Amerikai toplista: áprilisban az Xbox One győzött

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 15.
  • Toplista
Link másolása
Közzétette az NPD Group az amerikai játékpiac áprilisának összegzését. A legkelendőbb játék a Mortal Kombat X volt, és meglepetésre az Xbox One is győzelmet aratott a PlayStation 4 felett.

Három százalékot nőtt az amerikai játékpiac forgalma tavaly áprilishoz képest, az 595,7 millió dollárból pedig 183,9 milliót tudhatott magáénak a hardver-, 256,7 milliót a játék-, és 155,1 milliót a kiegészítőszegmens.

A kiegészítőkből és a konzolokból származó bevételek is visszaestek a tavalyi év hasonló időszakához képest, az előbbi kategóriában 3, az utóbbiban 4 százalékos volt a mínusz. Habár az új konzolok nagyon jól mennek (időarányosan még mindig 50 százalékos előnyben vannak az előző generációs társaikkal szemben), és a kézikonzolok forgalma is nőni tudott 36 százalékkal, a régi gépekből érkező bevétel 55 százalékkal kisebb volt, mint tavaly ugyanilyenkor.

Érdekesség, hogy az áprilist a Microsoft vitte el, ez azon ritka hónapok egyike volt, mikor az Xbox One le tudta győzni a PS4-et. Pontos számokat egyik konzolgyártó sem közölt, a Microsoft mindössze annyit fűzött még hozzá a hírekhez, hogy tavaly áprilishoz képest 63 százalékkal hozott több bevételt az Xbox One, miközben az aktív Xbox Live-júzerek száma is nőtt 24 százalékot, míg a Sony azt mondta, összességében még mindig ők vezetik az amerikai versenyt.

Az április nagyon erős volt a játékeladások szempontjából, azok forgalma 13 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest. A hónap legkeresettebb címe a Mortal Kombat X volt, ami - akárcsak a briteknél - a sorozat legjobban nyitó epizódja lett az USA-ban.

  1. Mortal Kombat X
  2. Grand Theft Auto V
  3. Battlefield: Hardline
  4. MLB 15: The Show
  5. Minecraft
  6. NBA 2K15
  7. Call of Duty: Advanced Warfare
  8. Dark Souls II: Scholar of the First Sin
  9. Super Smash Bros.
  10. Borderlands: The Handsome Collection
1.
1.
supair
Kurvára mindegy melyik "vas" mit visz az aktuális hónapban.......a gémek vigyenek mindent!
Már épp ideje volna...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...