Ninja Theory: nehezebben fejlesztünk PS3-ra

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Tulajdonképpen a Ninja Theory csak megerősítette azokat az információkat, melyek már a jelenlegi konzolgeneráció indulása óta keringenek a fejlesztők között: ugyanazt a játékot nehezebb elkészíteni PS3-ra, azonos minőség megtartása mellett.

A PlayStation 3 összetettebb hardveres felépítése már a generáció indulása óta extra nehézségeket okot a multiplatform fejlesztőknek - ugyanakkor ennek köszönhetően jóval több tartalék lakozik a gépben, mint a konkurens Xbox 360-ban. A Ninja Theory szerint kifejezetten nagy kihívás ugyanazt a játékot, ugyanolyan minőségben elkészíteni PS3-ra úgy, hogy azonos FPS-sel (másodpercenkénti képkockaszámmal) fussanak.


"A PS3 egy rendkívül erős kit, de komplexebb vele dolgozni, mint a 360-nal" - írta a Ninja Theory egyik programozója, aki csak a Lusty névre hallgat, majd folytatta: "Szóval egy kicsit többet dolgozunk a PS3 verzión, ugyanis tudjuk, ha ott megfelelő FPS-sel fut a játék, akkor az Xbox 360-on már biztos nem lesz vele gond."

A fejlesztő még elmondta, hogy egyébként egyforma figyelmet fordítanak mindkét verzióra, s mindkét platformhoz ugyanannyi fejlesztői kit áll a rendelkezésükre. Ami egyébként még mindig kevés, ezért számos tesztet futtatnak PC-s buildeken is. Ezen kívül kiemelten figyelnek a sebességre: különböző automatizált tesztprogramjaik vannak, melyekkel meg tudnak győződni arról, hogy a játék mindenhol eléri a megfelelően magas FPS számot.

24.
24.
Tokodboy
Ninja Theory meg tudhatja, hogy mit beszél.
Legelső PS3-as gamek egyike a Heavenly Sword volt.
23.
23.
Tokodboy
Nem tudom, h észrevettétek-e, de a fejlesztők szavai egymást ütik.

Jönnek ezzel a süket dumával, h pl Uncharted 2-t csak PS3-re lehetett megcsinálni.

Közben meg azt írják, h amit megcsinálnak PS3-ra, az utána már röhögve elfut boxon.
Amit boxra készítenek, azzal csak szenved a PS3.

Ez a 2 mondat elmond mindent.
Sokan már eddig is tudták, hogy amit megírnak PS3-ra, azt semmiből nem áll átportolni 360-ra ugyanabban a minőségben, legyen szó akármelyik exkluzívról.

Heheee:)
22.
22.
TEEBEEX360
#21: :D Csak nem előjött a védekező opció kicsi fanboyka.Hallod a te király gépedet kétszer annyi ideig csinálták mint az x-et és alig szebbek a gémek rajta.Még az exclusive gémek se sokkal szebbek hiába is állítod mivel mind 2-vel rendelkezem és fullhd-s tv-n nyomom.Kijött a SLIM gyerek van wifi szal azt nem kell venni.Csak aksit a joyba ami 3000.Még így is olcsóbb mint a PS3.De te jobban tudod fanboyka kinek az apuci veszi meg anyuci a dolgait.Mérgelődj csak hajrá,és igyál egy kakaót:D
21.
21.
Starkiller89
#20: Mondjad hova bújjak ;) kis ratyi..te lennél az első aki megkeresne ;) :D

Lejárt dolog a 3 led...mér? mitől lejárt dolog? max arra szokták ezt mondani h lejárt vmi, ha már megszokott, illetve köztudott dolog, ami igaz. :) Live összetettebb és jobb...hát én ezt sajna nem így vettem észre, psn sokkal jobb. Több minden van rajta, az MS mindenből csak a pénzt akarja csinálni, am meg 10 emberből 9 azt mondja h ő azért akar x360at mer lehet rá játékokat irogatni, és 1 ember ragaszkodik a live-hoz. Kinek ez, kinek az. Ajánlom figyelmedbe egy régebbi x360at cikket itt GK-n, hogyan is készült az x360. hát eléggé röhejes :D Engem a Gears of War 1-2 megfogott, az tényleg jó volt. Halo nem jött be. PS3-on meg Killzone 2 inFamous God of War 3 Uncahrted 1-2 stb. :) csak tudod nagyon nagy lehúzás az is h az x360hoz, a régebbihez vegyél ezt meg azt meg stb, és már többe van mint 1 ps3, lásd wi-fi, akksi, hdd, és a többi cucc :)
20.
20.
TEEBEEX360
#17: Na te oltod le a másikat hogy ne fikázza a másik gépét azt itt irogatsz hogy elbaszott hűtés meg 3 led.Nagyon gyorsan bújj el öreg mert már ezer éve lejárt a 3 led te nyomorék.És a másik fele hogy van mint két konzolom és elmondom én neked miért is éri meg X360-t is venni.Ne csak a flashelést mond.

Pl:Sokkal kényelmesebb joy,sokkal összetettebb a live rendszere mint a ps3-é,és azért van ám erre is ütős exclusive cím.Persze a flash is közre játszik,de ez van.Ez Magyarország.Akkus a Joy PS3-on.És?Lehet az XBOX joyba is venni 3000 ft-ért.Húha de nagy összeg.
19.
19.
Mortician
#18: Neked se ártana utánajárni a dolgoknak. Egy évre 17 ezer? Hol élsz te? 10 ezer alatt hozzálehet jutni, habár még így is jócskán drágább, mint az ingyenes. Ez tény. Másodlagosan, nem csak azért veszik az X360-t, mert lehet flashelni, az exkluzívok is ugyanúgy közrejátszanak, mint a PS3 esetében. A kontrolleres véleményed szubjektív, nekem pont, hogy az X360 kontrollere tetszik jobban, pedig kiskorom óta a PS kontrolleréhez voltam szokva.

És csak úgy megjegyezném, hogy még nem volt 3 LED-es a konzolom, nincs flashelve, nincs moddolva és jelenleg az egy hónapos trialt tolom Live-on, hogy eldöntsem vegyek-e goldot. És nem tegnap vettem a konzolt... :)
18.
18.
Starkiller89
#11: fikázással csak arra céloztam h jönnek a x360asok a ps3asok ellen, vagy igy fordítva :) holott semmi értelme a másik konzolját leszólni :) vki pl csak azért vesz x360at, mert ki tudja írni magadnak a játékokat, ami persze vkinek jó, vkinek meg nem mer multizni is akar :) ps3nál meg ingyen van a multi, nem kell egy évre befizetnem 17 ezret :) és alapból akkus a kontroller, könnyebb, gombok nekem jobban bejöttek, tovább bírja időben. Vkinek Audi, másnak meg BMW :) ugyanaz a szitu :)
17.
17.
Starkiller89
#14: ha szerinted hülyeség akk olvass utána :) de akinek nem volt még normális PC-je, és nem saját maga rakta össze, és nem volt még egyszerre mind2 konzolod, illetve nem jársz utána h mi micsoda, addig ne a másikat próbáld meg oltogatni, nem azért van a hozzászólás ;) hanem h mindenki elmondja a véleményét és megbeszéljék a dolgokat. Te meg mint átlagos kocka csak azzal törődsz h oltogasd a másikat, holott nem is értesz hozzá mert egy rohadt nagy madár vagy :) de amúgy meg tuti h vagy nincs konzolod, vagy te most is a x360 elba**ott hűtésére vered a nyálad (vagy éppen mást), hogy ne legyen 3 ledes, és itt gép előtt meg nagy a szád, mert amint már mondtam, nem értesz hozzá :)
16.
16.
tjames
LEhet azért bonyolultabb a PS-re fejleszteni, mert japánul a programnyelve :)
Már tényleg nem tudok másra gondolni, mivel senki nem mond mást csak hogy nehezebb. De hogy mivel, miért, azt nem. Szóval minden valószínűség szerint japán kaligrafákkal kell bevinni a programot. Más nem lehet....
:)
15.
15.
Sir-Vival
"ugyanakkor ennek köszönhetően jóval több tartalék lakozik a gépben" - és ezeket a tartalékokat sikerül is kiaknázni, az exkluzív címeknél, és itt nem csak egy 5 éve készülő GT5-re gondolok, hanem mondjuk az Uncharted, a Heavy Rain, a God of War szintén felé emelkednek annak a szintnek, amire a 360 képes.
Szóval nem panaszkodni kell, hanem melózni - sok Zs-t kapnak érte...
13.
13.
Pukhi-zik
#5: mennyi hulyeseget irtal. :D
12.
12.
krami
Inkább a DmC-re koncentrálljanak meg arra h ne egy ilyen nyálgép Dante-t csináljanak.
Amúgy lehet h PS3-ra nehezebb fejleszteni de aki tudja használni, az elég pofás dolgokat ki tud hozni belőle (lásd God of War 3).
11.
11.
V1SoR
#6: Teljesen más a két processzor felépítése. Nem csak annyi a különbség, hogy az egyik 7 a másik meg 3 magos, persze sokaknak csak ennyi marad meg. És nem értem, hogy ebben mi a fikázás ?
9.
9.
zaz
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-enslaved-demo-showdown-blog-entry
8.
8.
Top Secret
Az a lényeg hogy fejlesztik!
6.
6.
Starkiller89
Másik dolog meg az hogy nyílván nem ugyanaz a hardver és emiatt másképp kell fejleszteni, az x360 ati chipsetes, a ps3 meg nvidia. És a PC-nél sincs ugyanaz a teljesítmény és számolás, ha az egyikben már más a processzor, a ram, vagy a vga. Hülyeség az egész. Egyszerűen lusták és bénák h nem tudnak fejleszteni. x360-nál csak 3 magra fejlesztenek, ps3-nál meg 7-re. Még jó hogy nem lehet ugyanúgy. Sok idióta meg jön ezzel h más a felépítése :D Mind2 konzol nagyon jó, egyik Ms, másik meg Sony :) Nem kell fikázni egyiket sem, a Sony kicsit előrébb tervezte a gépét, mint az MS, viszont az ilyen játékok mint ezek, soha nem fognak 1 vagy 2 magnál többet használni :) Exklúzív játékoknál meg több időt fordítanak a fejlesztésre, és ez meg is látszik (lásd: Halo vagy Killzone). PC megint más kategória, ott a folyamatosan fejlődő hardware miatt szebbek a játékok. Ennyi a véleményem :) Lesz amilyen lesz, így is úgy is megveszik az emberek :)
5.
5.
V1SoR
#3: Igaz, összetettebb és más felépítésű. Így helyesebb :)
4.
4.
3.
3.
Pukhi-zik
A PlayStation 3 összetettebb hardveres felépítése már a generáció indulása óta extra nehézségeket okot a multiplatform fejlesztőknek - ugyanakkor ennek köszönhetően jóval több tartalék lakozik a gépben.

Biztos, hogy ennek köszönhető? Azért mert összetettebb? Ezt sztem át kellene fogalmazni.
2.
2.
_Tappancs_
Engem érdekelne ,egy normális példákkal illusztrált beszámoló a nehézségekről, de soha senki nem mond annál többet, mint azt,hogy nehezebb..könnyebb, komplex ,egyszerű..
Nem értek hozzá ,de annál biztos érdekesebb a probléma, mint ahogy """kifejtik""" és a lakikusoknak is tudnék ábrázolni számokkal adatokkal logikai végigvezetésekkel vagy valamivel...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...