DRM-hez hasonló védelemmel jön a C&C 4

  • Írta: InGen
  • 2010. március 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár nem alkalmazzák a Ubisoft káosszal és pánikal övezett DRM védelmét, az Electonic Arts egy saját rendszert készített az új Command & Conquer megóvására.
A Command & Conquer 4 védelméről kérdezősködtek a rajongók, az egyik EA communty manager a fórumon válaszolt: a játék nem használja a DRM védelmet.


Viszont mindenképpen kell hozzá aktív internetkapcsolat. Azt még nem tudjuk, hogy vajon ez csak az elindításra vonatkozik-e, netán a DRM-hez hasonlóan a mentéseink is az EA szervereire kerülnek fel. Egy dolog azonban biztos: az EA sosem bírta megfelelően támogatni online játékait, elég csak a folyamatosan összeomló, de leginkább sosem működő Bad Company 2 szerverekre gondolni. Kíváncsi leszek, mi fog történni a C&C 4 megjelenése után.
23.
23.
maedve
Már feltörték. Van drm szerver emulátor hozzá.

Az egész egy nagy hulladék. A törés és a játék is.
23.
23.
maedve
törés helyett értsd drm
22.
22.
megalonagyix
8#Hahaha! Anno 82-ben is ezt mondták. (félreértések elkerülése végett régen)
20.
20.
pjoco
Már torrenten ott van jó pár oldalon csak az a fránya védelem!
19.
19.
abydos
Ne aggódj, fent van (mi nincs fent manapság...) csak nem tudták feltörni.... még... remélem nem is fogják...
18.
18.
SyriusCS
#16: cnc 4 még nicns fent torrenten, ezt nem tudom hol álmodtad...
17.
17.
abydos
#17: Miért ne lehetne a legjobb? A legelső C&C a legjobb RTS-nek van nyilvántartva, a világ 7. legfontosabb játékaként. Korszakot és stílust teremtett. A újak sem rosszak, ez a mostani részt én nem igazán sorolnám RTS-nek, inkább Taktikai RTS nek.



"C&C 4 tökéletesen működő verziója"

Hát persze hogy fent van drága Gu3sT. Csak ha nincsen neked EA accountod, hozzárendelt C&C4 kulccsal, akkor hiába van meg, ugyanis nem tudod elindítani. De azért örülök, hogy örülsz. Én is örülök, hogy a Media Marktban ott van az összes Star Wars gyűjtemény, csak nem tudom hazahozni mert fizetnem kéne érte, de olyan jóóó nézni nem?
16.
16.
Quent1n
#13: Legjobb stratégia a C&C? Ez jó! :) Ma már csak egy klikkverseny egy arcade valami semmi több. A hangulat viszi a hátán. A modern RTS-ekhez képest mint amilyenek pl. a Supreme Com. és a CoH elég vérszegény. Bár a 4 állítólag már újít. Kíváncsi leszek rá hisz mégis csak egy záróakkord.
14.
14.
Skyer
#8: Hál'istennek nem fog.. Félretájékoztattak :)
12.
12.
Levusz13
én direkt nem próbáltam a bétát, csak hogy megcsapjon a látvány.

sztem jó lesz a game, a c&c az legjobb stratégia rts (vagy mi?)

11.
11.
Bako
nem az a baj hogy feltörhetetlen egy játék, hanem hogy néha pofátlanul sokat kérnek érte.
10.
10.
MadDragon
Ha valami nagyon jól sikerült a C&C4-ben az a netkód. Az egész béta alatt egyszer sem volt gondom laggal, ami igen meglepő volt számomra tekintve, hogy a Generals-ban milyen sokszor van sync probléma.
8.
8.
abydos
#6: Hát, az EA csúnyán elszámolta mekkora kapacitás kell 2 millió embernek :D
5.
5.
InGen
#5: hosszú távon tuti nem lesz gond, de a Bad Company 2 startja elég borzalmasan sikerült :)
4.
4.
abydos
Ez nem teljesen így van Ingen. A C&C játékok a legelső résztől a legutolsóig mindegyik működik interneten, a játékok szervereinek a felét az EA biztosítja a másikat az EA szponzorálja, ilyen fan szerverek (Ez a C&C 95-től a Red Alert 2 ig bezárólag) A Generals szerverek is még élnek, pedig azok sem 5 évesek már, hanem több.



Amivel játszanak, arra odafigyelnek. Amúgy jött egy olyan fórumbejegyzés Apoctól (ő az említett kommunikációs menedzser), hogy az EA nek nagyon hosszú távú tervei vannak ezzel a játékkal. Tudja ő is, hogy a mai napig játszanak az 1995 ben megjelent C&C vel online, és tudja hogy masszív C&C közösség van, nem tart attól, hogy lekapcsolnák a szervereket. Azt mondta még, ha mégis úgy adódna, peccsel érvénytelenítik az állandó netkapcsolatos dolgot és támogatják a fan szervereket.



Igen, az egész játékhoz kell internetkapcsolat. Úgy kell elképzelni mint a World of Warcraftot. Az sem megy net nélkül, mert nincs kivel játszani. És mivel ez egy kooperációs 1v1 től 5v5 ig lévő játék, hasonló dolgokkal kell számolni. Fejlődéses rendszer van, tapasztalati pontokat így tudja ellenőrizni a játék, a kampányban megszerzett pontokat a multiban is használhatod és fordítva.



A játék mellesleg teljesen lagg mentes. Tegnap vettem meg, de a béta és teljesen hibátlan volt. A szerverek tökéletesen üzemelnek. A Bad Company 2 bakin kívül nagyon ritkán találkozok EA szerver leállásokkal, pedig minden nap online játszom valamelyik C&C játékot.



Attól nem kell félni, hogy gondok lesznek a szerverrel, de sajnos akinek nincs internetelérése, az ebből kimarad. De valljuk be, ez a játék nem egy embernek készült, hanem legalább egyszerre 2 nek, csapatban, egymást segítve.
3.
3.
The Lone Drow
#3: Mindenkivel előfordul, csak gondoltam szólok :)
2.
2.
InGen
1.
1.
The Lone Drow
(A CD Galaxisban már kapni 16.-a óta)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...