Már NVIDIA Shielden is fut a Half-Life 2 és a Portal

  • Írta: zoenn
  • 2014. május 13.
  • Hír
Link másolása
A Valve kikezdhetetlen klasszikusai, a Half-Life 2 és a Portal már Androidra is elérhetőek, ám kizárólag NVIDIA Shielden futnak. Úgy látszik, a fejlesztők zsíros szerződést kötöttek a handheld gyártójával.

Androidra is elérhető a Half-Life 2 és a Portal első része, ám a dolog pikantériája az, hogy kizárólag NVIDIA Shielden futnak a Valve klasszikusai. A játékok egyenként 2999 forintba kerülnek,  és letölthetőek a Google Playből. A port fejlesztését az NVIDIA házon belül intézte.

A Valve marketingese, Doug Lombardi szerint az NVIDIA remek munkát végzett azért, hogy ezt a két játékot elhozza a kézikonzolra, a két sorozat rajongói ugyanazt a szerethető élményt kapják Shielden, mint PC-n.

Jelenleg nem tudjuk, hogy a jövőben bővülni fog-e a támogatott készülékek listája, de nagyon örülnénk neki.

11.
11.
zola2000
#9: Ha a mobilokról beszélsz akkor igazad van, mert mobilra ha ezer forintot kérnek el egy játékért, akkor már mindenki húzza a száját, a legdrágább játékok is 3ezer forintosak androidon (a square-enix és a hiperdevbox játékai)

de ellenpéldának nézd meg az eredetileg 3DS exkluzívnak indult resident evil revelationst, amit később portoltak át nagyobb gépekre ... de kézikonzoloknál számtalan példát lehet hozni, igaz kézikonzolon 10ezer forint feletti pénzt kérnek el egy játékért.
10.
10.
mestermagyar
Ezzel a lépéssel hatalmasat lépett a szememben az androidos játékipar. Ha jók az eladások, akkor nem sok választhatja el a valvét, hogy megpróbálkozzon betörni a telefon játékiparba. Asztali linuxról fillérekért órák/napok alatt át lehet minden játékuk portolni.

Ha a mobiljátékok nagy része csak port lenne a jövőben, én azzal bőven megelégednék. Sokkal szebb elképzelni hogy "nagy" gépes címeket játszol a mobilon, minthogy gameloft-féle felemás copykat tolsz.
9.
9.
mestermagyar
#7: Szerintem sokkal jobb, mint holmi gta copy gangstar. Mivel a shield konzolnak nincs akkora közönsége, ezért szerintem még jó, hogy inkább a portolásnál maradnak.

A tapasztalataim szerint (jól) portolt játékot sokkal nagyobb élmény tolni egy kézieszközön, mint amit egyenesen rákészítenek. Utóbbiak gyakran minden elvárási szintet alulmúlnak, teljesen másról szólnak, és a látványviláguk is szó szerint FOS.
8.
8.
Cristiano
de jó lenne nekem ilyen cucc
7.
7.
dcba
Ezert megeri venni egy handle konzolt, h tiz eves jatekokkal jatszon az ember. Komolyan senki nem kepes arra, h onallo jatekot csinaljon?? Mindenhol ezt potoljak azt portoljak at, sehol semmi ami eladna a gepet. Komolyan ezek utan hany embernek a fejben szuletett meg az otlet, h "Na akkor most kell Shield-t venni mert most mar van ra tartalom". Vicc!!!!!
6.
6.
randall13
#1: Elfutna, de mivel irányítanád?
5.
5.
zola2000
#3: Mivel az nvidia portolta és adta ki, így 0 munkával kapott pénzt a valve.
4.
4.
zola2000
#2: Pár szöget azért kihúznak a ps vita koporsjából, hogy nyugatra jön például a danganronpa, akiba's trip, tales of hearts r, disgaea4, hyperdimension neptunia és sok hasonló játék...
3.
3.
KopyAti
Ezzel így szerintem öngólt rugtak maguknak, pedig csipázom a Valve-t.
2.
2.
strike19
Kellett mint egy falat kenyér.Nem hiszem el hogy nem bírják megcsinálni az Ep3-mat.
Nvidia Shield nagyon drága.De ha belegondolunk Vitára sem jönnek exclusiv AAA játékok egy két elvétve nem biztos hogy rosszabb befektetés.
Mortal Kombat 9 Online PS Vita servereit lelövik.
Még egy szög a Vita koporsóba:http://www.ign.com/articles/2014/05/13/mortal-kombat-9-to-continue-online-support-following-gamespy-closure
1.
1.
Sakee
azért elfuthatna egy ilyen a nexus7 tabomon,nem hiszem ,h sokkal lassabb lenne,mint egy tegrás cucc :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...