GDC 2011: A Valve bejelentette a Steam Guardot

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 4.
  • Hír
Link másolása
A Valve tegnap bejelentette a Steam új fícsörét, mely a Steam Guard névre hallgat, s mint mondják, ezzel jelentősen növekszik hozzáférésünk biztonsága a cég online disztribúciós rendszerében. Ez lehetővé teszi, hogy fiókbeállításainkat csak egyetlen specifikus PC-n módosíthassuk.

A Valve bejelentette, hogy a felhasználók hozzáférésének biztonsága jelentősen növekedni fog a Steam Guard alkalmazásával, ennek segítségével egy adott PC-n tudjuk majd változtatni adatainkat, minden más gépen csak jelentős felhasználói jóváhagyás után nyílik erre lehetőség. A védelmi rendszer az Intel Identity Protection technológiáját használja, amely egy titkosított, hardveralapú szolgáltatás, amely a második generációs Intel processzorok tulajdonosai számára érheő el. Szóval ha Intel CoreT vagy CoreT vProT CPU-val rendelkezünk, akkor már hardveres titkosítást is kérhetünk Steam-fiókunkhoz.

A technológia harminc másodpercenként új, numerikus jelszót generál és beépít egy feldolgozó funkciót egy korábban igényelt kártyahoz, vagy kulcstartóhoz.

A Steam ezen felül megvédi az alkalmazásaink biztonságát is. Account- és adathalászok ellen kulcsfontosságú biztonsági támogatást nyújtunk - szögezte le Gabe Newell. A Steam Guard egy nagy lépés accountunk és a rendszerben vásárolt digitális árúk biztonsága érdekében.

11.
11.
lackosor6
váááááááááááá!!! Half Life Ep +-at akaroooooook!!!!!!
10.
10.
Hardy
Úgy látszik, hogy nem csak én szenvedek ezzel a problémával, hogy HL hírt várok egyébként baromi jó ötlet ez a steamre.
9.
9.
Mortis
Okos dolog, hisz a Steam már igazi fogalom. Muszáj az ilyesmi...

Ez a kép milyen szép emlékeket ébreszt. :D
7.
7.
Guwrovsky
#4: Sztem ha steam-es a hír, egyszerűen a steam ikonját kéne a hír mellet feltüntetni, mert a mi kedves Dr. Freeman-ünk folyton lázba hoz minket, egészen addig, amíg meg nem unniuk, és átkattintunk egy "Episode Three Megjelenési dátum"-on...
6.
6.
márk1212
#4 Én is mindig azt hiszem... aztán mégsem:/
5.
5.
MZperX
#4: Jah!! Én is aszittem...
4.
4.
Bins
Nem hisyem el>D Ettől a képtől mindíg izgalombajövök ami a hírnél kint vcan mert azthiszem hogy végre valami half life-os bejelentés.. azt mindíg semmi:(
2.
2.
abydos
Szükséges lépés, hiszen Steamen nem kis vagyona gyűlhet fel az embernek. A több százezer Ft értékű játékgyűjtemény nem ritka.
1.
1.
Berencsit
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...