GDC 2011: Részletek az NGP adathordozóiról

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 4.
  • Hír
Link másolása
A Sony végre tisztázott pár kényes kérdést a Next Generation Portable játékokat tartalmazó memóriakártyákról. 2 és 4 GB-os kártyán érkeznek a szoftverek, a konzolban nem lesz lehetőség a belső memórián tárolni őket - a letölthető címek is a Memory Stick Pro Duo-n foglalnak majd helyet.

2 és 4 GB-os memóriakártyán érkeznek a játékok méretüktől függően, melyen 5-10 százalék szabad hely lesz a későbbi javítások és DLC-k, illetve természetesen a mentéseink számára. Ez azt jeleni, hogy a fejlesztőknek a kisebb adathordozó esetében nagyjából 1.8 GB-osra kell faragniuk a tényleges játékadat méretét, vagy 3.6 GB-ra a nagyobb kártyáknál.

A méret nő a hagyományos PSP-címekkel összehasonlítva, ahol már ugyan léteznek 1 vagy 1.8 GB-os UMD-lemezek, de korántsem közelítik meg az átlagos PS3-as játékok méretét, ez is azt bizonyítja, hogy nem számíthatunk a nagytestvért megközelítő grafikai élményre, a Sony elmondása szerint a látvány valahol a PSP és a PS3 között van félúton.

A japánok rávillágítottak arra is, hogy lényegesen több adat lesz egy NGP-s címben, mint egy hagyományos, 10 MB-ot kitevő mobilos játékban.

Ellentétben a letölthető címekre optimalizált PSP Go-val, az NGP saját belső adattároló nélkül érkezik, ehelyett mindent a cserélhető memóriakártyákra hagynak. A kártyák elég nagyok lesznek arra, hogy támogassák a letölthető tartalmakat, a legjobb megoldás erre, ha vásárolunk egy nagyobb kapacítású Memory Stick Pro Duo-t. mint az előző generációs PSP-k esetében.

A vállalat kiemelte, hogy digitális és fizikai adattárolókon is megjelenek az NGP-s címek, melynek csak akkor lenne értelme, ha a PlayStaton Store-ból némileg olcsóbban juthatnánk a játékokhoz, mint a forgalmazási, gyártási és szállítási költségeket is magában foglaló "dobozos" változatok esetében.

14.
14.
Starkiller89
Nekem bejön :) OLED kijelző tehát mindig látni fogod h épp mit is csinálsz, felbontás az 2x nagyobb lett, bár én simán beletettem vna egy 1280x720p-t is, és ez a 2 meg 4gb-os gamek...hát elég gyenge lesz...tény és való h nem egy ps3 killzone 2 vagy 3 lesz a látvány de mindenképpen meg fogja közelíteni :) meg hát a 2 analóg kar :) kötelező vétel premier napon :) microsoft mikor lép elő egy handhelddel? :) az brutális lenne :) beépített mini kinecttel :D
13.
13.
ZsupiDav
"A méret nő a hagyományos PSP-címekkel összehasonlítva, ahol már ugyan léteznek 1 vagy 1.8 GB-os UMD-lemezek, de korántsem közelítik meg az átlagos PS3-as játékok méretét, ez is azt bizonyítja, hogy nem számíthatunk a nagytestvért megközelítő grafikai élményre, ..."

Azért azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az NGP 1080p vagy 720p-s felbontásokra nem képes, tehát ez sokkal kevesebb adatot feltételez még egy teljesen átportolt játék esetében is. Szerintem ilyen "kis" kijelzőn nem lesz semmi gond a grafikával, de azért egy FullHD-s monitorra kötve ne várjon el senki PS3 szintű grafikát. Amikor azt mondták, hogy a nagy konzolhoz hasonló grafikát tud nyújtani, akkor valószínűleg belevették azt az arányt is, ami egy 22"-os monitor és az NGP megjelenítője között van.
11.
11.
a3a
#10: Végülis (legalábbis állítólag) a hardver képes a ps3 szintű grafikára, csak nem lesz hely a játék maradékának, ha azt célozzák meg.
10.
10.
Mortis
Közeledve a megjelenéshez egyre inkább változni fognak az előzetes ígéretek. :) A végén eljutunk a PSP-hez mérve "egyel jobb" látványhoz. :)
9.
9.
mark825
Te JAKARATE igen elvagy tévedve hol avult el a PSP meg ha elis avult nézd mikor jelent meg az első te gyök! a PSP szerintem olyan lesz mint a PS2 megjelent a PS3-om de mégse avult el még mindig milyen "népszerű" ...
8.
8.
Motig
nekem volt n-gagem és az standard memokari miat bukot(még törni sem kellet a gamákat)
szerintem itt is ez lesz és emiat a sony persze mindenkit perelnifog megint(de ne nekem legyen igazam!)
7.
7.
a3a
#2: Vicces lenne ha nem:D:

#6: Akkor ne vedd meg. Érdekes módon a mobilos játékpiac is virágzik, pedig ott mégkisebb a képernyő.
6.
6.
Vendu
20000Ft-ot adnék érte többet nem.
Nekem az 5"-on való bohóckodás ennyit ér meg.
4.
4.
jakarate
Ilyet először mindenki fog majd akkarni aztán majd elavul mind a psp de azért veszek én is egyett ha jó leszz a BIZIM !!!!:)
2.
2.
shooter1234
"A japánok rávillágítottak arra is, hogy lényegesen több adat lesz egy NGP-s címben, mint egy hagyományos, 10 MB-ot kitevő mobilos játékban."

- Még szerencse baszki -.-"
1.
1.
Dresa
Kérjük tegye be a 2. memória kártyát!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...