A Bethesda veszi át a S.T.A.L.K.E.R.-t?

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 1.
  • Pletyka
Link másolása
Ütős pletyka látott napvilágot a minap, noha az érintettek nagyban tagadnak egyelőre. Az a blogger, aki annak idején a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésének leállítását is megszellőztette, most arról számolt be, hogy a Bethesda vette át a játéksorozat jogait. Mi lesz ebből?

A The Elder Scrolls és a Fallout istállójánál, a Bethesda-nál kötöttek ki a S.T.A.L.K.E.R. jogai, ezt egy ukrán blogger, Sergey Galyonkin írta meg a napokban - az úriember ugyan nem nevezte meg a forrást, ahonnan értesült a hírről, de egyszer már "betalált": annak idején ő szellőztette meg a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésének leállítását is.


Galyonkin értesülései szerint a Bethesda csak a játéksorozatra vonatkozó jogokat vásárolta meg, ezzel ő fejlesztheti és adhatja ki a jövőben a S.T.A.L.K.E.R. programokat, míg a további, filmekre, merchandisingre, könyvekre vonatkozó jogok az eredeti tulajdonosnál, Sergei Grigorovichnál maradtak - ő a GSC Game World vezérigazgatója egyébként. Az ügylet nem zárja ki, hogy a Bethesda később teljesen kivásárolja Grigorovichot.

A Bethesda hivatalosan nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat, míg Peter Hines, kommunikációs igazgató már jóval cinikusabban, úgy reagált a VG247-nek, hogy "ilyet mintha április elsejei poénként sütöttek volna el".

Kamu vagy nem?

30.
30.
shifteeh
#29: Hiszen te megmondtad előre a tuti tippet... :D
29.
29.
Dreadlox
#28: ők tudják, ha rinyálni kezdenek hogy nem ennyi bevételre számítottak akkor ne csodálkozzanak...
28.
28.
shifteeh
#26: Ja, és egyébként az a Naughty Dog fejleszti, akit a Sony CE felvásárolt 2001-ben, ezért lesz PS3 exkluzív. Marhák lennének leportolni az egyik legnagyobb húzócímet...
27.
27.
shifteeh
#26: The Last Of Us, és remélem, hogy annál azért többről fog szólni :D
25.
25.
shifteeh
#24: te jó ég, ezt nem teheted velünk X'D
24.
24.
KopyAti
Az első két hozzászólás után, már el sem olvasom a többit, mert csak ideges lennék!
23.
23.
Extol
Nah jó helyen lenne a Stalker
19.
19.
Torque
Az egyikőtöket sem zavarja, hogy a Brink-et csak kiadta a Bethesda, a Splash Damage volt a fejlesztő.
12.
12.
Mortician
#11: Ha Amerikában játszódna a folytatás, akkor az már nem lenne S.T.A.L.K.E.R. Ennek pont Csernobil és környéke adja az lelkét. Ha áttennék Amerikába csak kapnánk még egy Fallout-ot.
9.
9.
Wolf 359
#8: Az pedig a másik, hogy valószínűleg még ha tudnák sem akarnák...
8.
8.
shifteeh
#7: az pedig tuti, hogy a bethesdánál olyan irányba fog elmozdulni egy új stalker, hogy az a jenkik szájízének is megfelelő legyen. nem azért, mert a bethesda történetesen jenki, hanem mert pénzből él. és ez a kelet-európai szellemiségnek, ahogy te fogalmaztál, nem biztos hogy jót fog tenni. sajnos...
7.
7.
Wolf 359
Nekem nagyon nem hiányzik, hogy a Bethesda hozzányúljon a S.T.A.L.K.E.R.-hez. Viszont a GSC nagyon elbaltázta a lépést (bár nézőpont kérdése)..., úgyhogy mindenképpen valaki másnál köt ki a franchise, és van rosszabb alternatíva is...de talán jobb is.
A Bethesdában már egyszer csalódtam, amikor a Fallout 3 nem igazán jött be. És a TES játékokért sem vagyok oda. Azért sem vagyok oda, hogy egy ennyire nagyon kelet-európai szellemiségű játékot amcsik fognak fejleszteni...
Abban bízok (ha igaz a hír), hogy a Bethesda Softworks nem a saját fejlesztőstúdiójára, a Bethesda Game Studiosra bízza a S.T.A.L.K.E.R.-t hanem valamelyik másikra... vagy külsősre - és persze abban is, hogy az nem lesz rosszabb alternatíva, mint a BGS. :D
6.
6.
Torque
#5: Bármit csak azt ne!
5.
5.
crytek
id Tech 5-el megnéznék egy Stalker világot szívesen!
4.
4.
shifteeh
igaz, nem volt a legszebb a stalker motorja, de ahhoz az atmoszférához tökéletes volt. azzal, ami a bethesda játékait eddig hajtotta, szerintem nem lenne az igazi, falloutos poszt-apokaliptikus érzés ide vagy oda. úgyhogy ha igaz a történet, amit nagyon remélek, azt is remélem, hogy olyan motort kap majd a játék, ami rendesen visszaadja azt a posztapokaliptikus szoc-reál fílinget.
3.
3.
Jake Holden
Ez egy jó hír és ha a Bethesda a Stalkerel foglalkozna és nem a az The Elder Scrolls MMo-val akkor egy jó kis folytatást kaphatna nép. Nekem az eddig megjelent Stalkerek nem épp a szívem csücskei talán majd most ha valóban igaz amit a blogger ír.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...