Civilization VI - színre lépnek a franciák

  • Írta: zoenn
  • 2016. július 27.
  • Videó
Link másolása
A Firaxis egy friss videóban rántotta le a leplet a Civilization VI legújabb játszható nemzetéről, Franciaországról. A nép vezére Catherine de’ Medici lesz, aki leginkább a kémkedésben jeleskedik.

Franciaország vezetője egy olasz származású nemes, Catherine de’ Medici, II. Henrik király felesége. A hölgy a kémkedésre specializálódott, így amikor más civilizációkkal találkozunk, extra diplomáciai információkhoz juthatunk.

A nép speciális egysége a Garde Imperale, akik ha hazai pályán harcolnak, kapásból bónuszokban részesülnek. Egyedi épületük a Chateau, amit érdemes folyók és csodák mellé építeni a különleges pluszok miatt.

A Civilization VI október 21-én érkezik PC-re.

3.
3.
Necreon
#1: Szerintem tegyél egy próbát a CIV5-el, boldog-boldogtalannak dobálják 5 euróért, sőt a complete-et annyiért manapság inkább. Most fut egy 2K humble bundle lehet még abban is benne van.

Én nagyon szeretném szeretni egyébként, de valahogy nem megy. Másfél évente előveszem 1 meccs erejéig amit sosem fejezek be, de hétvégén előtte ragadok 10 órát egyhuzamban. Valahogy hiányzik a folyamatosság érzése. Szóval befejezel egy meccset, és visszakerülsz a főmenübe, és... ennyi. Gyakorlatilag csak skirmish van, ami jó ha multizol, de nekem hiányzik a folyamatosság, hogy egyik térképről a másikra menjek anélkül hogy úgy érezném mindent nulláról indítok, még akkor is ha valójában minden nulláról indul. Ennek az átmenetnek a hiánya nálam megöli az egészet, pedig tényleg apróság, de hát ez van, ahány ember annyi probléma. Ebből kiindulva, nagyon szeretném szeretni a CIV6-ot, de valószínű hogy e téren pont ugyanilyen lesz és kidobott pénz lenne :(.
2.
2.
sajttaller
#1: Szerintem egyáltalán nem kell "full stratégának" lenned ahhoz, hogy élvezetes játék legyen a civ. Annyira bonyolult dolgok nincsenek benne, minden viszonylag jól követhető és logikus a felépítése. Ráadásul több beállítás is opcionális benne, lehet hagyni automatán, ha nem akarsz a mikromenedzsmenttel foglalkozni. Viszonylag jól skálázható a nehézsége is, ha nem érzed magad nagy stratégának akkor érdemes az alsó 3 nehézségi fokok valamelyikén próbálkozni vele, akkor azért nem kell megtervezni minden lépésedet, lehet sodródni a játékkal (a korábbi részek jellemzően 5-7 szintet vezettek be a nehézségi foknál.) Persze ezeket az előző részek alapján mondom, de nem hiszem, hogy ezen a téren túl nagy változás lenne.
1.
1.
godach
Nem vagyok a stratégiák ellen, szeretem őket de Számomra elég belőlük évente egy. AoE, Starcraft, Age of Mithology, Pharaoh, Caesar iii, Car Tycoon, Rollercoaster Tycoon mind Bejött. Legutóbb az Xcom. Szerintetek érdemes ezzel egy próbát tennem vagy tényleg csak a full stratégáknak való?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...