Már minden Sony-stúdió PlayStation 4-re fejleszt

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 26.
  • Hír
Link másolása
A japánok tényleg komolyan gondolják a generációváltást, már minden belsős csapatuk next-gen címeken dolgozik. Ezen felül több apró hírmorzsát kaptunk az új platformról, szemezgessetek ma is!

Ismét a Sony Worldwide Studios fejese, Shuhei Yoshida nyelve eredt meg a PlayStation 4 kapcsán, az IGN-nek megerősítette, hogy nem kevesebb, mint 12 first-party stúdiójuk dolgozik next-gen játékokon.

Amiről már hallottunk, az a Guerrilla-féle Killzone: Shadow Fall, az Evolution Studios gyermeke, a DriveClub, a Sucker Punch már az InFamous: Second Sonon munkálkodik, a Media Molecule új távlatokat nyit a Move-kontroller segítségével, míg az SCE Japan az animációs filmekre emlékeztető Knacket kalapálja.

Habár még konkrét bejelentés nem született, nyilvánvaló, hogy a Polyphony Digital már a Gran Turismo 6-ot készíti, illetve a Sony Santa Monica az új God of Wart is kilátásba helyezte. Nem tudjuk még, hogy a The Last of Us után milyen játékot fejlesztene a Naughty Dog, s nagy a hallgatás a hordozható címekről elhíresült Bend Studio, a SCE Cambridge, a SCE London és a sportjátékairól híres SCE San Diego felől is.

Bizonyára a nyári játékkiállításokon újabb bejelentésekkel gazdagodunk.

Még a megjelenés előtt kipróbálhatjuk a PS4-et

Ha már szóba kerültek a kiállítások, megjegyezzük, hogy Jack Tretton, a Sony amerikai részlegének elnöke elhintette, hogy minden fontosabb gamer rendezvényen kipróbálhatjuk majd az új konzolt. "Sok játszható tartalommal" készülnek a japánok a júniusi E3-ra, de borítékolható, hogy az augusztusi GamesComon, illetve a szeptemberi Eurogamer Expón és Tokyo Game Shown is nyúzhatják majd a masinát az érdeklődők, még bőven a boltokba kerülés előtt.

A Bloombergnek adott interjújában Tretton megvédte a kissé féllábú PS4-bejelentést, s kíváncsian várja a Microsoft válaszát - a konzol lehetséges áráról most sem nyilatkozott.

A DualShock 4 nem egy Move kontroller

Michael Denny, a Sony Worldwide Studios Europe alelnöke nem érti, hogy miért hasonlítják sokan a PS4 kontrollerét a Move-hoz. A konzol dobozában találunk egy kamerát, amely figyeli ugyan a DualShock 4 helyzetét, de korántsem tesz lehetővé olyan kifinomult mozgásérzékelést, mint a tényleges Move kontroller.

Az OPM-nek adott interjújában Denny kifejtette, hogy "a DualShock 4 nem egy Move kontroller, mert a Move teljesen más, és kompatibilis lesz a PlayStation 4-gyel és az új kamerával is". A DualShock 4 elején terpeszkedő fényforrás kétségkívül jól jön az új AR-játékoknál és a 3D esetében, amellett, hogy továbbfejlesztett SIXAXIS-mozgásérzékelés kapott helyett a kontrollerben. A Move és a DualShock 4 teljesen eltérő irányítás módszereket használ, ezáltal egyik sem helyettesítheti a másikat. A Move kimondottan mozgásérzékelős címeknél hasznos, s bonyolultabb mozdulatokat is képes továbbítani.

21.
21.
ground
Habár még konkrét bejelentés nem született, nyilvánvaló, hogy a Polyphony Digital már a Gran Turismo 6-ot készíti.Végre.

Felőlem kiadhatnak akármi lövöldét.Nem érdekel.Már látom előre:
PS4-Gran turismo 6 pack. Kell.


20.
20.
Bátor
Jelenleg xbox tulaj vagyok és bizony kicsit megingtam hogy a köv gen konzol itthon bizony ps4 lessz,bár ismerjük a kottát a korai címek valószínüleg kisérletezések,illetve tech demók lesznek,(Xboxnál is erre számítok)de ahogy nézem a hardcore réteget a ps4 fogja igazán kielégíteni,mert bizony a többiek több pénzt szagolnak causal téren,illetve a használt játék lehetősége sem kis dolog
19.
19.
metercsiken
Fejlesszenek csak bátran!
Legye minél több JÓ cím, mikorra én is megveszem majd az új masinát! : )
De azért remélem addig a többi fejlesztő "rak" még pár címet a "régi" gépre !?
18.
18.
kanos005
#1: Én csak a dualshock 4 leszek kíváncsi, egy dshock3 10000-ft....
16.
16.
Porcupine Tool
#4: Én a helyedben PS3-at vennék,az alapcímeket végigtolnám és másfél-két év múlva -mikor már kellemesebb az ára a PS4-nek, illetve több húzócím is megjelent rá- váltanék nextgenre.
15.
15.
kamgecam
14.
14.
#1: Ezt a bejelentéskor is elmondták már, hogy alapból benne lesz a dobozban a kamera is.
13.
13.
DON GONDOCS
#12: de ő úgy érti hogy a ps4 játékok futtathatóake ps3on. ezért lesz csak bizonyos játékok játszhatóak.
12.
12.
kamgecam
#11: Lehet játszani majd ps3-as játékokkal is,a gaikai miatt,csak le kell
tölteni.(ha jól értelmeztem)és talán nem is lesznek már olyan drágák!
11.
11.
Killerbee
Max olyan játékokat játszhat amiket anno kiadtak mind2 konzolra. Ami ps4-re lesz megírva az nem fog futni 3-n ami azért evidens. Max akkor ha készül belőle ps3-as változat is. pl codból, fifából etc biztos lesz jó ideig mind2 verzió.
10.
10.
DON GONDOCS
#8: Nyílván nem lehet játszani hisz a 2 gép közti külömbség nem teszi lehetővé. esetleg ha kiadják ps3 is ugyanazt a játékot akkor lehet. szerintem amire te gondolsz hogy ps2őn játszik az mind ilyen sport játékok.
8.
8.
markoci555
hülye vagyok a témában, de amit ps4-en lehet majd játszani azt a 3-on már nem? mert most is van egy halom játék amit a barátom 2-őn nyom, de 3-omra van kiadva igazából
7.
7.
br1Koo
Új getaway-t a népnek!!
6.
6.
kamgecam
#4: Azért javasolnám hogy várjál a ps4-re,mert azon is fogsz tudni ps3-as exkluzívokkal
játszani,meg mert next gen!!!:D
Sajnos ill. szerencsére,nekem már van ps3-asom,ezért várok majd a ps4 beszerzésével! Szerintem hallgas Angry Joe-ra! :D
Itt a véleménye:(remélem tudsz angolul)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hUia0mYlcZk
5.
5.
Gamelord
#1: Szerintem ez inkább azt jelenti hogy mindenkinek meg kell vennie.
4.
4.
Ecneb
Akkor ha én most
PS 3-at akarok venni, vegyem meg bátran, vagy inkább várjak PS 4-re?
3.
3.
kamgecam
#2: Úgy legyen!
Én is szeretném még kihasználni a ps3-at!
2.
2.
DON GONDOCS
Szerencsére csak a sony stúdió álltak át a ps4re valószínű hogy az exclusive címeket heggesztik de remélem még idén és jövőre is sok játék jelenik meg ps3.ra
1.
1.
Tokodboy
Számomra a leghasznossabb infó a hírben, hogy a kamerát mellékelik a konzolhoz és azt nem külön kell megvenni. Eddig ezt nem említették.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...