Bayonetta teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. január 14.
Link másolása
Már a demó változat is erőteljesen megosztotta a játékosok véleményét, mégis valami misztikus oknál fogva a legszigorúbb és legelismertebb újságok is nagy elismeréssel borulnak le Bayonetta lába elé, akinek ez igencsak kedvére való cselekedet… lássuk hát, hogy vajon ennek mi lehet az oka. Maradjatok velünk!
Aludni mindenki szeret, aludni jó dolog. No, de 500 éven keresztül? Ez azért még egy hétalvónak is több a soknál. Bayonetta szívem kissé elnyújtotta a délutáni szépség-szundit és úgy ébred, hogy az égvilágon semmire nem emlékszik, csak arra, hogy van egy ősrégi relikvia, a „bal szem” – amit feltétlenül meg kell szereznie - ami ahhoz kell, hogy a „világ szemei” egyesüljenek. Nem sok ideje van elgondolkodni életének értelmén és eme magasztos célokon, hiszen alighogy magához tér, rögtön ráront egy tucat angyal, akik apáca ruháját elszakítva – pár igencsak kényes helyen – rögtön felébresztik benne a harcos amazont. Repkednek a rúgások és ütések, akárcsak a másodpercenként felé repülő folyton kifogyó fegyverek, majd végül egy nyalóka – köszönöm Rodin – mely a kivételesen szexi szájában landol, s már csattannak is a fotók. Ez kérem szépen egy harcos divatbemutató, őrületesen beteg japán módra!


Elég csupán a félig játszható közel 15 perces prológuson túljutnunk, hogy tudjuk ezt a játékot nekünk találták-e ki, vagy sem. Ha abba a csoportba tartozol akit röhögő görccsel vegyült hidegrázás – az a kellemes fajta – kerülget, miközben a döbbenetes képsorokat nézed, akkor bizony te észre sem vetted és már a rajongója is lettél eme őrületesen szexi és hihetetlenül jó fej „kiscsajnak”. Ha pedig már az első pár kocka után forgolódást érzel a gyomrodban és legszívesebben a hosszú hajánál fogva rángatnád ki a TV-ből Bayonettát, hogy jól rátaposhass a szemüveges fejére, akkor bizony jobban jársz, ha előveszed valamelyik Devil May Cry-t és Dante tesztoszterontól fröcsögő kőkemény csávó kalandjaiban éled ki elfojtott agressziódat, mert ezt a kalandot bizony nem neked találták ki.
A legenda
A háború évezredek óta dúlt az Umbra boszorkányok és Lumen bölcsei között. Az Umbra boszorkányok erejüket a holdból nyerve szinte végtelen varázserővel rendelkeztek, míg Lumen bölcsei a fény erejével bírva a Napból táplálkoztak. A háború a két ősi relikviáért dúlt, avagy a világ jobb és bal szeméért. A legenda úgy szólt, hogy aki egyesíteni tudja ezt a két varázskövet, az végtelen erővel bírva örök hatalmat tudna szerezni magának. Éppen ezért nem hagyhatta egyik fél sem, hogy ékes tulajdona a másik kezébe kerülhessen.


A Bayonetta célja a stílus megreformálása volt és ehhez bizony 180 fokos fordulatot kellett venni. Ott volt nekünk Dante négy részen keresztül, akinél összetettebb, komplexebb és rátermettebb karaktert nem igazán lehetett találni. Maximum Kratos vehette fel vele a versenyt, aki végtelen egyszerűségével, vadállati ösztöneit kiélve vitt jó pár újdonságot ebbe a stílusba. De mi jöhet ezután? DMC és GoW végkimerülésig? Na neeeeee… ennél azért Kamiya mester sokkal, de sokkal többre hivatott.


Vett egy nagy levegőt és megteremtette ezeknek a hősöknek majdnem a tökéletes ellenpólusát. Az atomdögös, übernőies plázacica Bayonettát, aki úgy henteli keresztül magát a menny összes létező fenegyerek teremtményén, mintha éppen csak egy divatbemutatón lenne. Minden mozdulatából, minden tettéből és szavából csak úgy süt a tudatosan eltúlzott nőiesség. A Bayonetta kérem szépen olyan, mint egy íz, egy illat, egy hang, vagy egy hangulat, amit nem szerethet mindenki, de ha ráérzel az esszenciájára, akkor hihetetlenül szórakoztató. A gond csak az, hogy nem mindenki szereti a tonikot - és még sorolhatnám – épen ezért mindig lesznek olyanok, akik kelletlenkedni fognak.


Lesz itt minden, ami szem, szájnak, no meg persze ágyéknak az ingere; gyönyörű tűéles grafika, rendkívül hangulatos filmszerű átvezetőkkel. Hihetetlenül profin kidolgozott harcrendszer, melyet nem túl nehéz elsajátítani, de ha sikerül döbbenetesen látványosan fogjuk majd hentelni az ellent. Örökké emlékezetes és döbbenetes boss fightok, melyeknek a betanulása igencsak fáradtságos munka, de ha sikerrel járunk, örömmel fogjuk majd a gombot őrületesen nyomogatva szétszaggatni a gyakran több képernyős főgonoszokat.


Hosszú játékidő, több nehézségi fokozattal, rengeteg gyűjtögetnivalóval, melynek a végére érve rögtön újra akarjuk kezdeni az egészet, mert valahogy nem tudunk majd betelni az élménnyel. Lesznek elrejtett kihívások (Alfheim Challenge) melyek gyakorlásnak is tökéletesen megfelelnek. Töltőképernyőbe rejtett gyakorlómód illetve arcade lövölde, rengeteg fegyver, poénos és ötletes varázstárgyak, nehezen megszerezhető kosztümök – közülük egy pár igencsak pikáns fajta –, soroljam még? Ha az első csoportba tartozol, már úgyis meggyőztelek, ha pedig a másodikba, el se jutottál idáig és bizony nagy dologról maradtál le kedves nem-olvasó…
Muzsika
A „Fly me to the moon” című számot eredetileg Bart Howard írta 1954-ben és a címe „In other words” volt. Először Felicia Sanders adta elő egy kabaréban. De az igazi hírnevet Frank Sinatra változatának köszönhette, amit 1964-ben karcoltak lemezre. Érdekes, hogy több mint 40 év után a Bayonettában jelent meg újra, nem kis hírnevet szerezve ismét ennek a zseniális dalnak.


A Bayonetta egy mestermű, aminek a legnagyobb hátránya, hogy bizony a rétegjátékon belül is több rétegre oszlik. Ha Kamiya mester ezt a következő részben valahogy orvosolni tudná, mondjuk egy Dantéval közös anyaggal, akkor könnyen lehet, hogy még sokáig a stílus koronázatlan királya maradna. Jelenleg inkább csak egy fekete bárány, de abból is a jobbik fajta. Engem kilóra megvettek… remélem téged is…

Kapcsolódó cikkek

56.
56.
nereylia
Hát sóval, sokat játszottam a DMC-vel és meg kell hagyni az se kutya, de ezt a gamet nézve inkább maradok a BnS-nél :/
55.
55.
sztavrosz
Ilyen nagy szart rég láttam, kipróbáltam a demót, minősíthetetlenül gyenge.
54.
54.
BDK1997
A DMC sorozat szerintem is sokkal jobb,de azért........... hát,.....

inkább megvárom, a DMC 5-öt!
53.
53.
BDK1997
Könyörgöm,mégis sok embernek mi a francot vesz be nehezen ezen a gyomra????

De most komolyan! Ez minden,csak nem undorító vagy gusztustalan!!!!
52.
52.
Batri
#55: FAIL! Már magában az, hogy a trailerből itéled meg, hogy milyen a játék. Elmondom neked, hogy köze sincs a Final Fantasy-hoz, sem hangulatilag, sem harcrandszerileg. Először talán ismerned kellene a stilusukat, mivel az FF jRPG, ez pedig hack'n slash. Ha játszottad volna, és ha kicsit legalább otthon lennél a hns műfajban, te is látnád, hogy ez nem akármilyen játék. Igenis tudott újat mutatni, még nekem is, pedig nem kevés játékkal játszottam ebben a kategóriában.

Tök felesleges volt ide kommentelned...
51.
51.
sebtapasz
Én csak a trailer-t néztem meg, de bőven elég volt... nekem így első benyomásra nem tűnik többnek, mint egy final fantasy, mind grafikailag, mind harcrendszerileg..nem hiszem, el, hogy valakinek ez még új!! Semmi olyan különlegesen jót nem láttam benne elsőre, mint pl. a Dante Inferno-ban, ami annyira naggyá emeli ezt a játékot!..de ugye "nem mindenki szereti a tonikot"! :P
50.
50.
Exinor
#48: Ez nem a SEGA érdeme, hanem a Platinum games-é (korábbi Clower studió), a SEGA csak kiadó, meg a PS3-as portolásért felelt, amit el is cseszett, ne legyél kíváncsi arra, hogy a SEGA mit alkotott:)



Ez egy mestermű, amit nem a nagy közönségnek szántak. Aki be tudja fogadni annak egy meghatározó játék.
49.
49.
Lada 1200
Hát ez a gama nagyon rossz lett az én véleményem szerint mások azt mondják h jó sztem marha rossz
48.
48.
Ca$h
#51: MUHAHAHAHAAAA! Idióta barátom, csak nem toltad végig! :)))
47.
47.
zaz
Már nem az én gondom! ma szerencsére sikerült eladnom!

Rémálom volt az a 4 óra amit az életemből elpazaroltam erre a *******-ra!
46.
46.
kismajas
#45: Szerintem a demoknak az a lényeg hogy a játékosnak felkeltse az érdeklödését és megvegye a játékot!
45.
45.
silentzsolt
zép is jó is, de...............!

Rohadt bosszantó amikor egy kőkemény és villámgyors bunyó kellős közepén kifordul a kamera a látószögből és a tájat kell néznem nem ahogy az ellen nőszemély letámadna (és így esélyem sincs hogy az időlassítást bedobjam) Néha semmit sem látni az égészből és még ezernyi ilyen hiba. Hihetetlen bosszantó tud lenni a nézet sokszor.

mivel sosem játszom easy-ben majdnem kihajítottam a lemezt az ablakon az ilyen dolgok miatt (iszonyat gyors tud lenni az akció és így bazi nehéz elsőre)

A DMC szerintem azért lényegesen jobb (jobban megkreált) anyag ennél
44.
44.
IceColdKillah
Nos, nekem nagy kedvenc a DMC szal ez is tetszik. Viszont nem tom hogy megfigyeltétek-e de a DMC többek közt azért volt király, mert olyan mozdulatok voltak benne amiket az emberi test képes lenne végrehajtani, így sokkal jobban bele lehetett élni magunkat. Elvégre a DMC 3-at, 4-et mo-cap technológiával csinálták...

Itt pedig zavar hogy Bayonetta (még Voldot is megszégyenítve) úgy mozog mintha egy abnormálisan hajlékony robot lenne, vagy nincs igazam?

Ennek ellenére azért is végig tolom mert kíváncsi vok hogy a SEGA mire képes ezen a téren.



De sztem inkább maradok és várok egy DMC 5-öt:)
43.
43.
dawe001
"hányni tudnék attól az agyonhype-olt broáftól...szal no comment "

O.o

ahhoz képest h a ps3 2010 legnagyobb húzóneve lesz végülis télleg "agyonhypeolt broáf"...
42.
42.
exa85
#44: és meik demo szokott sokat érni?,sztem minden demo nulla,majd a teljes játékrol mondjatok véleményt
41.
41.
kismajas
játszottam a demójával szerintem egy forintot nem ér
40.
40.
exa85
bocsi a 41-es commentre válaszoltam
39.
39.
exa85
#40: tehát akkor te vagy pc-s vagy x360-as vagy,ezért utálod a gow 3-at,mert szerintem a világ legjobb játéka a maga müfajában....
38.
38.
Batri
#40: hányni tudnék attól az agyonhype-olt broáftól...szal no comment
37.
37.
exa85
#3: arra ott lessz a god of war 3
36.
36.
#36: ha játszottál volna a játékkal, akkor tudnád hogy a fehér hajú csaj, Jeanne - sokkal nagyobb k**va!! :D

nekem tetszett, sztori sem érthetetlen, graf valóban nem csúcs, de valóban nincs olyan ami mindenkinek tetszene.

túl perverz vagy mi? hát igen..

túl japán? hát igen..

még mindig nem jött ki a GT5? hát igen..

szar a PS3 port? hát igen..
35.
35.
a3a
#36: Az miért baj? Nem azért szerettük a régi játékokak mert ott angyalok öltek démonokat(najó labdák szellemeket:D). Azért mert Bayonetta gonosz az nem jelenti azt, hogyha kipróbálnád nem tetszene.
34.
34.
Ca$h
#36: No comment! :)))
33.
33.
Norbi-wan
Hát elég nagy k***va ez a Bayonetta. Ráadásul még gonosz is aki Angyalokat gyilkol ... lehet hogy én vagyok régimódi, de ebből nem kérek.
32.
32.
Ca$h
#34: MUHAHAHAHAAAAAAA.... :)))) CHOCHOOOOOOOO TESÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓKAAAAAAA! :)))))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...