Bezárt a GSC, nem lesz S.T.A.L.K.E.R. 2

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 10.
  • Gyászhír
Link másolása
Bár formálisan még nem jelentették be, a hírek szerint az ukrán GSC lehúzta a rolót, és így a S.T.A.L.K.E.R. második része sem készül majd el. Az infókat egy ukrán lap szállította, ezeket a fejlesztők először cáfolták, majd különböző fórumokon maguk is megerősítették, hogy vége van a csapatnak.

Az UkraNews szellőztette meg a GSC bezárásáról szóló híreket, az értesülésük szerint a tulajdonos, Sergei Grigorovich a minap egy megbeszélésen jelentette be, hogy a stúdió lehúzza a rolót, de az ott dolgozó 40-50 ember jövő februárig még kap fizetést. Arról megoszlanak a hírek, hogy mi állhatott a GSC bezárása mögött: egyesek szerint Grigorovich elégedetlen volt a S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálataival, mások szerint az bökte a csőrét, hogy az ukrán hatóságok egyre inkább bele akartak szólni a GSC vezetésébe.

Először a csapat hivatalos Twitter-csatornáján cáfolták a híreket, később ezt az üzenetet eltávolították, és Dmitri Bourkovski, a GSC munkatársa már a saját profilján tweetelte ki, hogy "a GSC bezárt". A 1C Ukraine kiadó alkalmazottja, Sergey Galenkin a saját blogján erősítette meg a bezárásról szóló híreket, illetve hozzátette, hogy úgy tudja, a S.T.A.L.K.E.R. 2 óriási fejlesztési költségei okozták a stúdió végét, miközben a konzolos változatok kiadásáról egy céggel sem sikerült megállapodniuk a srácoknak. A GSC médiamenedzsere már új munkát keres egyébként.

Nem örülünk a hírnek, várjuk a hivatalos bejelentést!

30.
30.
kunrichard
Egyet értek lehet az 4A Games-nek kéne foglalkozniuk a témával
Elvileg ők dolgoztak anno a S.T.A.L.K.E.R Oblivion Lost-on
Jó lenne ha kezdenének valamit magukkal a srácok mert ez a kedvenc járékom és ez nagyon nincs jól így :(
29.
29.
Nos ez vicces... Egyszerre érzek bánatot és érdektelenséget. A STALKER-Shadow of Chernobyl számomra minden idők legjobb "szabad világú shootere volt", mint történet, hangulat és felépített világa szempontjából. Imádom minden porcikáját, rengetegszer játszottam újra-és-újra. Nem tudom megunni !

Ellenben, pont ennyire utálom minden folytatását, taszít, idegesít, és a hátamon végigfut a hideg annyira rossznak tartom őket. Ezért van, hogy sajnálom, mert egy fantasztikus élmény volt anno játszani vele (és az is lesz mindig), de amivé lett az olyan szinten hidegen hagy, hogy valahol frigid leszek tőle :(((
28.
28.
miki1105
Az lenne a legjobb hogy azokat az embereket akiket kirúgnak alapítanának egy másik stúdiót, és csinálnák tovább a STALKER-t, mivel ha a stlaker kiesik(kérlek istenem neeee) akkor már csak a METRO marad.
27.
27.
Ramos40000
Hát ez nagyon "jó" hír. Pont a napokban filóztam hogy mennyire jó lenne megint a zónában mászkálni! Meg hogy mennyire hangulatosak voltak az eddigi részek. Bármi is legyen az ok, ez gyászhír...
25.
25.
Zoom3r
#24: Ha az EA átvenné, tuti az alá is Frostbite 2-t raknának, aztán a hős amerikaiakkal el kéne foglalni a zónát amit a gonosz terroristák irányítanak.
24.
24.
miki1105
Én úgy tudom hogy akik csinálták a Metrot (4A Games ha jól tudom) a GSC csapatból váltak ki tehát, az se lehetettlen hogy a 4A átveszi a STALKER2 mivel ki más értene hozzá, mint akik a GSC-ből váltak ki. De ez szerintem függeni fog a Metro 2. része után hogy mekkora bevételhez jutnak majd, mert ha valamelyik hülye cég veszi mint pl.:EA akkor a STALKER-t is lehúzhatjuk a wc.
22.
22.
Hardy
Szerintem vkik úgy is átveszik a fejlesztést és lesz ennek második része.
19.
19.
paganmantis
Neee :'( hát ezért igen nagy kár.. Egy hype-olt és sz*r játék költségvetését sztem ráfordíthatnák, lsd. NFS sorozat mostani darabjai... :'D
18.
18.
Extol
Ha valaki át is veszi a fejlesztést tőlük, nem biztos hogy hangulatban ott lesz mint eddig. Több szerencsét a továbbiakban mind az 50 embernek.
17.
17.
Grabowsky30+
Hangulatban a stalker sorozat minden darabja verhetetlen volt, nincs még 1 ilyen játék ami ennyire jól hozta volna ezt a depis hangulatot ami ebből sugárzik én nagyon csíptem kár érte! Ha esetleg valaki látna benne fantáziát remélem nem csinálnak belőle egy ilyen cukorral leöntött konzolos szart!
15.
15.
Jery
Jelent meg par koncepcios rajz is csak valamiert innen hianyoznak.
14.
14.
RAPTURE1
A kedvenc játékom, épp reménykedtem benne hogy vga-n lesz trailer erre ... ;( http://nooooooooooooooo.com/
13.
13.
Göndör
Megtudná nekem mondani vki h helyi idő szerint mikor kezdődik a vga? köszi a válaszokat!
12.
12.
Skyer
#9: Call of Pripyat szerintem eszméletlen jó lett, csak kicsit rövid volt.
11.
11.
adikas
#9: Szerintem a CoP az egyik legjobb lett.
10.
10.
adikas
Azt a fűzfánfütyülő rézangyalát!
Kedvenc játékaim között van, bizonyos jövőábrázolásnak köszönhetően pedig első helyen.
Nagyon sajnálom, de remélem a legjobbakat.
9.
9.
ATi0021
Sajnálatos hír, még akkor is ha nem féltetlen szerettem a Stalkert. Az első részt imádtam. Aztán belekezdtek ők is ebben a népbutító DX11-es baromságba, ami hatására szebb nem de rendszerfaló lett az összes rész. Szóval az első részt után érkező részek egy forintot nem értem már. De azért kár a 2-ért.
8.
8.
d15a5t3r
Na basszus! Ez szomorú hír. Pedig már kíváncsian vártam a friss infokat a 2. részről. Remélhetőleg hamarosan elkészül a Lost Alpha mod. Azzal vigasztalodjanak a Stslker fanatikusok.
7.
7.
Skyer
Nemááááár :(
Legjobb poszt-apokaliptikus játék, és félredobják? Elmehetnek a jó büdös p*csába.
6.
6.
Teuton
Én meg azt remélem hogy valamelyik épelméjű kiadó (van ilyen?) felkarolja őket.
5.
5.
adye
Utáltam is, szerettem is a STALKERt nagyon. Volt miért valljuk be. Lényeg az, hogy volt jócskán potenciál ebben a csapatban még, remélem más stúdióknál még viszontlátjuk őket.
4.
4.
Zoom3r
Nagy kár értük, akárcsak a játékért. Remélem valaki azért befejezi majd.
3.
3.
Berencsit
szerintem a kategóriájában a legjobb játék. kár érte.... pedig mennyit nyomattam a csernobilt, és a clear sky-t. :\
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...