Brit toplista: rekorddal indított a FIFA 17

  • Írta: Shifty
  • 2016. október 3.
  • Toplista
Link másolása
Múlt héten boltokba került a FIFA 17, amely annak rendje és módja szerint letarolta a szigetország eladási listáját. A sorozat eddigi legjobb nyitányát produkálta a széria legújabb iterációja, amivel totálisan földbe döngölte a PES 2017-et.

Múlt héten még bizakodhatott a Pro Evolution Soccer 2017, hiszen az eladási lista második helyén végzett a BioShock: The Collection mögött. Ehhez képest az e heti listán már csak a hatodik helyen tanyázik a Konami focisorozatának legújabb epizódja, míg a FIFA 17 nemcsak az élen nyitott, de elképesztően letarolta a konkurenst. Az első adatok szerint több mint 1,1 millió darabot adtak el eddig az új FIFA-ból, míg a PES 2017 első heti teljesítménye alig érte el az 50 ezer példányt az Egyesült Királyságban.

Egyrészt a sorozat történetének legjobb nyitányát produkálta a FIFA 17, ezzel átadva a múltnak a FIFA 13 korábbi teljesítményét. Az új rész a tavalyihoz képest 18 százalékos növekedést ért el, ami egészen fantasztikus eredmény. Ami a platformok szerinti megoszlást illeti, ott a PlayStation 4 győzedelmeskedett, miután a vásárlók 53 százaléka szavazott bizalmat a sonys verziónak. Ezzel szemben "csak" 41 százalék döntött az Xbox One mellett, ráadásul ez az eredmény nagyban köszönhető az új FIFA 17-es Xbox One bundle-nek.

A dobogó második fokára ezúttal a Forza Horizon 3 száguldott be, amivel a Playground játéka azt is elérte, hogy a Forza-sorozat harmadik legkelendőbb része lett.

A PlayStation 4 árnyisszantás jót tett a LEGO Star Wars: The Force Awakens eladásainak is, amely 127 százalékos erősödést követően a bronzérmet szerezte meg.

Mögötte a múlt héten még vezető BioShock: The Collection, az XCOM 2 és a már említett Pro Evolution Soccer 2017 sorakozik fel - a Firaxis játéka a konzolos verziók megjelenésének köszönhetően jutott az ötödik helyig.

  1. FIFA 17
  2. Forza Horizon 3
  3. LEGO Star Wars: The Force Awakens
  4. BioShock: The Collection
  5. XCOM 2
  6. Pro Evolution Soccer 2017
  7. Destiny: The Collection
  8. Rocket League
  9. NBA 2K17
  10. Grand Theft Auto V
  11. Overwatch
  12. Minecraft: Xbox Edition
  13. Fallout 4
  14. Uncharted 4: A Thief's End
  15. Call of Duty: Black Ops III
  16. Star Wars: Battlefront
  17. No Man's Sky
  18. Batman: The Telltale Series
  19. Ratchet & Clank
  20. F1 2016
8.
8.
DarkLord
#7: A sok smiley jellel jeleztem, hogy csak fricska és nem kell komolyan venni, amit írok. Mellesleg én is szoktam előrendelni, most felpattantam a nagy hype vontra, ja nem arra , hanem a nagy harci vontra, ami volt a Battlefield 1 bétájában és előrendeltem, mint a szar :D
7.
7.
delphijos
#6: Magánvélemény, de ha nem nyújt semmi extrát , előrendelni szerintem is felesleges. Ha lap az ember valamit a bizalomért az más. Persze ettől még nem hülyézem aki megteszi.
6.
6.
DarkLord
#5: Az mellékes, hogy mikor lesz annyi (pár év ide vagy oda) a lényeg, hogy annyiért vegyél csak játékot! Semmit ne rendeljetek elő, az csak a hülyék kiváltsága..nézzétek meg , majd hogy befürdik a sok barom a MAFIA 3-al :DDDDDDDD na jó kiégtem.
5.
5.
Yanez
#3: Addigra már a Fifa 2020 lenne a sláger. :D
4.
4.
Arsenal4ever
#2: ez a jó. ilyenkor érzed hogy élsz!?
3.
3.
DarkLord
#2: Nem bírtad kivárni, hogy 5 dollár legyen?
2.
2.
Yanez
Életem első olyan Fifája, amit előrendeltem, a hatásos demónak köszönhetően. Több óra játék után viszont vegyesek az érzéseim, így egyelőre azt sem tudom megbántam-e vagy sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...