HWSW: Nem akadály a Blu-ray második védvonala

  • Írta: Daks
  • 2008. március 25.
  • Hardver
Link másolása
Már nem akadály a másolóknak a Blu-ray második védvonala sem - tudtuk meg Nagytestvérünket, a HWSW magazint böngészve.
Már nem akadály a másolóknak a Blu-ray második védvonala sem - tudtuk meg Nagytestvérünket, a HWSW magazint böngészve.

Már a második, erősebbnek hitt védvonal sem akadály a SlySoft fejlesztette AnyDVD HD alkalmazásnak: a tavaly júniusban bevezetett BD+ védelmet is könnyedén kijátssza a szoftver, lehetővé téve a lemez tartalmának másolását, lementését. Különösen kellemetlen ez annak fényében, hogy számos stúdió pont az erősebb másolásvédelem miatt választotta a Blu-ray formátumot a HD DVD-vel szemben.

A kiadók, tartalomtulajdonosok láthatóan teljesen feleslegesen ölik fejlesztési és anyagi erőforrásaikat a különböző másolásvédelmekbe, csak idő - ráadásul egyre kevesebb - kérdése, hogy okos fejlesztők kerülőutat találjanak a lemezeken található tartalmak elérésére. Sokszor nem is maga a védelem, a kódolás gyenge, az első védvonalat, az AACS-t például a PC-s lejátszóprogramok gyengeségeit kihasználva kerülték meg a hackerek.

Érdekel mi újság a Blu-ray háza-táján?
Irány a Nagytestvér!
5.
5.
Mythic
Vagy az árakat viszik le normális szintre, ahol már szinte nem éri meg kalózkodni. Játék 2000 forintét? Ha jó, akkor nem is kérdéses, hogy letoltok tobb gigát, vagy megveszem 2000-ért és ott figyel szép dobozban a polcon. Film 1000 forintért? Szintén nem kérdés. Zenét sosem vennék, mert ott vannak a koncertek, fellépésék és hasonlók, amivel egy jó egyuttes/énekes konnyedén megél, egy-egy szám pedig csak promóció. 1hétnél tovább úgysem hallgatom ugyanazt. Mindenkinek megvan a már jól bejáratott lehetosége, csak le kellene mondani a 100 milliókról és lehetne csak pár 10 milliójuk (szegényeknek) és szinte mindenki legálisan használná a digitális világ javait.
4.
4.
MatNob
A megoldást valszínüleg nem az egyre komolyabb másolásvédelmi eljárások, hanem a törvények és betartatásuk spártai szigorítása hozza majd meg. Persze ez itt a balkánon ebben az évszázadban nem esedékes...
3.
3.
westZsolt
nemártana pár másolt film(Blu-ray)ps-re úgyse fokok sok filmett 9rongyért venni:D
2.
2.
BaDDevils
Igy van...:))...szeresem a hackereket...:D...tom most lessz par nob aki lenez h me nem veszem megh....de ha nincs penzem akko me vegyem megh..???:))...akinek van penze az vegye...:))
1.
1.
huszti
na...mostmár csak BL író kell :D:D:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...