Halálos játszma – Bruce Lee utolsó filmjének szomorú története

Bruce Lee halála után a körülötte kialakult kultusz tetőfokára hágott, ennek köszönhetően Raymond Chow producer úgy döntött, hogy befejezi Lee félbehagyott filmjét, a Halálos játszmát, amely a konszenzus szerint a kínai szupersztár legjobbja lehetett volna, ha az eredeti tervek szerint valósul meg.

A kaszkadőr filmkritika

A profi kaszkadőrből rendezővé avanzsált David Leitch új filmjével frappánsan tiszteleg Hollywood arctalan hősei előtt, és bár több mint valószínű, hogy nem ezzel fogják felhívni az Akadémia figyelmét erre a kockázatos szakmára, de egy kellemes nyári feelgood-mozinak bőven megfelel.

Micimackó: Vér és méz 2 filmkritika

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem lett jó a Vér és méz második része, nem hazudtolja meg elődjét és csupa átgondolatlan, olcsó megoldásokból építkezik. Azonban ez az a trash, amit élvezet nézni.

Szellemirtók: A borzongás birodalma filmkritika

A szellemirtók ismét visszatértek, mind a régi arcok, mind Paul Rudd-ék, hogy egy kicsit az alapokhoz visszanyúlva szórakoztassanak el minket. Sajnos ez nem jött össze maradéktalanul, sőt...

Országúti diszkó filmkritika

Megérkezett Patrick Swayze, idén pont 35 éves kultfilmjének remake-je, amelyben már Jake Gyllenhaal módosítja pörgőrúgásaival a rosszarcúakat, és bár ez a zsáner 2024-ben már jócskán megkopott, egy laza, unalmas vasárnap délutáni szórakozásnak bőven megfelel.

A sárkány közbelép visszatekintő kritika

Bruce Lee első és egyben utolsó, nem mellesleg tavaly 50 éves klasszikusa visszatért a hazai mozikba, így újra szemtanúi lehettünk a legendának, amely annak idején megismertette a nyugati világgal a harcművészeti filmek műfaját.