The Witcher 3: Wild Hunt - íme, az első 40 perc

  • Írta: zoenn
  • 2015. május 17.
  • Videó
Link másolása
Tudjuk, övön aluli ütéssel ér fel két nappal a premier előtt kijönni egy ilyen hírrel, de azért mi mégis megpróbáljuk. Bizony, most belenézhetünk az Xbox One-os The Witcher 3: Wild Hunt első negyven percébe.

Először is, hadd gratuláljunk innen utólag is a magyar Digic Picturesnek, amiért csütörtökön ilyen hangulatos és látványos CG-trailerrel örvendeztette meg a rajongókat! Bizony, ez a videó is a csapat nevéhez fűződik.

Aki pedig nem fél a spoilerektől, vagy nem tudd keddig várni, nézzen bele az Xbox One-os verzió első negyven percébe!

A többieknek pedig kitartást, tudjuk, hogy nagy a kísértés!

49.
49.
Ízlések és pofonok, kinek a papné...
Számomra az Oblivion és a Skyrim is játszhatatlan helypazarló digitális balansz. Ott van a Steam fiókomban, ha majd az összes még nem játszott játék elfogy és nem lesz kedvem mást újrajátszani akkor nekiállok, unaloműzőnek talán elmegy...
Ellenben a Witcherrel aminek az első két részét már 2x kijátszottam és az első pillanattól kezdve beszippant a játék. Nem gondolom, hogy a kettőt feltétlenül össze kell hasonlítani, legyen jó mindkettő a maga stílusában és akkor feltehetőleg mindenki kap legalább egy jó játékot amivel el tud lenni hosszútávon. Ha a W3 tiszta Sr lenne akkor meg mindenki azért nyafogna és egy csomó hozzám hasonló beállítottságú emberke szépen hoppon maradna...
47.
47.
Dante
#46: Nem tudom, hogy meg kell e szorongatnia a TES-t...szerintem a 2 világ és 2 történet pont megkülönbözteti annyira a 2 játékot, hogy ne lehessen őket versenyeztetni. Személy szerint mind2 nagy kedvenc. A Witcher kicsit inkább olyan mintha egy jó könyvet olvasnék. A TES kicsit olyan, mintha bele-bele írnék a történetbe ami zajlik. Ezzel nagyobb szabadságot adva és inkább megkérdőjelezve a döntéseimet a karakteremmel kapcsolatban. Geraltnak azért van egy lefektetett alap személyisége amivel vagy azonosul valaki vagy nem tudja élvezni a játékot.
Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod a második részt. Kicsit más mint az első (szerintem a jó irányba változott). Nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy a harmadikkal ez folytatódik...:)
46.
46.
dzsiádzsó
#41: Szerintem tényleg csomó játékra rá lehetne aggatni csomó kategóriát, Witcherbe azért a párbeszédek is nagy hangsúlyt kapnak, de még a 2-vel nem toltam, de várom már, bár én bevallom jobban szeretem a TES-ek hangulatát, de Dark Souls is jó játék, ott is kell taktikázni bőven, főleg bossfightoknál.
Az érdekes lett volna, ha a mostani Witcher FPS nézettel jön, kicsit más harcrendszerrel, kiváncsi lettem volna mennyire szorongatja meg a TES-t, mert úgy látom egyre jobb játékról beszélünk.
42.
42.
Formula1fanatic
#40: Valahogy kategorizálni kell, mivel egy Fallout 1 lényegesen több változóval operál ezen a területen, de ha megnézel egy mostani Divinity Original Sin-t az is inkább a régi RPG-kre hajaz. Ha játszottál ezekkel akkor értened kell miről beszélek, nem említheted egy lapon egy witcherrel, de még egy tes-sel sem, utóbbiaknak már a harcrendszere is egészen más a körökre osztottság hiánya miatt, ami megint rpg elemeket üt ki és az akció irányába tolja a játékokat. Abban igazad van, hogy valahol relatív az egész mivel a papír alapú rpg a legösszetettebb a mesélő miatt ugye a végtelen változóval. A több lehetőség és tényező nagyban javítja a hangulatot egy szerepjátéknál, nem feltétlen lesz tőle bonyolult a játék. Tehát minél több a lehetőség annál inkább azonosulni tudsz a karakterrel, ennek pl egy Fallout1,2 jobban megfelel mint egy Witcher. Ha megnézed a különböző szinteket akkor a Wtichert jó indulattal is maximum akció rpg-nek nevezheted.
41.
41.
Dante
#35: Ne érts félre nem kötekedni akartam...tényleg nem értelmeztem helyesen amit írtál.:D
De így, hogy kiemelted azt a különbséget, hogy külső nézetes már világos miért véled olyan különbözőnek a két játékot. Én ebbe nem gondoltam bele. És valóban a TES játékokhoz képest tényleg korlátozottabb a harc minősége (gondolok itt a például a fegyverek sokszínűségére).
Ami igazából összezavart az tényleg csak a H&S hasonlatod volt mert valamiért nekem a Diablo,Devil May Cry, Prince of Persi (ubisoft) és társaik ugranak be erről. De utánaolvastam és tényleg már az akció-RPG-k harcrendszerére is rámondják, hogy H&S. Érdekes...:/
Azért csak, hogy az én nézőpontom is tiszta legyen...meg nem mondtam volna, hogy a harcrendszer akár csak H&S szerű is. Azért kell itt elugrani, blokkolni, váltani erősebb vagy gyorsabb csapások között, chain támadásokat csinálni, varázslást használni, közép távolsági fegyvereket, potionöket, csapdákat és mindezekből a megfelelőket az adott szörnyek ellen. Van itt azért taktika.
Szerinted a Dark Souls is H&S játék? Talán az a harcrendszer közelebb áll a Witcheréhez mint a TES játékoké. Sőt emlékeim szerint elég hasonló a Witcher 2-eshez. A Wikipédia szerint is H&S a Witcher bár a Dark Souls 1,2 már nem.... Tudom a Wiki nem mérvadó mert egy inteligensebb csimpánz is írhatta autocorrecttel de hát mégis...:D
40.
40.
simon 555
#38: Ezzel én azért vitába szállnék.
Mit is hívhatunk RPG-nek? Mitől lesz egy játék RPG? RPG=Role Playing Game, azaz szerepjáték. Tehát egy szerepet játszol. Persze ez alapján minden játék az lenne, de mitől lesz egy tényleges RPG RPG? A szakma szerint ha egy játékban van szintlépés, karakterfejlődés, tehát te választod ki a skilljeidet amelyekre a szintlépésből származó pontokat költöd, valamint párbeszédek ahol te választod ki mit mondjon a karaktered és ezzel a történetet is befolyásolod, RPG-nek számít. Az, hogy milyen a harcrendszer lényegtelen ilyen szempontból. Mert ennyi erővel a Mass Effect játékok sem RPG-k, pedig mindenképpen azok.
Egy RPG-t nem az tesz RPG-vé, hogy mennyire bonyolult a játékmenete vagy, hogy mennyire lassú a harcrendszere. Egy RPG-nek nem kell túlbonyolítottnak lennie. A lényeg, hogy szerepet játssz, beleszólásod legyen a dolgokba, mint a karaktered illetve a történet lefolyása ahogy fent említettem.
39.
39.
KENKILL
#36: OFF: Nem szeretek ilyenekbe belefolyni de kicsit gondolkozz már el... Nem tudom melyik eshetőség a szomorúbb, hogy ilyen beszűkült troll vagy, vagy hogy annak tetteted magad és mások felidegesítését felsőbbrendűséged jeleként könyveled el. Lassan inkább rá se nézek a komment szekcióra, tragédia, de nem csak itt, minden gaming oldalon. De asszem nekem vannak irreális elvárásaim, mikor normális kommunikációs lehetőségeket keresek...

ON: Nem bírtam ki, muszáj volt megnézzem az elejét. Nagyon várom már a keddet, az a tutorial szekció valami egészen új élményt adott, ahogy a könyv jelenetei amiket olvastam, megjelentek a szemem előtt egy videojátékban (persze nem pont úgy). Szerintem ilyen élményem még játékkal nem volt (talán a metro 2033-at tudnám mondani, de a könyvet akkor a játék után olvastam ki), több könyvadaptáció kéne a játékiparban.
38.
38.
Formula1fanatic
#34: Egyiket sem nevezném RPG-nek inkább akció játékok RPG elemekkel. RPG a fallout 1,2 volt. Amúgy a TES nagy kedvenc csak kár, hogy az 5. részt a rendesen lehülyítették, a 3. rész óta sokat butítottak rajta.
37.
37.
Formula1fanatic
#32: Ebben igazad van, az esélyét én is megadom ennek az új résznek, mivel a történet elég jónak tűnik, aztán majd meglátjuk hosszabb távon mennyire köt le.
35.
35.
dzsiádzsó
#34: Szerintem a kommentem egyértelmű, GTA V-höz senki nem hasonlította, azt írtam annak is szar az első egy órája, mégis lehet utána jó, mint ahogy a Witcher is.
A játéknak a műfaja, amit szintén írtam olyan, mint a TES játékoké, ez sem értem hogy lehet félre értelmezni, és igen ahogy írtad valóban RPG. Ettől függetlenül a harc rendszer HnS, míg a TES játékok mások. Ennyi erővel próbáld meg TES-t határok közé szorítani, RPG? Open-world? FPS, TPS? Attól még, hogy a fő műfaj RPG ez bezony egy nyílt világú, külső nézetes, játék, amibe a harc rendszer egy HnS játéknak felel meg, némi taktikai elemmel és ebben különbséget mutat az említett TES-hez képest, erre írtam sokaknak csalódás lehet, ezért találják unalmasnak, mert kettő játék bőven nem ugyanaz hiába a a sok hasonlóság első ránézésre.
34.
34.
Dante
Én még várok a játék beszerzésével. Esetleg az enhanced edition-ig (ha most is lesz olyan).
Remélem a politikai befolyásolása és a társadalmi problémák továbbra is erősödnek, ahogy az első után a második részben....igaz azt mondták ebben a részben Geralt története kapja a hangsúlyt de szerintem a sorozat legerősebb támpillére, ahogyan bemutatja az erőszakos,naturalista,rasszista "középkori társadalmat" fantasy köntösben. Ettől igazán "más" a sorozat mint a többi RPG.

#32:Kicsit összezavarodtam a kommentedben. :D Csak a tisztánlátás kedvéért. A Witcher nem Hack and Slash hanem RPG. Pont mint a The Elder Scrolls sorozat játékai. A GTA V-höz meg maximum annyiban hasonlíthatod a 3. részt, hogy már ez is nyílt világgal operál.
33.
33.
kibz
A Witcher amúgy apszolut jó irányba halad.Csak nehogy majd ők is összebarmolják a frencsájzt egy online mmoval,mint ahogy az Elder Scrollsos arcok.
32.
32.
dzsiádzsó
#31: Ennek is vontatott a játékmenete, ha nincs jó story azért legyünk őszinték H&S játékok nem nyújtanak izgalmat, hogy megnézd az átvezető videókat, mire történik valami.
Sztm sokan keverik a műfajt a TES játékokkal, tény ott kidolgozottabb és dinamikusabb minden, amellett, hogy teljesen más a harcrendszer műfaja. Ennek is megvan a szépsége, sztm van mögötte most jó story, a karakterek tűrhetőek, lenne még hova fejlődni, de grafika és felfedezni valók sztm kárpótolnak. Tény időt kell hagyni minden játéknak, hogy beinduljon, sztm Witcher is meg fogja hálálni a belefeccölt időt, mint ahogy egy GTA V-is iszonyat idegesítő az első 1 órában.
31.
31.
Macifasz
#24: Felesleges elkezdenek, ha azokat untad, akkor ezt is unni fogod. ;-) Amúgy nem értem, hogy lehetett ezt unni. Olyan szinten élt benne minden város és helyszín, hogy már csak emiatt se lehetett megunni. Gyönyörű környezet, gyönyörű tájak, amihez hozzájárult a gfrafika...még ha az első rész kissé nehézkes játékmenetét nem is szeretted meg, de a folytatás rengeteget fejlődött ezen a téren. A 4. újrázás után se tudtam megunni. Persze nem vagyunk egyformák, de ettől még tartom magam ahhoz, amit írtam. Ha az előző részeket untad, akkor ezt is fogod, ez 100%.
29.
29.
PaulMarloW
27.
27.
simon 555
#25: Dehogy nincs értelme.
A fejlesztők mondták, hogy direkt úgy csinálták meg a játékot, hogy az előző részek ismerete nélkül is teljes legyen az élmény.
Persze először nem fogsz ismerni pár karaktert, de elég háttértörténet van benne, hogy mindent megtudj amire szükséged van.
25.
25.
Lorthirash
#24: Unalmas?
Szerintem zseniális a története olyannyira jó hogy én nem tudtam abbahagyni annó az első részt, bár el kell ismerjem az első résznek az eleje az tényleg unalmas picit bár én azt is élveztem

Azt tanácsolom légy kitartó az első résszel mert az elejét leszámítva nagyon jó.

Csak úgy nekiugrani a 3. résznek nincs értelme ha nem olvastad a könyveket , vagy nem játszottál az előző részekkel szerintem.
24.
24.
eszeanna
Szerintetek érdemes elkezdeni majd az első 2 rész nélkül? Egyiket se tudtam végigjátszani mert számomra hihetetlenül unalmas volt.
23.
23.
simon 555
NOPE
http://new3.fjcdn.com/comments/Jesus+christ+_e7e2b5505438c9784792e05d32029213.jpg
21.
21.
p3ti
Nekem már ittvan péntek óta,csak nem volt még időm kipróbálni.. :/
19.
19.
mnmn1
GTX 960-al ingyen kaptam. GOG-rol már éjféltől nyomtatom :D remélem azért 960-al szépen el fog futni.
18.
18.
mataj
GOG-os Hajnali 1-kor élesedik csörgő óra beálitva!
15.
15.
lacinho01
ajánlom mindenkinek akit még érdekel egy mindent amit tudnod kell a witcher 3 ps4-es playstation access youtube videot,rengeteg hasznos információval, közel 50 percnyi kiváló minőségű angol nyelvű gameplay.
14.
14.
pocok6464
Én sajnos várok június végéig. Mert most kezdődik a vizsga időszak és nem szeretnék ezen eluszni. Majd megveszem a batmannal együtt. El leszek a nyáron.
13.
13.
gucho
#6: Melyik verzió játszható?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...