Energiaitalok miatt nem kapnak MMA-t a dánok

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Electronic Arts úgy döntött, nem jelenik meg Dániában az EA Sports MMA. A dánoknak ugyan semmi bajuk az erőszakkal, az energiaitalok hirdetéseit viszont törvényi úton tiltják; márpedig az MMA nem szűkölködik az efféle reklámokban, és ez is hozzátartozik a hitelességhez, mondják a kiadónál.

Erőszak, erotika és a többi: számos indokot hallottunk már, amiért egy-egy játékot betiltottak vagy nem adtak ki bizonyos országokban, az EA Sports és Dánia esete viszont valamennyire rendkívüli példa. A skandináv országban nem az MMA brutalitása miatt szólaltak fel az Electronic Artscal szemben, hanem egy korábbi törvény tehet róla, hogy a játék végül nem jelenik meg a dánoknál.

Dániában ugyanis tilos energiaitalokat reklámozni (egyszer még a Red Bull is betiltásra került ott), az EA Sports MMA pedig tele van az egyébként magas koffein- és taurintartalmú üdítők hirdetéseivel. Az Electronic Arts úgy tartja, az is hozzátartozik a hitelességhez, hogy az utolsó szponzormatricát is beleteszik a játékba, és mindezt annyira komolyan gondolja, hogy ahelyett, hogy kivette volna az aggályos reklámokat az MMA-ból, inkább úgy döntött, ki sem adja Dániában a programot. Más országokban október 19-én kerül boltokba a játék.

49.
49.
NinjaNorb
#44: nem csodaXD az a monster az 1 nagy szarxD nem tudom hogy lehet azt megini pedig én nagyon szeretem az energiaitalt:D
48.
48.
Adamknight
#47: Ez igaz, de itt konkrétan az energiaitalokról van szó, és egyesek nem értik meg, hogy miért rossz a fogyasztásuk.
47.
47.
Skyer
#44: Ez valóban így igaz, de a mai világban minden mérgező, már megbocsáss, de regényeket lehetne írni bármiről, ami most a hűtődben, az enyémben, vagy bárki máséban van.
46.
46.
kasy
#44: Hol lelhetem fel ezt a listát? Tényleg nagyon kíváncsi vagyok rá, a gúglizás pedig felesleges.
45.
45.
dareal
ja, az oly divatos alkohollal való vegyítést ne is említsük!
44.
44.
dareal
#42: akár hiszed, akár nem, az energiaital durvább, mint a cigi (ahogy a toxikológus cimborám szokta mondani: 1 szál cigi 1 nap az életedből, 1 energiaital kb 1-2 hónap az életedből)
átlagosan 1 energiaital 20 tábla csokinak megfelelő cukrot tartalmaz és kb 7-8 rövid kávé mennyiségének megfelelő koffeint tartalmaz. a nem természetes, mesterségesen előállított taurint (ez a taurin nem az, mint ami a szervezetedben van!) és egyéb kedves vegyi anyagokat nem is említve.

speciel ahol lakom, egy 16 éves kis srác majdnem belepusztult abba, hogy megivott 1 üveg kobrát. (felpörgött, koffein érzékeny volt. nem tudott aludni, a szervezete kimerült. a koffein érzékenysége és a túlzott koffein miatt a mája ráment)

továbbá beszéljünk a koffeinről, illetve annak kellemes hatásáról. a koffein a májban kerül lebontásra (szűrésre). a koffein méreganyagnak minősül (nem szénhidrát, nem fehérje and so on). aki koffein érzékeny, az biza egy életre szóló károsodást, túlzott fogyasztás esetén halált is elszenvedhet, mert a máj olyan szinten károsodik, hogy nem bírja tovább.

van egy lista, ami a káros anyag tartalom szerint listázza az energia italokat.
a hazánkban is igen elterjedt monstert vélik a leginkább káros energiaitalnak.
43.
43.
dareal
#38: én is csak azt tudom mondani, hogy olvass utána. a foszforsav elvonja a kalciumot, a kólában meg szarásig van foszforsav, ennek eredménye a csontsűrűség csökkenése, alias csontritkulás.
42.
42.
Jinbobo
Még jó hogy nem Dániában vagyok! Én is energia ital függő vagyok mégsem tartom feleannyira sem károsnak mint a cigit vagy a piát! Amúgy meg teljesen jogos az EA cselekedete! Ha ennyire komolyan veszik a dolgokat Dániában akkor szánom-bánom őket!
40.
40.
Adamknight
#38: Olvass utána egy kicsit a témának.
38.
38.
Mortician
#37: LOL. A kóla max a fogait károsíthatta, köze sincs a csontjaihoz. Ha csontritkulása van az csak annak a jele, hogy nincs meg a kellő kalciumbevitel.
36.
36.
dareal
#35: azt én is, nem egy ilyen reklám miatt fog valaki venni. egyáltalán nem. abban az esetben kákán csomót kategória, ha a dánoknál is bárki bármikor vehet.
35.
35.
kasy
#27: Az tényleg erős egy kicsit, hogy gyakorlatilag az óvodások is ihatják, de attól függetlenül én durvának tartom az ilyen szintű korlátozást.
33.
33.
elite_hun
#29: Igen gondoltam hogy odaírom hogy fizikai függőséget nem okoz de aztán mégsem :P
30.
30.
izomkukac
#27: hát igen a kobra elég elterjedt :D de amúgy szar íze van ezért nem is szoktam nagyon inni :S
29.
29.
dareal
#12: Tévhit, pszichés függőséget okoz. Fizikálisat nem.
28.
28.
dareal
#17: Kérdezz meg egy toxikológust, úgy szoktak fogalmazni, hogy vegyifegyver
27.
27.
dareal
#24: Szerinted normális, hogy kortól függetlenül lehet venni? Normális, hogy akár egy 5 évesnek is adnak, vagy hogy a szervezet számára biológiai fegyverként ható löttyök csak úgy kaphatóak (a legdurvább tán a kobra, 200 ft 2 liter, sok tizenéves meg szlopálja)
24.
24.
Yami
#17: Teljesen egyetértek, mivel az energiatal csak a fogyasztójának okoz kárt így mindenkinek saját magánügye, hogy teszi-e vagy sem.
Akkor már inkább a dohányt tiltsák be vagy legalábbis a nyilvános helyen való dohányzást. Mert az egy dolog hogy a dohányosok meg akarnak dögleni, de legalább engem ne mérgezzenek mikor vonatra/buszra várok.
21.
21.
simon 555
#6: hát ennyi erővel a FIFA is ugyan az mint az NBA csak az egyikben kézzel a másikban lábbal kell játszani de amúgy ugyan az...
20.
20.
NECROSMOKE
1szóval Dánia bekaphatja,faxba a cenzurával meg a nem reklámozuk eztett a terméket mentalitással.Nem is kell nekik ilyen gém inkább jácanak tetsriszt vagy valami dedós gémet.
18.
18.
Guppi
#17: Ördögtől való, mint minden jó dolog! XD
17.
17.
kasy
A hitelesség miatt nem veszik ki? Nem akarnak lóvét bukni a szerződésmódosítás miatt.
Végtelen baromság az egész.

@11: Amúgy mi is a baj az energiaitallal. Én spec függő vagyok, oké. De ezzel kit zavarok, vagy kinek ártok?
16.
16.
tjames
#14: Kinek a pap, kinek a paplan...ugyebár
mert én pl elő szoktam rendelni az ilyeneket :)
15.
15.
Skyer
#11: Nehogy :D Kötelező kellék egy raidhez wowban :D:D
14.
14.
Chavez
Tavaly valami EA-s demót kipróbáltam boxon, nem tom mi a címe már, de nekem nem jönnek be ezek a bunyós játékok :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...