó néhány alkalmazottját gyanúsítják, az érintetteket már ki is rúgták.

Hét játékon dolgozik a Bethesda Game Studios

A The Elder Scrolls- és a Fallout-sorozat készítője jelenleg hét projekten dolgozik. Kettőt már ismerünk közülük: az egyik a Fallout 4 VR-változata, a másik a Skyrim Switch-portja lesz, de öt másik cím is készül, köztük a következő nagy dobás.

Nintendo Switch - mi a helyzet az eShoppal?

A japán gyártó végre egy nagy lépést tett a helyes irányba. Az eShopon történt vásárlásainkat már a Nintendo-accountunkhoz kötik, nem pedig magához a konzolhoz. Erre már régóta fájt a rajongók foga.

LEGO Batman - A film kritika

Gotham történetének legnagyobb veszedelmével néz szembe, amikor Joker kiötli minden idők legmesteribb és legördögibb tervét. Batman természetesen résen van, de úgy néz ki, ezúttal segítségre is szüksége lesz.

Amerikai toplista: a Resident Evil 7 vitte a hónapot

Megérkezett az amerikai játékpiac teljesítményét elemző NPD Group januári jelentése. Az év első hónapjában kisebb volt a forgalom, mint tavaly, a játékeladásoknak köszönhető, hogy nem lett nagyobb a visszaesés.

Van, aki már megkapta a Nintendo Switch-et

Egy NeoGAF-felhasználó két héttel a megjelenés előtt hozzájutott a Nintendo új konzoljához, melyet a nagyérdeműnek is megmutatott. Megnézhetjük a kibontás pillanatát, valamint működés közben is megcsodálhatjuk.

SaveGame élménybeszámoló

Az év kockulása volt múlt szombaton a Lurdy Házban. A SaveGame Független Videojáték Kiállítás egy rakat retro konzolt vonultatott fel, amire a 4-8 éves srácok úgy cuppantak rá, hogy nem hittem a szememnek.

Breath of the Wild - bemutatkozik a szezonbérlet

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild márciusi megjelenése után se maradunk majd további tartalmak nélkül, a Nintendo ugyanis ma délelőtt lerántotta a leplet a játék szezonbérletéről.

NES Mini - a Nintendo leállította a gyártást?

A NeoGAF egyik fórumozója jelezte, hogy a skandináv régiós disztribútor szerint a Nintendo leállította a NES Mini gyártását, és már csak pár szállítmányra számíthatnak az üzletek.