GTA V - a PC vs. next-gen vita

  • Írta: Arell
  • 2014. augusztus 24.
  • Érdekesség
Link másolása
A Grand Theft Auto V már tavaly ősz óta kint van a piacon az Xbox 360 és PlayStation 3 rendszereken, de a beígért PC, PS4 és Xbox One megjelenésekről még mindig semmi hír. A felhasználók sejteni vélik az okot.

A Rockstar általában hónapokkal a játékai kiadása előtt közzéteszi a megjelenés pontos napját és a rendszerigényeket, de a korábban idén őszre előrejelzett Grand Theft Auto V dátumának kitűzése egyelőre még mindig várat magára.

A különböző fórumok és gamer magazinok oldalain máris beindult a találgatás és a továbbgondolás, nem csak az esetleges halasztást, de a különböző platformokra szánt verziók naprakészségét ítélve is. Egyes felhasználok szerint még mindig zajlik a munka az Xbox One és PS4 verziók full HD megjelenítésének elérésén, míg mások máris tudni vélik, hogy a foltozgatás célja, hogy az új generációs konzolos változatokból "kioptimalizáljanak" néhány részletet, hogy a játékmenet stabilitása túlzott fps-esés nélkül is felvehesse a versenyt a PC teljesítményével. A harmadik verziót ismétlő résztvevők érvelése szerint nem a konzolos, hanem a PC-s verzióval van a baj, a gépigényt ugyanis nem sikerül ésszerű keretek közé szorítani.

Abban mind egyetérteni látszanak, hogy a Rockstar az idei Gamescomon ezen indoklások valamelyike miatt nem vett részt újabb videóanyaggal, és a kiadás ennek folyományaképpen valószínűleg 2015-re csúszik majd. Bár hivatalos állásfoglalás nincs az ügyben, kíváncsian várjuk a fejleményeket!

41.
41.
Wolverine
Nem tudom miért kell mindig húzni az emberek agyát a GTA-s pletykákkal, először ment sokáig, hogy nem fog megjelenni pc-re, holott várható volt és tök egyértelmű, mivel eddig is kijött mindig némi késéssel, aztán most meg ilyen nevetséges baromságokkal jönnek...
Felesleges vitákat szülnek ezek a GTA körüli dolgok, hagyjuk már emberek és ne ugorjunk mindenféle f*szságra, főleg ne egymásnak!
Ki fog jönni ősszel ahogy le van írva feketén-fehéren, és jön a szokásos erős gépigényével, ami ha nem is egyből, de egykét javítás után biztos zökkenőmentesebb lesz alacsonyabb konfigokon is, és mindenki élvezheti a saját platformján, mivel igazán ütős lesz next gen formában, ez tuti. Ennyit erről az egészről.
39.
39.
SP4C3F0X
Ne sírjatok már az optimalizáltság miatt. Ami egy előző generációs konzolon is elfut, azon ma már nincs mit optimalizálni. 7 éve volt mit, de ma már nincs mivel a hardverek négyszer erősebbek. No meg ha a játékban nem is lenne optimalizálva akkor külső szoftverekkel ez megoldható, a játék indító exe fájljának kijelölésével. De annyit nem fejlődött a játék hogy erőművet igényeljen. Ezek miatt nem tartom nagy észlényeknek az utolsó verzió kiagyalóit. Mindenhol November14 van írva megjelenési dátumnak.
37.
37.
GAMEROD
November 14 a megjelenés ha valaki nem tudná.
35.
35.
huszti
#15: teljes mértékben igazad van. egy olyan gépnek, ami a gta iv-et bírja, a gta v-öt is minimum gépigénynél úgy kéne futtatnia, mint a ps3-on és xbox360-on fut. ha ezt nem tudják megoldani, akkor az tényleg elég bukta.
33.
33.
Blueberry
Minden "pc"-s annyira meg van b4szva a grafikával,azt ha 1 játék mediumon olyan mint "next-gen"en akk meg élvezkednek.
31.
31.
kopic
Hogy ez az új update mekkora egy xar.:/ Inkább adnák ki a kaszinókat, meg a heist küldiket végre. -.-
28.
28.
greenmelon
#26: Ha több megjelenítőn játszik, akkor nem elég.
27.
27.
MrLentoFan
1. "A harmadik verziót ismétlő résztvevők érvelése szerint nem a konzolos, hanem a PC-s verzióval van a baj, a gépigényt ugyanis nem sikerül ésszerű keretek közé szorítani." ezt egy okos ember magyarázza már el nekem mert nem értem!

2. Most okoskodok de 3 db teljesen különböző HARDVERRŐL beszélünk! Külön-külön önállóan mind képes megfelelő minőséget nyújtani! Nem látom ÉRTELMÉT összehasonlítani őket!

3. Ha a konzolok lebutított "PC"-k akkor mi a probléma ? Esküszöm nem értem!
26.
26.
godach
#25: Jajj, hagyd már. Naponta ezerszer lehet ilyenekkel találkozni. Gyűjtik a zsebpénzt teljesen felesleges dolgokra. (mert ugye a mai világban még egy 780ti-is elég, de persze ha egyel is rendelkezne tudná)
Tehát, gyűjtik felesleges dolgokra, és konkrét tényekként beszélnek az egészről.
Rájuk kell hagyni. Idővel megismerkednek valami emberi dologgal (munka, nők) és kinövik :)
24.
24.
xSHx
dzsiádzsó: +1. Minden szavaddal eggyetértek! Én úgy gondolom a legtöbb vélemény nyilvánító aka. megmondó ember 1 szócskát felejt el a mondandójához biggyezteni, ami az egész írásának a hangvételét befolyásolja ez a szó a....SZERINTEM!
Én úgy vagyok vele, h használom ezt a szót. Mivel véleményem van/lehet, de jól tudom, h igazam nem mindig van, még ha úgyis gondolom. Ha valaki logikusan, észérvekkel levezeti én megtud győzni, én simán igazat tudok adni, mert mindenki tévedhet!

aordog: Itt nem pl.: PS4 ről PS3 portolásról van szó hanem fordítva. A Last of Us példád nem jó. Az érthető h a PS4 es remaster nem megy PS3on, de, h a ps3 as verzát nem tudták volna PS4 re FullHD ba ültetni az elég nevetséges lett volna. Szerintem! :-)
23.
23.
Chrome1986
Aki azt hiszi, hogy ugyanaz lesz a gépigény, mint a 4-nek, azon már előre somolygok :)
21.
21.
godach
A San Andreas-ig minden részt imádtam. Ki is függtem őket 100%-ra. De full 100%-ra. Tageltem, kagylót gyűjtöttem, majomkodtam, minden. Aztán ahogy jöt a IV, azzal ki is törlődött minden ami nekem GTA volt. Ezt a CJ fiút annyira személyre szabhattuk, hogy az már fájt. Nekem zselézett haj, napszemüveg félpucér karakterem szakasztott úgy nézett ki, mint Wesley Snipes. Ellentétben a havernak Mohawk frizura, bakancs, tetkó és kész is volt Mr.T. Városok között autókázni, motorozni. Ha Venturasban voltál, kiégetett a nap, ha Fierroban esett az eső stb. Lehet hogy grafikailag és fizikailag előrelépés történt, de minden másban visszafelé. Utána hallottam az 5.-ről. Ismét San Andreas. Vigyor ezerrel. Erre kiderül, hogy ez nem az ami. Megvan x360-ra, de valamiért nem rakja fel így mai napig nem tudtam kipróbálni. Ettől független várom, de én ismét több városért kiáltok és rendes testre szabható és szabad karakterre.
20.
20.
aordog
Ez a GTA nem a PS3 és 360-as GTA. Bár tartalmilag ua. de minden másban különbözik. Ennyi erôvel a PS4-es LoU-nak is kellene futnia PS3-on? Furcsa gondolatmenet egy pár hozzászolotol.

Egy biztos: Aki PC vásárlás elött van és mindenképpen ezt szeretné tolni az jobban teszi,ha vár az aktuális és természetesen hivatalos gépigényig. Szerintem a GTA-ra az alábbi észrevételem most is igaz lesz( eddig így volt):Aki ezt teljes pompájában nyomja majd PC-n,annak a következô GTA-ig semmit nem kell a gépre költeni, mert minden játékot elvisz majd.Nekem PS4-re kell csak elôbb kell egy PS4..:)
19.
19.
dzsiádzsó
#16: Dehogy is :), az hogy spekulálunk, meg beszélgetünk teljesen természetes, ez a lényege egy forumnak, meg kell a hír is. De pl. ami a hírben van, hogy egy előző generációs GTA-t ne tudnának egy X1-re, vagy ps4-re full HD-ba megírni az a vicc kategóriája, ezt aki komolyan gondolja azzal komoly baj van.
Egy késés lehet esélyes, bár már múltkor volt valami dátum egy webshopban, de ki tudja. Az biztos a marketingnek már rég pörögnie kéne, főleg, hogy már megjelent játékot kéne újra eladni.
18.
18.
SunVice
Nem voltak kinn a GamesComon, de a Take-Two-nak volt augusztus elején üzleti konferenciája, ahol csak annyit közöltek, hogy továbbra is őszre tervezik a megjelenést.
17.
17.
aruha
#15: Bízok benne, hogy igazad van !!! :)
16.
16.
aruha
#10: Teljesen egyet értek azzal amit írsz, ha az én kommentjeimet is ezek közé sorolnád, akkor most tőled és mindenki mástól elnézést kérek, főleg azért ha nagy hülyeségeket írtam, részemről csupán gondolatmenet-elmélkedés volt, semmi okoskodás !!
15.
15.
dshadow
#8: Igen, de elfelejted amit először leírtam. Ugyanannyi erőforrásuk volt rendelkezésre mint a 4 esetében. Ergo csak jobb lehet a szitu (ideális esetben természetesen), hiába a több tartalom ha a hardware régi.
14.
14.
randall13
#8: A nagyobb játéktér az plusz 2 giga ram oszt annyi. Nem feltétlen jelent nagyobb terhelést a GPU&CPU párosra. Tudniillik amit a játékos nem lát, azt nem is szokás lerenderelni. Ha ezt mégis megteszik, akkor beszélünk szar optimalizációról.
13.
13.
Oldskoolgamer91
Seggeszki hol vagy? Mesélj már nekem a radiátorodról :D
Olyan csönd van mikor nem károgsz rendesen idegesít.
12.
12.
lesik20
Én csak imádkozok hogy jól optimalizált legyen.
11.
11.
KeXxX
#2: Az V már rég megjelent PS3-ra.
10.
10.
dzsiádzsó
Csak röhögök mekkora hülyeségeket találnak ki a pc és konzol fanok, igazából megcáfolásra sem méltó egyik sem annyira bugyuták...

Imádom a GTA-t (bár ezt a részt pont nem), de kétségtelen idegesítő, hogy ennyi péniszkalapot bevonz ez az egész, komolyan az elmebeteg kategóriába mozog néhány ember és a gondolatvilága.
Igazából nem az a bajom, hogy hülyeséget mond valaki, én is mondok, mindenki mond! Az a meggyőződés amivel ezek a suttyók mondják, hogy mit gondolnak magukról, honnan veszik a bátorságot, hogy 0 tudással úgy beszéljenek és találjanak ki dolgokat, amiket akkor és ott húztak le a levegőből, mintha éppen relativitás elméletét alkották volna meg....
Komolyan nem tudom egyesek mit képzelnek magukról, én néha szakavatott témákban is óvatosan beszélek, ezek 0 tudással ekkora királynak gondolják magukat, hogy ugassanak akkor tudom mi lehet a baj a világgal, mert sajnos az élet különböző területein teli vagyunk önjelölt, de önkritika és realitás nélküli zsenikkel, megmondóemberekkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...