Pehelysúly sorozat Alarm for Cobra 11: Burning Wheels, Madagascar 2 és Scene it? Box Office Smash játéktesztek

  • Írta: Daks
  • 2008. december 21.
Link másolása
Legújabb rovatunkban olyan játékok villámtesztjeit olvashatjátok, melyek nem annyira nagy címek, hogy saját review-t kapjanak a Gamekapocs hasábjain, ám mégis megérdemlik, hogy szerény keretek között bár, de megemlékezzünk róluk. A Pehelysúly sorozat nem a fikázásról fog szólni, sőt az itt megforduló címeket még igyekszünk is úgy összeállítani, hogy bárki azt mondhassa rájuk, igen, megérnek egy próbát. Következzen tehát az első rész, benne az Alarm for Cobra 11: Burning Wheels, a Madagascar: Escape 2 Africa, és a Scene it? Box Office Smash programokkal.
Alarm for Cobra 11: Burning Wheels (Crash Time II)
A Deutsche RTL autópálya-rendőrös sorozata játék formájában immáron harmadszorra tért vissza közénk. Nevessetek ki, mutogassatok rám ujjal, dobáljatok meg szeméttel, de nekem tetszett a Cobra 11: Nitro, csak úgy mint a tavaly megjelent folytatása, a Crash Time. A tetszett jelző itt azért költői túlzás, hiszen a program mindössze 1-2 órát élt a gépemen, de az így visszagondolva egész kellemes időtöltésnek bizonyult – főleg az autópályás részek alatt.


A Burning Wheels remekül beleillik legújabb sorozatunkba, következzen is egy gyors teszt róla. Először a jó dolgokkal kezdeném. A grafika ezúttal sem sikerült csúnyára, az összkép egész kellemesnek mondható, nincs irritálóan széteffektezve a képernyő, az embert nem pofozzák folyamatosan a speciális effektek, egy német puritanizmussal átitatott, kellemes, szolid, visszafogott külsővel van dolgunk. Az autókhoz sajnos nincs licenc, de ezúttal is felismerhető a Merci, BMW és Audi trióból álló királyi fogat, amivel aztán felforgathatjuk a játék virtuális világocskáját. A város pozitív irányba fejlődött, a gyalogosok eltűntek, a forgalom kevésbé hülye, és a levágásokat is könnyű megtalálni – az igyekezet tehát egyértelműen látszik a fejlesztők részéről.


Hogy mi idegesít mégis? Az a mérhetetlen gagyi érzés, ami árad a játékból. A menüstruktúra, a fizika, a robbanások, a küldetések felépítése, a beszélgetések, a kameraállások, az autók idióta arcade viselkedése – csapnivaló az egész úgy, ahogy van. Mindez korábban is megvolt persze, de az autópályán nem zavart senkit, felgyorsítottunk 250-re, beleszálltunk egy lakókocsis Kadettba, aztán jött még vagy 30 autó a nyakunkba, majd elégedett mosollyal megnéztük mindezt a replay hollywoodi kameraállásaival. Annak volt Cobra 11 hangulata, de most inkább a városi járőrözésre koncentrál a program, ami pedig engem valahogy kikészít. A szinkron ráadásul unott hangú és klisékkel teli, a játékmenet bugos, egyedül talán arra jó, hogy eltöltsük vele azt az órácskát, míg a futár ide nem ér a pizzával. Értékelés: 3/10.


Madagascar: Escape 2 Africa

Riszáljuk együtt! A Madagaszkár 2-ben a pingvinek egy őrült ötlettől vezérelve kipofoznak egy rozsdás repülőroncsot, a Central Park állatkertjéből szabadult szedett-vedett csapat ugyanis elhatározza, hogy hazamegy a messzi New York-ba. A dolog jól indul, a repcsi felszáll, azonban azzal a lendülettel földet is ér, méghozzá nem máshol, mint a vad Afrikában. Kezdetét veszi tehát az új kaland – a mozivásznon és a képernyőn egyaránt.


A Madagascar: Escape 2 Africa játék meglepően jó lett, főleg ha belegondolok, hogy elsősorban a fiatal korosztálynak készült. Jópofa és változatos küldetések váltják egymást benne, a főhősök mindig beszólnak valami vicceset, találkozhatunk a mozivásznon látott összes szereplővel, és közösen átélhetjük velük a nagy kalandot. Teremtési céljának maximálisan eleget tesz, a szeretett csemete áruházi hisztijének hatására apuci megveszi a játékot, a gyerek befogja, napokra leköti magát, teljes a családi egyensúly. De mi újság a hardcore gamerekkel? Azok inkább kerüljék, ha jót akarnak! Értékelés: 6/10.


Scene it? Box Office Smash


A Playstationön évek óta hódító Buzz kvízszéria Xbox-os megfelelője az immáron második epizódjához érkezett Scene it? sorozat. A játék saját, különleges formájú kontrolleréből egyből négyet is kapunk a 15000 forintos csomag mellé, és bár a kiegészítőknek más címeknél nem nagyon vesszük hasznát, azért a folytatásokra való tekintettel jó, ha van pár darab a polcunkon.


A játék lényege, hogy különböző kérdések és feladványok útján összemérjük filmes tudásunkat néhány barátunkkal. A kérdésre az válaszolhat, aki először megnyomja a kontroller nagy gombját, de természetesen akadnak olyan feladatsorok is, amiben mindenki tippelhet, és az kapja a legtöbb pontot, aki hamarabb leüti a jó választ. A feladványok között találhatóak filmbejátszások, rajzolt jelenetek és keresztrejtvényes fejtörők, de az se ritka, hogy egy-egy fénykép, 8 bites animáció, vagy stáblista alapján kell kitalálni a feladványt.


A Box Office Smash amellett, hogy új feladványtípusokkal és kérdésekkel bővült, két igen látványos újdonságot is nyújt. Az első ilyen, hogy immáron a saját profilunkhoz tartozó karakterrel indulhatunk játékba (valahogy úgy, ahogy a Nintendo Wii-nél is megszokhattuk), a második pedig, hogy vannak új multiplayer lehetőségek is, az adott játékba például bármikor behívhatunk egy internetes partnert.


A Scene it? nagyszerű party title, ha a Guitar Hero, a Lips és az EyeToy már uncsi, akkor bedobhatjuk ezt is a szombat délutáni összejövetelen, a legtöbb havernak biztos tetszeni fog. Szavatossága azonban nem valami nagy, alkalomadtán fél óra bőven elég belőle. Értékelés: 7/10.



4.
4.
NECROSMOKE
A Crash Time II meg Scene It? jónak igérkeznek
3.
3.
Daks
jaja singstar=lips, buzz=scene it, eyetoy=you are in the movies... hm tenyleg azt is tesztelni kéne majd....
2.
2.
Zsohi
Egyre durvább ahogy a SONY és az M$ egymásrol kopintanak de inkább az M$ de nem gáz mi csak jobban járunk :D
1.
1.
Bloodrose
Én anno a Gameronlineról kerültem ide, és bár nem tudom, az ottaniak közül, hányan maradtak meg itt - nyomtatott újságoknál ez általában kimerül egy reklámban, azt annyi - de ott régen nagy divatja volt egyszerű, de nagyszerű kis játékokat tesztelni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...