Perben a Blizzard a Battle.net biztonsága miatt

  • Írta: InGen
  • 2012. november 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A Battle.net az utóbbi pár hónapban néhány támadás áldozatává vált, azonban nem feltétlenül ez volt az, ami vádlókat elindította a bíróság felé vezető úton. Inkább az, hogy szerintük a Blizzard nem csinál semmit, és authenticator vásárlására kényszeríti a játékosokat.

A "class action suit", avagy csoportos kereset ugyan Magyarországon nem létezik, Amerikában menő dolog. Ez az a fajta per, ahol több sértett összeáll, hogy bepereljen egy céget, az ügyhöz pedig később is lehet csatlakozni. Na, ilyet indított a Blizzard ellen most két jóember, akik gyakorlatilag azt állítják, hogy a Blizzard képtelen megvédeni az adataikat a Battle.net-en, és ezért authenticatorok vásárlására kényszeríti a játékosokat.

Tény, hogy a Battle.net-et két támadás is érte az elmúlt hónapokban, egyszer májusban, és egyszer, durvábban augusztusban, de az sosem bizonyosodott be, hogy bármilyen személyes adat kikerült volna ezen támadások következtében.

Akárhogy is, a vádlók szerint van itt minden: vásárlók megtévesztése, igazságtalan vagyonszerzés, szerződés megszegése és hasonlók. Azt állítják, a Blizzard 26 millió dollár bevételt szerzett a 6 dolláros authenticator árusításából, és a komoly bevétel ellenére nem fordít elég pénzt a Battle.net biztonságára.

Még bónuszba a jóemberek egy végzéssel azt is el szeretnék érni, hogy ne legyen kötelező a Blizzard játékaihoz Battle.net-accountot regisztrálni.

11.
11.
Kerub
Teljesen egyettértek velük. Semmi értelme nem volt annak, hogy a blizz kötelező internetkapcsolaton tartsa a Diablo játékosokat. Erre volt régen a Battle.net
Nem hiszem h nyernének a srácok (bár ez az USA... láttunk már csodákat), de azért örülök, hogy belevágtak a perbe.
9.
9.
Jake Holden
Röhej vagy nem a végén úgy is peren kívül állapodnak meg majd épp ezért nem hiszem hogy sokat elérnek majd ezzel.
8.
8.
Lorthirash
Szerintem ez a két ember menjen a pbe semmi gond nincsen sztem ez röhej én authenticatoros vok de ez a két gyökér ha nem tudná van mobilra is authenticator nem fizetös lol remélem jól rábasznak.
7.
7.
Gubi
#6: Az még hagyján, de Windows Phone-ra is van (ingyenes), ami azért nagy szó :P
6.
6.
Clayman
Még szerencse, hogy androidra és ha jól tudom Iphoneokra is ingyenes le lehet tölteni az authenticatort...
5.
5.
Sun9us
Nem azért, de ha valakinek olyan acc-ja van, ami tele van olyan WoW, Diablo karikkal, amikbe fejenként több száz, akár ezer órát is beleölt, annak nem kérdés az a nyomorult 6 dolláros authenticator.

Ha Steam-hez lenne, nekem az első dolgom lenne, hogy megrendelném.
2.
2.
bodortamas1
Ezt megszívja a Blizzart :P
1.
1.
Fronter
Ez így van, főleg a Diablo 3-nál voltak igazi security FAIL-ek. :P Eleve, hogy nem volt case-sensitive a jelszó mező.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...