A THQ mégsem törli a 2014-es terveit

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 16.
  • Biznisz
Link másolása
Érdekes és egyben aggasztó feltételezések láttak napvilágot a hétvégén a THQ háza tájáról. Az állítások merészek és a hivatalos álláspont határozottan tagadja azt, hogy a kiadó törölte volna a 2014-es felhozatalát. Nincs ok az aggodalomra: a Saints Row: The Third határozottan jól szerepelt.

A hétvégén Kevin Dent, az IGDA mobile SIG fejese utalt arra Twitterén, hogy a THQ a teljes 2014-es felhozatalát törölte, köztük a Game Workshop MMO-ját és a Vigil Dark Millenium Online-ját. Ezen kívül tudni vélte, hogy a kiadó ázsiai vállalkozásoknak kínálja magát eladásra annak érdekében, hogy növelje vállalati értékét. Dent hozzátette, hogy az a hír járta a THQ-nál, hogy a kiadó visszatért volna a Disney-címekhez, de az előleg kifizetése után semmire nem haladtak.

A pletykák bírálták a kiadó pénzügyi teljesítményét is, miszerint az elmúlt évben öt fejlesztőcsapatot zártak be, s a megmaradtak jó részét is létszámleépítések sújtották. A Red Faction és az MX vs. ATV is csalódást keltő eladásokat produkált, aminek meg lett az eredménye, és bár egy új montreali stúdióból szerencsére ömlöttek az erőforrások ide-oda, de ez sem volt elég. A THQ piaci kapitulációjának hírére a részvények enyhe emelkedést mutattak, az eladásra kínált összeg 45,41 millió dollár.

Szerencsére a fenn leírtak nem fedik a valóságot, hiszen a THQ hivatalosan is cáfolta a mendemondákat. "A THQ nem törölte a 2014-es felhozatalát és nem tett semmilyen hasonló döntést a tervezett MMO-i kapcsán" - írta a kiadó ausztrál részlege hivatalos közleményben. Természetesen a legvonzóbb piaci szegmenssel foglalkoznak továbbra is, kevesebb lesz a gyerekjáték, és továbbra is építenek a digitális platformra.

Emellett örömmel jelentették be, hogy a Saints Row: The Third teljesítménye egészen pazar: több mint háromszor annyit sikerült eladni belőle, mint a Saints Row 2-ből. Ezen kívül a tavalyi év végén a WWE '12 is negyven százalékkal múlta fel az elődjét, holott kevesebb platformon jelent meg. A következő félévben szintén kedvező számadatokra esélyes a Darksiders 2 és a UFC Undisputed 3.

7.
7.
xxxgamer4ever
#6: Jahjj tesó szívemből beszélsz, belegondolni is szötnyű mennyit kell arra még várni...
A Saints Row meg beteg.....beteg, de atom jó!
6.
6.
giga321
Metró 2034 de várom máááár. csak előtte ki kéne olvasni a könyvet :)
5.
5.
randall13
#1: +1
Orosz kampánynak is örülnék, na meg egy hosszabb németnek.
4.
4.
exonic
Ezeknek senki nem mondta hogy idén világvége? ... Hihetetlen... :D
3.
3.
A Dawn of War 2 nagyon rossz volt azzal az új rendszerrel, úgyhogy nekem is olyan mintha nem lenne...Soulstorm mikor volt már? 2009-ben. Space Marine meg teljesne más stílus.
2.
2.
Donpedro
#1: +1
Fasz kivan hogy a Warhammer játékok csak úgy ömlenek, a CoH fanokat meg hanyagolják...
1.
1.
shifteeh
Company of Heroes 2-t akaroooook!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...