Guild Wars 2 - magyar petíció a honosításért

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 3.
  • Hír
Link másolása
Egy magyar diák fejéből pattant ki a roppant dicsérendő kezdeményezés, melynek nyomán egy petíciót nyújtott be az ArenaNet felé. A kérvény célja az, hogy hazánkban magyar feliratokkal ellátott Guild Wars 2 jelenjen meg. 400 aláírás már összegyűlt, s ha ékes anyanyelvünkön szeretnéd játszani kedvenc MMO-dat, írd alá Te is!

Ugyan csak tű vagyunk a szénakazalban, a Guild Wars mégis számos hazai rajongók vonultat fel, akik számára a legkevesebb az, hogy magyar feliratokkal ellátott verziót vehessenek kezeik közé. A kezdeményezésnek mindenképpen van alapja és a petíció létrejötte után már rengeteg pártfogója akadt.

Álljon tehát itt a felhívás, rajongók és jószándékúak felé, hiszen mostanában a neves forgalmazók honosítási kedve csökkent, miért pont egy olyan nagyszerű MMO maradna ki a szórásból, mint a Guild Wars 2?

A híret Wooh09-től kaptuk, elmondása szerint reméli, hogy Ti is rész vesztek az aláírásban, ami maximum 1 perces művelet. Nosza, előre a magyar Guild Wars 2-ért!

A petíciót itt írhatjátok alá!

34.
34.
raptor5847
1539. szavazó voltam.Remélem össze jön az amire oly sokan vágynak hogy a GW2 is magyarosítva legyen:)Igy tovább!:D
33.
33.
zsilvolgyi
Manapság semmit nem akarnak honosítani.
32.
32.
R3DBULL
Én most irtam alá és már 896 aláírás van
remélem azért meg fog majd valosulni
31.
31.
Tacskoexe
Nem vagyok a honosítások híve, de a kezdeményezés figyelemre méltó, úgyhogy aláírom én is :)
30.
30.
Sousuke1989
835 Signatures Total
Eddig egész jó, mennyinek kell összejönni?
29.
29.
mephi
#25: Ember egy olyan oldalon formálsz véleményt, ahol sokan az ellenkezőért küzdenek, mint amit Te hangoztatsz. Szóval ha nem tetszik, amit írok neked, ne olvasd el, vagy ne formálj véleményt. Ha mégis véleményt mondasz egy témáról, akkor vállald fel azt, hogy azért lehet ki is kell állnod, nem pedig sírni, hogy "ne irj a szemelyemhez szolo megjegyzest"
Részemről a dolog letudva.
Hogy a kommenthez is szóljak, kitetettem a hírt egy másik oldalra is. (Nem írok linket, mert nem szeretném, ha reklámnak minősülne...)
28.
28.
Berencsit
én 811-edikként szavaztam igennel. :)
26.
26.
vuliem
#8: Hát ez attól függ, hogy kik fordítják. A Fable 2 például nagyon igényes magyar fordítást kapott, szóval biztos vagyok benne, hogy ezt is le lehet magyarítani szépen a kevésbé röhejesen.
25.
25.
daenath
#12: Kicsit tulreagalod a dolgot "pajti" nem villogtatam a nyelvtudasom, csupan a velemenyem nyilvanitotam ki, es ha lehet a jovoben ne irj a szemelyemhez szolo megjegyzest, en se szoltalak le....
24.
24.
Adamknight
#23: Azt elfelejtettem, hogy 745-ként írtam alá :D
23.
23.
Adamknight
Szerintem ez azért jó ötlet, mert csak a feliratokat alakítanák át, de ettől függetlenül a szinkron biztos hogy maradna angol, és ezzel az angol nyelv művelése is könnyebbé válhatna. Például én már sok filmet néztem meg angolul magyar felirattal, és volt, hogy dogáknál, képleírásoknál, levelek írásakor ezek sokat segítettek. Ha ez a petíció sikerrel járna, akkor Guild Wars 2-ben megmaradna a szép angol nyelv is (szóban), de lesz mellette egy szép magyar nyelv is (írásban).
21.
21.
Diego1994
Én voltam a 730-adik. Ugyan a játék egyáltalán nem fontos számomra, de sokaknak az, akkor persze aláírom. Akkor viszont már remélem sikerül:)
20.
20.
turleysqt
16:Az elvakult magyarságodat nemkéne belekeverni a témába.Gondolkozhatnál azért :)
19.
19.
Motig
már máshol is irtam de ide is kell: csoda lene ha sikerülne(nem peszimista vagyok én is boldog lenék ha magyar nyelven jelene meg a game de azért vajuk be: tényleg csoda lene!)
18.
18.
Wizard8
#11: Van német nyelv is a guild warsba ha jól emlékszem, mindegyik játsza olyan nyelven ahogy jól esik, de tényleg nagyon nevetséges lenne magyarul a játék.
17.
17.
a3a
eddig 678 aláírás van csak így tovább:D
13.
13.
Rompez
#8: a legtöbb magyarított játékot én is angol nyelven tolom ettől független nem értem hogy miért baj az ha valaki akár hülye nevekkel de inkább magyarul játszaná a játékot :D?...Ha nem tetszik akkor angolul teszed fel és csókolom ^^-sztem
12.
12.
mephi
#10: Pajti, én egész életemben németül tanultam és a melómhoz is az kell. Az angolt minimális szinten beszélem csak. Összetett, bonyolult leírásokkal azonban gondom van. Szóval nekem ez a fordítás nagyon kell, mivel a játékot imádom. Kössz, hogy aláírod, és a jövőben nem villogtatod, hogy te mennyire tökéletesen vagy...
11.
11.
szogyenyi
Nem ismerem a játékot, nem is érdekel, de a kedves magyar gémer közösség érdekében bővítettem az aláírások számát :)
10.
10.
daenath
Ez mind szep es jo, de ha angolul jatszod csiszolod a nyelvtudasod! Miert kell mindent mindjart feliratozni, szinkronizalni, magyaritani? Ahany nyelvet ismersz annyi ember vagy, mondja a mondas.
9.
9.
huszti
Én valami 420. aláíró voltam, még a fórumba láttam!
8.
8.
turleysqt
7:Nem azt mondtam, hogy a magyar csúnya az angol pedig szép,annyit mondtam, h nem kéne elrontani a szép angolt ami a játékban van.A skillek neve startnak röhejes lenne egyébként, + még a játék fele ^^"
7.
7.
vuliem
Ez az egyik játék, amit a legjobban várok, mióta kaptam új vasat. Aláírtam, én is nagyon remélem, hogy összejön.

truleysqt: hát hallod, akkor van olyan opció, hogy angolul játszod. Elrontani a szép angol nyelvet... Az, hogy az angol nyelv szép a magyarhoz képest egy erős túlzás, nevezzetek hungaristának, de nekem ez a véleményem.
6.
6.
turleysqt
Miért akarjátok elrontani a szép angol nyelvet ami a játékban van?Néhány játékhoz nagyon nem klappol a magyar.
5.
5.
Daetnas
Aláírva. Remélem összejön.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...