PS4 - mégsem tisztázott a használt játék-kérdés?

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 27.
  • Hír
Link másolása
Hiába mondta azt Shuhei Yoshida, hogy a PlayStation 4-en futni fognak a használt játékok, a Sony brit részlegének fejese szerint a Sony még nem tisztázta ezt a kérdést. Lehet megint izgulni...

A Sony Worldwide Studios elnökének, Shuhei Yoshidának ugyan sikerült megnyugtatni a PlayStation-rajongókat a használt játékok kérdésével kapcsolatban, a Sony brit részlegének fejese mégsem tudott egyértelmű választ adni a témára vonatkozóan.

A NowGamer arról kérdezte Fergal Garát, hogy meg tudja-e erősíteni Yoshida korábbi kijelentését, miszerint nem fogják kitiltani a használt játékokat a PS4-ről, Gara viszont azt mondta, a Sony még nem tisztázta ezt a kérdést, jelenleg is dolgozik rajta. "Mindenekelőtt nem állítottuk, hogy a használt játékok... nem jelentettünk be semmit a használt játékok kérdését illetően."

Hozzátette, a korábbi szabadalmakból még nem kell levonni semmilyen következtetést, a techbizniszben alap, hogy a cégek mindenféle ötletet szabadalmaztatnak, de azután ezekből sokat nem is valósítanak meg később. Újra leszögezte mindenesetre: a Sony még nem közölte a hivatalos álláspontját a PS4-es használt játékokról, amint azonban tudja, megosztja a részleteket róla.

56.
56.
Nelt
Mínusz használt játékok, mínusz játékosok, meg nem valami kellemes lehet a játékokkal bíbelődni, +ha netkapcsolat kell hogy pl. aktiváld a játékot..
55.
55.
p3ti
#53: Hát ők nem így teszik. Itt nem a sima Wii játékokra gondolok, hanem az exclusiveokra, illetve a limitált cuccokra. Tessék körülnézni ebayen, az Nintendo limitált dolgai, játékai az egeket csapdossák. És nem azért mert k*rva jók, hanem mert a rajongók szabják meg az árakat kb.
54.
54.
p3ti
#50: Nézd meg mennyibe kerülnek a Nintendos cuccok ebayen, mennyiben kerülnek az N speciális kiadások, és mennyibe kerülnek az olyan címek mint Mario, Donkey Kong stb. Persze ha pónisimogatás trológiát szeretnéd elpasszolni 5Kért, az nem fog sikerülni. De pl. Metroid Prime Trilogyt már vagyonokért vesztegetik
53.
53.
Raziel
#48: Ezt te sem gondoltad komolyan... Itt csak a nintendo "érdekes" árpolitikájáról van szó. Mellesleg a játékok árát lehetne redukálni. Csak a fejlesztési idők elnyúlása eredményezte, hogy már létfontosságúak a kiadók. 1996-7-ben még voltak garázsprojektek. Ma meg már sokszor nem is ismerjük a fejlesztők nevét csak a kiadókét. Akik rettenet pénzeket húznak le a projektekről. Mert azok már igazából csak pénzügyi vállalkozások. Pénzt adnak ki a fejlesztőknek, hogy fejlesszenek. Aztán kamatostul próbálják visszaszedni. Nos ez a játékárak oka.
52.
52.
trion96
#51: Ezzel eggyet értek. Nekem már a mostani konzolok grafikája is bőven elég.
51.
51.
#42: Kibaszottul nem.
A jatekosok egy bizonyos grafikai szint felett magasrol leszarjak milyen a grafika....
Ha igaz lenne az amit irsz egy deka wii-t nem adott volna el a nintendo.
50.
50.
#48: Ja , azert nem tudom eladni potom penzert a tokeletes alapotban levo wii jatekaimat ...
49.
49.
#46: En is erre akkartam kilyukadni.
Mondjuk eleg csak szetnezniuk a forumokon es a reakciokon es ha nem tok sakal ott mindnki nem setalnak bele asony altal lerakott csapdaba.
De logika mindenfelekep van abban amit irsz.
Esetleg az lehet, hogy ha meglepi a picipuha akkor ok is.
48.
48.
p3ti
#47: Lehet ezt többféle képen is felfogni. A Nintendo játékok évek után is értékesek maradnak, ameddig a többi játék ára esik a pincébe.
47.
47.
Norbiii
#40: Elmehetnek a f.nébe....Ja ja.
46.
46.
nukebomb
Szerintem ezt azért dobták be, hogy a Microsoftot hintába ültessék. Magyarul meg akarják őket szopatni, nehogy az legyen, hogy a PS4 hírére kiverje őket a víz, hogy mégiscsak legyen free a használt játék. Versenyelőnyt akarnak.

Bár ez is csak egy conteo. :)
45.
45.
ground
Az emberek 90%a úgyis kivárja hogy lemenjen az ára, itt Magyarországon. Addig simán elnyomkodják a régi kontrollert.
Úgysem lépik meg.Maguk alatt vágnák a fát.1 ilyen döntéssel.Senki nem venné meg.
Ennek az 1 gép 1 játék dolognak úgy lenne értelme ha emberi áron adnának 1 játékot. Nem 12000ért. Hanem max 5000ért. Úgy azt mondom van értelme. De ez csak álom,.,
44.
44.
Pain
#42: Igen én pont azért játszom jelen pillanatban a Final Fantasy 5-tel, mert a grafika a legfontosabb számomra....
43.
43.
#42: Ez mind szep amit irsz csak a legtobb jatek nem csak grafikabol all.
Hol van pl a jatekok iranyitasaban(ami kokemyenyen beleszol a jatekmenetbe is) annyi ujdonsag mint anno a kontroller utan a wii remote?
A beepitett kozossegi lofaszokra gondolsz bocs de ez csak bizonyos iq alatt erdekli az embereket, akik meg a napi szarasukat is megosztjak masokkal.
42.
42.
KopyAti
Azoknak szánom soraim, akik itt és most azt hangoztatják, hogy nem nagy ugrás lesz a mostani generáció váltás!

Nyissátok már ki a szemeteket! Aki nem látja a dx9, és a dx11 közötti brutális minőségbeli külömbséget, az vagy félvak, vagy félhülye! És akkor még csak a grafikai ugrásról beszéltem, ami igenis nálam a legfontosabb, és valljuk be valahol mélyen mindenkinek.
41.
41.
p3ti
Az egésznek az lesz a vége hogy : A Nintendo roncsá fogja keresi magát.
40.
40.
p3ti
#1: Ez csak az N játékoknál van így. Pl. a Gears of war 3Kba fájt vhol újonnan, a Super Mario Bros. pedig 12be
39.
39.
Yami
#38: Mondtam is, hogy nem tartom jó ötletnek.
38.
38.
unrealnoise
#36: van, de ha teljesen kukázzák, és kizárják a már egyszer felhasznát lemezeket (ilyen vagy olyan módszerrel), azzal azért mindenki szív, mint már írták páran.

én főleg újjonnan, vagy PSN-ről vettem ezt azt, de a hazsnált lemez eladás előnye, hogy ha meguntam valamit, elpasszolom, akkor lesz pénzem másik játékot venni. ami nálam megint általában új. persze van aki csak használtakat vesz...

tőlem húzzanak le X pénzzel, sőt, a sony csinálhatna egy profi használt játék webboltot is, ahol az árakból lecsípnének +5 vagy +10 százalékot...

ez még nem is olyan gáz talán. kíváncsi vagyok mi lesze ebből...
37.
37.
Bátor
A Sony fejesének a haverjának a kutyája ráugatott a szomszédban lakó Bálnamentő civil szervezet művészeti vezérigazgatójának feleségére így lehet hogy nem kapni bálnamentős játékot csak boxra?
36.
36.
Yami
Én ugyan újonnan szoktam játékokat vásárolni, de ennek ellenére nem tartom jó ötletnek, hogy teljesen ellehetetlenítsék a használt játékok kereskedelmét. Használjanak online pass-t meg játékhoz csomagolt DLC kódokat, hogy a használt játékokból is lássanak egy kis hasznot, mert lehet hülyének néztek, de az ők álláspontjukban is van ráció.
35.
35.
Az fogja meglepni ahol tobb a barom a marketing osztalyon, penzehesebbek a befektetok es tinobb a vezetes.
Ez a hulyeseg harca lesz.
34.
34.
#15: Ja megy az egymasra varas.
Mondassz valami.
33.
33.
trion96
#24: Eggyet értek pont ezt mondtam én is. Tehét ott egy MIÉRT vegyek én ps4et. A ps2 nél nem volt ez a miért hisz ott nagyobb grafikai ugrás, 3d, internet meg ezer új dolog volt. Most esetleg majd 4-5 év múlva veszek ps4et. És nem a grafika miatt hanem a játékok miatt.
31.
31.
rossitibi
Én könnyebben megveszek egy játékot úgy, hogy tudom ha szar, kis buktával de el tudom adni.Ha nem fogja vinni a használtat,ezután majd jobban meggondolom és lehet hogy feleannyit veszek majd meg!
Sőt a gépet azoknak is meg kell venniük,akiknek utána csak használt játékra telik,szóval ezután azok gépet sem fognak venni! Értem én a másik oldalt is,de nagyobb lesz a bukás mint a haszon...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...