Nyáron jön John Romero új Facebook-játéka

  • Írta: InGen
  • 2011. április 28.
  • Hír
Link másolása
Az egykori FPS-legenda játéktervező manapság már kissé más áramlatok mentén hajózik. Kihasználva a közösségi játékok egyre növekvő népszerűségét, az úriember hamarosan megjelenteti a második általa tervezett Facebook-játékot, mely a Cloudforest Expedition névre hallgat.

John Romero neve egykor onnan lehetett ismerős a játékrajongóknak, hogy John Carmack mesterrel közösen alkották meg többek között a Doom első két részét és a Quake-et, ami után Carmack kipenderítette a designert. Romero aztán elkészítette még a több tekintetben zseniális Daikatanát, majd gyakorlatilag eltűnt az AAA-kategóriás játékok közeléből. A Cloudforest Expedition lesz az úriember második Facebook-játéka, s idén nyáron fog megjelenni.


Egyelőre nem tudni túl sokat a játékmenettel kapcsolatban, pusztán annyit, hogy habár lesz valamiféle történet, a lényeg a kalandozás és a felfedezés, s persze az egész a Facebook keretei között működik majd. Az anyagot Romero stúdiója, a találó nevű Loot Drop fejleszti, de a kiadást és finanszírozást a szociális játékokra specializálódott RockYou végzi.

Romero egyébként határtalanul elégedett a két cég együttműködésével, úgyhogy a RockYou már bele is ment, hogy a Cloudforest Expedition után a következő Romero-játékot is közösen készítsék majd el.

8.
8.
Mortis
Hát, igen. A megélhetés mindenkinek fontosabb. Alapigazság.
7.
7.
LiMiT
Egyébként tudnák örülni egy olyasmi játéknak mint a régi SE telefonomon a Doom RPG. Nem konkrétan Doom, lehetne valami új, de egy ilyen építsd fel a várad/erődöd/bunkered amit szépen 'gondozgatsz', mész felfedezni, harcolsz, gyűjtögetsz, szal' egy olyan mmorpg stílusú cucc csak FB-re és nem 6 éveseknek címezve. Kinézetre olyanra gondoltam mint ez a Ravenwood sza...Fair...csak komolyabb.
6.
6.
LiMiT
#4: Hááát...asszem ezt kihagyom. :P
5.
5.
daenath
Eleg szomoru hogy idaig sulyedt Romero hogy casual jatekokat csinal :( No de valamibol kell fizetni a benyat a Ferrariba :D
4.
4.
Scoo
Ravenwood Fair. Nem HC gamereknek való: http://youtu.be/q0P8GcNw1MQ
3.
3.
LiMiT
Nem is tudtam hogy Romeronak van facebookos játéka. Ki tudja nekem megmondani hogy melyik az? Meg lesném.
2.
2.
viC88
első mondatban elírás van.. kérem javítás után lépjen hátra, mert a komment-önmegsemmisítő lép életbe..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...