Remedy: szeretnénk Alan Wake 2-t

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 8.
  • Hír
Link másolása
Noha úgy néz ki, még várnunk kell egy darabig az Alan Wake valódi folytatására, a Remedy azt mondja, előbb-utóbb mindenképpen szeretné megcsinálni a második részt. Addig a Quantum Breakkel kell beérnünk.

Noha a Remedy Entertainment minden idejét leköti jelenleg az Xbox One-exkluzív Quantum Break fejlesztése, a csapat mindenképpen szeretné visszahozni az Alan Wake-sorozatot is.

"Minden játékunkra nagyon büszkék vagyunk" - mondta Sam Lake az Xbox Achievements-nek. "Természetesen mindegyik kedves nekünk, különleges helyük van a szívünkben. Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, és ahogy mondtuk korábban, egyelőre nem tudtuk összehozni az Alan Wake folytatását, de rajta vagyunk a dolgon, várjuk a lehetőséget, hogy egy nap, mikor az idő is megfelelő rá, elkészítsük."

Lake korábban azt mondta, hogy keményen dolgoztak azon, hogy az Alan Wake 2 elkészülhessen, azonban nem találták meg a megfelelő partnert és befektetőt hozzá. Lake szerint nem jött még el az ideje a folytatásnak, és bár a helyzetükből fakadóan elkészíthettek volna egy kevésbé ambiciózus játékot, az igazságtalan lett volna a címmel szemben.

Az Alan Wake 2010-ben mutatkozott be, mint Xbox 360-exkluzív játék, két évvel később landolt PC-n - ekkor futott be az Alan Wake's American Nightmare című új rész is. A Remedy szerint az Alan Wake-sorozat 3 milliós eladást tudhat maga mögött.

Köszi, kopic!

23.
23.
Pain
#14: Nem vagyunk egyformák, én el is fogadom, hogy másnak bejött. Én kicsit többet vártam a hatalmas hype után és ezért csalódtam. A 9-es kommentben Giggsy tökéletesen megfogalmazta a véleményem. Ezen kívül nekem sem volt más problémám. Talán a sok erdőben futkorászást, ahol mindig ugyanúgy támadtak az ellenfelek, tudnám kiemelni még, mint unalomba fullasztó faktort. Engem is a sztori hajtott csak tovább, mert érdekes, izgalmas, sőt néhol meglepő is volt.
22.
22.
szakallaskan
Nagyon jó lenne az első részből egy remastered kiadás.Nagyon várom a második részt bármikorra is készüljön el.
21.
21.
respectpele10
Én egyszer játszottam ki, szerintem fantasztikus játék, de sajnos annyira nem fogott meg, azóta már eladtam vagy elcseréltem nem is tudom..
20.
20.
Ooorky
Fuuu, Alan Wake az egyetlen játék amit a kamera miatt hagytam abba.
19.
19.
logic5
Az egyik legjobb játék evör.. Ez ennyi. 8x toltam ki azt hiszem :D
18.
18.
Neo1989
Azon játékok egyike amit nem bírtam végig vinni mert annyira repetitív lett legalább is az 1. Kicsit túlzásba vitték a fejlesztők a csak egy féle ellenfél van és annál is a lámpát neki és lődd le effektust.

Bár a grafikája szenzációs volt az aláírom.
17.
17.
Ecneb
#10: Hogy ne lenne? Játszottál a játékkal? Mert ha igen, tudnád, hogy ugyanez lett a felállás, mint amikor elkezdtük a játékot, csak kicserélődtek a karakterek. Az egyetlen, amit ezzel csinálhatnak az egy teljesen ugyanolyan rész, ugyanolyan unalmas játékmenettel és a végére megint karaktercserék lesznek.
16.
16.
manderel
Ez tipikusan az a játék volt amire mindig is kíváncsi voltam, de annyira mégsem hogy megvegyem. Aztán hozzácsapták az egyik újsághoz teljes játéknak, és akkor kipróbáltam. Egyszer végig is játszottam a DLC-ivel együtt az elsőt.
Nem volt rossz, kifejezetten hangulatos volt, 1-2 nagyon eltalált résszel, mint pl a metál színpad a farmon. De összességében nekem is nagyon repetitív volt, és az American Nightmaret már nem is telepítettem fel.
Ha jön is, várni nem várom. De inkább ez jöjjön mint még x+1 Assassins Creed.
És talán egy esélyt azért kapna a második rész is. :)
14.
14.
kopic
Ki ne szeretne ?!?!?!? Én 2018-ra várom a megjelenését !:)

Pain: Hát sztem egyáltalán nem volt uncsi, vagy 3x biztos végigvittem.:P

Ecneb: " Minden szálat elvarrtak"
Akkor azt ajánlom, h játszd végig ismét, és rájössz, hogy jönnie kell a folytatásnak.
13.
13.
DON GONDOCS
Ha folytassák is valamit kikell találniuk a 2 részre hogy ne legyen olyan végtelenül egysíkú a játékmenet, ez azon kevés játékok közé tartozik ahol hiába van nagyszerű grafikája, magábaszippantó hangulata érdekes története, és kellemes zene, de maga a játék senem akció se nem kaland, demég túlélő horrornak is kevés. A harcok nevetségesen egyszerűek és a feladatok is kimerülnek a hozd ide ezt tedd oda azt opciókban.
12.
12.
FrankBlack
#9: Ezzel teljesen egyetértek, én is így voltam vele.

Azonban nekem valami olyasmi rémlik, hogy még a legelején PC exclusive játéknak indult, és eredetileg sandbox lett volna. Aztán később valamiért mégis meggondolták magukat, és ez lett belőle... Már nem tudom pontosan mi volt, és hogy volt, de ha valaki emlékszik rá pontosabban, örülnék neki ha leírná :)

Mert mondjuk ha jól emlékszem, és az eredeti elképzelés tényleg sandbox volt, akkor talán a 2. részben megpróbálják azt megvalósítani? :)
10.
10.
biohazard rex
#2: Befejeztek mindent?
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!:
A játék végén Alan a tó világéban ragad és egy sötét hasonmás kerül a helyére. A seriff lesz az új fő gonosz és a pincérnő lesz az új "lámpás néni". Sehol nincs ez a történet befejezve.
9.
9.
Giggsy
Nekem az Alan Wake azon kevés játékok egyike volt, amibe belevágtam, de soha nem fejeztem be. A történet nagyon tetszett, a körítés eszméletlen jó volt, de a játékmenet egy merő unalom. Az volt az érzésem, mintha a sztori egy film forgatókönyvének készült volna, csak aztán játékot csináltak belőle és ezzel az unalmas világítsd meg lámpával az ellent, aztán lődd szét technikával kötötték össze a különböző jeleneteket. Rémesen repetitívnek éreztem az egészet. Soha máskor nem voltam még úgy játékkal, hogy csak a következő cut-scene iránti várakozás vitt tovább, de az Alan Wake-nél ez volt a helyzet :(
7.
7.
DarkLord
Az első rész nekem baromira tetszett csak egy valami amivel nagyon elrontották. Az, hogy amikor ránk támadnak mindig előre jelzi nekünk valami hang effekt etc. és így nem volt ijesztő, persze minden másban egy tökéletes játék volt, de azért párszor belehetett volna fosni, ha nem jelzik előre, hogy biza támadni fognak a szellemek...

Az American Nightmare , pedig egy olyan szinten idegesítő és rossz játék lett, hogy kb. 2 hónapomba telt mire végig bírtam játszani...ugye a mindig visszatérő helyszínek csak egy picit kibővítve 6 előrehaladtatva a történetet nekem nagyon nem jött be.
5.
5.
Pain
Jöhet, csak ne legyen olyan monoton, mint az első. Szóval én örülnék, ha valami késztetne egy második végigjátszásra is. Az első is a story miatt volt érdekes, de másodszorra már nem álltam volna neki.
3.
3.
maktub
Szeretnék, vagyis jó lenne, de nem lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...