Amerikai toplista: még mindig vezet a PS4

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 16.
  • Toplista
Link másolása
Az NPD is közzétette a maga jelentését az amerikai játékpiac elmúlt hónapjáról: továbbra is tarolnak a Warner Bros. játékai, míg a konzoleladási toplistát a PlayStation 4 vezeti ezúttal is.

Az amerikai játékpiac összességében 6 százalékkal nőtt tavaly júliushoz képest, 541,9 millió dollár volt a forgalma. A játékeladások stagnáltak, 178,5 millió dollárt termeltek, míg a hardvereladások 2 (202,1 millió dollár), a kiegészítőeladások 17 százalékkal (161,3 millió dollár) nőttek éves szinten. Utóbbi kategóriát a különböző feltöltőkártyák és előfizetések hajtották.

Ami a hardvereladásokat illeti, júliusban is a PS4 volt a legkeresettebb konzol, a Sony szerint remekül fogynak a batmanes csomagjaik. A Microsoftnak sem volt oka különösebb panaszra: 44 százalékkal nőttek az Xbox One eladásai tavaly júliushoz képest, és az aktív Xbox Live-felhasználók száma is 22 százalékkal dagadt. Habár az előző generációs gépek visszaesése rányomja a bélyegét a hardverszekcióra, az új konzolok jól teljesítenek, 21 hónap után 50 százalékos előnyben vannak a testvéreikhez képest.

A játékeladásokat továbbra is a Warner uralja, a LEGO Jurassic World, a Batman: Arkham Knight és a Mortal Kombat X is szerepel a tízes toplistán. Érdekesség, hogy bár PS4-es játékból fogyott a legtöbb, utána az Xbox 360-as lemezek jönnek, ami az NPD szerint a visszafelé kompatibilitás bejelentésével magyarázható: a játékosok egész egyszerűen arra számítanak, hogy az Xbox 360-as játékaikat előbb-utóbb Xbox One-on is tolhatják majd. Íme, a toplista:

  1. LEGO Jurassic World
  2. Batman: Arkham Knight
  3. Minecraft
  4. Grand Theft Auto V
  5. Rory McIlroy PGA Tour
  6. The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
  7. Destiny
  8. Mortal Kombat X
  9. FIFA 15
  10. Call of Duty: Advanced Warfare
12.
12.
Hunszi
#1: Karácsonykor szerintem, lesz biztos csomó akció és jön a szélesebb választék is most komolyabb címekből.
11.
11.
p3ti
#10: Igazából a witcher pont az a játék pl. Olyan címek mellett mint a fallout,dragon age stb. Amibe lazán bele lehet tolni akár több száz órát is. Szóval ott én sem sajnálnám annyira a pénzt érte. Viszont egy 5-6 órás kampányért 20 rongyot kivágni kicsit húzós!
10.
10.
felegyi
8 ezer ft-nál nem több egy játék PS4-re, csak jó helyen kell venni. Witcher volt az egyetlen amit előrendeltem 20k körül, de isten bánja lelkem ha nem éri meg az árát!
9.
9.
arcadia
#5 így van. Aki pedig médiában meg olyasmi helyeken veszi 21990 ért az meg is érdemli..
8.
8.
keiji maeda
#2: én is így érzem , hogy jövőre jön már olyan felhozatal ami miatt beruházok rá , mert eddig 1 játék ami érdekel meg 1 másik de azt ps3 -ra vettem meg :)
5.
5.
p3ti
#4: Naja. Sokszor volt hogy csereberével meg eladással 1-2 ezer forint bukóval játszottam végig játékokat. Ezen kívül ott a használt játék piac. Lehet ezt okosan is, nem kell befutni és 20 rongyért megvenni a legújabb címeket.
4.
4.
Angelwing
#1: Nagyon jó PS4-en GTA 5-öt játszani,már ezért megéri! De ha a pénz miatt kérdezed akkor soha nem éri meg,mert nagyon drága rá a játék,PC-re olcsóbb.
3.
3.
zozo76hun
amikor ugy erzed hogy erdekel rola valami.
1.
1.
toriell
Kíváncsi vagyok mikor érné meg már Ps4 et venni ^^,
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...