Amerikai toplista: megint a PlayStation 4 győzött

  • Írta: fojesz
  • 2015. szeptember 11.
  • Toplista
Link másolása
Nem okozott különösebb meglepetéseket az amerikai játékpiac augusztusa. Ismét a PlayStation 4-ből fogyott a legtöbb, és az aktuális Madden NFL-rész is letarolta a toplistát, ahogy kell.

Tavaly augusztushoz képest 2 százalékkal csökkent az amerikai játékpiac forgalma, 548 millió dollár értékben adták-vették a játékokat, a konzolokat és a különböző kiegészítőket az USA-ban élők.

A játékeladások 10 százalékkal estek vissza (207,9 millió dollár volt a szegmens forgalma), ami a szokásos okokkal magyarázható: hiába nőttek 34 százalékkal az új generációs konzolokra szánt játékok eladásai, ha az előző generációs játékoké 51, a kézikonzolosoké 24 százalékkal csökkent - ráadásul augusztusban kevesebb megjelenés volt, mint tavaly.

A játékeladási toplista így festett:

  1. Madden NFL 16
  2. Minecraft
  3. Gears of War: Ultimate Edition
  4. Grand Theft Auto V
  5. LEGO Jurassic World
  6. Rare Replay
  7. Until Dawn
  8. Call of Duty: Black Ops - Combo Pack
  9. Batman: Arkham Knight
  10. Call of Duty: Advanced Warfare


Hardverfronton sem történtek nagy meglepetések, ezúttal is a PlayStation 4 lett a legkeresettebb konzol - a hardvereladások forgalma 2 százalékot csökkent, 190,5 millió dollár volt. Érdekes információ, hogy az amerikai konzoleladások 93 százaléka valamilyen bundle formájában történt, míg tavaly augusztusban ez csak a 41 százalékukról volt elmondható. Ez azt jelenti, hogy a gyártók mára a létező legtöbb formában és a legtöbb csatornán terjesztik ezeket a csomagokat, amiket a vásárlók - logikus módon - ki is használnak.

A kiegészítők forgalma 12 százalékot nőtt (149,6 millió dollárra), érdekes viszont, hogy hiába gyarapodtak a darabszámra mért eladások 30 százalékkal, a kiegészítők átlagos eladási ára csökkent. Itt valószínűleg arról van szó, hogy a gyártók a Disney Infinity 3.0, a Skylanders: SuperChargers, a LEGO Dimensions és az új Amiibók érkezése előtt akciózásba kezdtek, hogy minél többet kisöpörjenek a korábbi figurákból.

16.
16.
dcba
#10: A Gears-t sztem zommel, mindenki a multi miatt vette meg, mert igy lenyegeben ujraelesztettek a multis kozosseget. Termeszetesen aki megvette valoszinu vegig szalad a kampanyon is, de sztem nem sok ember vette meg csak a kampany miatt a jatekot. Pl en utalom a multit, ergo nem is vettem meg mert a single miatt rohadtul nem erte volna meg, foleg amikor hallottam, h maradt a 30 fps, ami pluszban irto ciki, foleg ha azt vesszuk, h egy kozel 10 eves jatekot adtak ki ujra es ok, h szebb lett, de nekem lehet meg akar deal breaker is lehetett volna ha a szep grafika butter smooth 60 fps-sel parosult volna. Ha majd jon PC-re akkor megveszem, felteve, ha nem Windows Store only lesz, akkor PC-n is ki fog maradni.
15.
15.
respectpele10
#12 Offold már magad.
14.
14.
szoszika
#12 mocskolod te helyettük is :D
13.
13.
PaprikaJancsi
Gondoltam, hogy a Gears of War nem fogja elvinni a konzolt, egy új ip. mellett.
Viszont az őszi, és a karácsonyi szezonban erősebb lesz az Xbox, ott lehet, hogy elvisz egy-két hónapot.
11.
11.
delphijos
#8: Azért az lényeges kérdés hogy az MS a Windows sikerében is erősen érdekelt, azt gondolom hogy elsősorban ez az oka a saját fejlesztések PC-s portjának.
10.
10.
McDuff
én meg azon csodálkozom hogy az régi-új Gears of War meg dobogós lett. szeretem a szériát, mind megvan eredetiben, de az egy nem is legjobb része a szériának, unalomig lehetett nyomni az elmúlt években mert mindenhez adták már, az hogy a remasteredek közül is egy jobban megcsinált cím, az még nem indokolná hogy dobogós legyen.meglepett, őszintén mondom, főleg hogy csak XO-ra jelent meg, szép eredmény, ezek szerint alábecsültem, csak érdekli még az embereket (engem azért nem vehetnének rá hogy megint pénzt adjak érte)
9.
9.
Ruga
#1 A halo-k java nem jelent meg pc-n. Márpedig az az egyik, ha nem a legerősebb ms cím.
Viszont csodálkozom, hogy a batman "csak" így szerepel, bombajól sikerült és konzolon nincs vele para.
6.
6.
kopic
Kár, hogy az Until Dawn ilyen gyenge helyet ért el. Krva jó játék lett sztem.:/ De sajnos a Sony sem csinált olyan nagy reklámkampányt a játéknak.
5.
5.
kopic
#2: +1

#1:
http://www.theverge.com/2014/12/11/7379315/xbox-one-outsells-the-ps4-in-november
http://bgr.com/2015/01/16/sony-microsoft-react-xbox-one-win/
4.
4.
kopic
Ige, asszem eddig vagy 2x győzött az XO. SO a gyenge eladások miatt tuti jönni fog PC-re is, a QB pedig a megjelenését követő 1-2 éven belül, sztem.:S
3.
3.
PS4jacksony
Hát ez az egyre kevesebb az exklúzív amik miatt régen konzolt vettünk.Vagy ezt,vagy azt.


Most pc re szinte minden jön .
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...