Amerikai toplista: a Madden vitte a hónapot

  • Írta: fojesz
  • 2016. szeptember 16.
  • Toplista
Link másolása
Leheletnyi erősödést mutatott az amerikai játékpiac a tavalyi évhez képest. Augusztusban több olyan játék is megjelent, amely segített növelni a bevételeket, és sokat számított, hogy boltokba került az Xbox One S is.

Éves szinten 1 százalékkal lett erősebb az amerikai játékpiac augusztusa az NPD Group összesítése szerint, ami nem sok ugyan, de a korábbi hónapok visszaeséséhez képest mindenképpen pozitív fejlemény. A teljes forgalom 573,4 millió dollár volt.

A játékszoftverek szegmense jól teljesített, a konzolos játékok 8, a PC-sek 18 százalékkal tudtak növekedni, így rendre 273,7, illetve 14,2 millió dolláros forgalmat csináltak. Habár az amerikai toplista már a digitális eladásokkal is számol, az összkép még így sem pontos, mert nem mindegyik kiadó, illetve platformtulajdonos biztosít hozzáférést az NPD-nek a számaihoz.

Akárhogy is, a toplistát alább találjátok, nem meglepő módon a Madden NFL 17, a No Man's Sky és a Deus Ex: Mankind Divided osztozott a dobogón:

  1. Madden NFL 17
  2. No Man's Sky
  3. Deus Ex: Mankind Divided
  4. Grand Theft Auto V
  5. Overwatch
  6. Rainbow Six: Siege
  7. Call of Duty: Black Ops III
  8. LEGO Star Wars - The Force Awakens
  9. Minecraft
  10. Destiny: The Taken King


(A No Man's Sky és a Minecraft esetében csak a dobozos eladásokkal számolt az NPD, míg az Overwatch-nál a Battle.net-eladások hiányoznak az összesítésből.)

A hardverek 6 százalékkal estek vissza, 178,1 millió dollár bevételnél állt meg a számláló. Pedig az Xbox One S nagyot ment, meg is verte a PS4-et, darabszámban így 37, a bevételt tekintve pedig 25 százalékot tudott erősíteni az Xbox One éves szinten. Az abszolút győztes azonban ezúttal is a 3DS lett.

A kiegészítőeladások 5 százalékkal csökkentek, itt 107,4 millió dollár bevételt könyvelhettek el a piaci szereplők.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...