Brit toplista: lássuk a tavalyi év legjobbjait!

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 15.
  • Toplista
Link másolása
Megérkezett a brit játékpiac évzáró toplistája, amiből kiderül, hogy mely játékok voltak tavaly a legkelendőbbek a szigetországban. A legkeményebb az, hogy a GTA V még mindig benne van az élbolyban.

Mivel a toplista továbbra is csak a dobozos játékok eladásait számlálja, nem teljesen pontos, azonban így is megér egy pillantást. A 2016-os év legkeresettebb játéka ez alapján a FIFA 17 volt, míg az ezüstérmes a Call of Duty: Infinite Warfare, a harmadik pedig a Battlefield 1 lett - a briteknél tehát még most sem történt meg két rivális helycseréje.

A negyedik helyezettünk a The Division, míg az ötödik pozíciót a Grand Theft Auto V foglalhatta el. Valószínűleg nem kell ecsetelni, mennyire dicséretes ez a teljesítmény, a Rockstar játéka még az Uncharted 4-et, a Watch Dogs 2-t és az Overwatchot is maga mögé utasította, pedig nem mai darab. Eddig egyébként csak az Egyesült Királyságban hatmillió példányban fogyott a legutóbbi GTA.

Ami a platformokat illeti: a PS4 volt az első számú játékplatform, az eladások 45 százalékát a PS4-es játékok tették ki, míg az Xbox One-os címek 34,1 százalékos részesedést tudhattak magukénak. A 3DS 7 százalékkal tudta növelni a piaci részesedését, ami nagyon jó hír a Nintendónak, valószínűleg így már könnyebb megemészteni, hogy Wii U-s játékot már senki nem vásárolt: még az Xbox 360 és a PS3 is jobban szerepelt ezen a téren.

A játékeladások forgalma 16,4 százalékkal esett éves szinten, a hardvereladások pedig az új konzolok ellenére is 27 százalékkal múlták alul a 2015-ös évet. A kiegészítőszegmens 1 százalékot tudott erősíteni, ebben a PlayStation VR bemutatkozása is közrejátszott.

A húsz legnépszerűbb játék listája a következő:

  1. FIFA 17
  2. Call of Duty: Infinite Warfare
  3. Battlefield 1
  4. Tom Clancy's The Division
  5. Grand Theft Auto V
  6. Uncharted 4: A Thief's End
  7. Call of Duty: Black Ops III
  8. Watch Dogs 2
  9. Overwatch
  10. Forza Horizon 3
  11. Mafia III
  12. The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition
  13. FIFA 16
  14. LEGO Star Wars: The Force Awakens
  15. DOOM
  16. LEGO Marvel's Avengers
  17. Star Wars: Battlefront
  18. Minecraft: Xbox Edition
  19. Far Cry: Primal
  20. Gears of War 4
3.
3.
Crevna
#2: Hát nagy lehet az öröm ott az Activisionnél. Évről évre kitudják adni ugyanazt a katyvaszt redukálva a játékidőt C kategóriás forgatókönyvvel mondjuk most hozzá csaptak legalább egy Kit Haringtont és a lóvé meg csak ömlik úgy hogy még annyit se tesznek hogy legalább az idejét múlt motort lecseréljék és legalább grafikában villantsanak valamit. Le a kalappal mert úgy megcsinálták a brandet hogy ezt a játékot akkor is megvennék ha jövőre 30 perc lenne a story a multira 40 percet kellene várni és a kis pisztolyokon kívül minden fegyvert dlc-be lehetne megvenni.
2.
2.
GAMEROD
Na tessék, COD a második, hiába az ötszörös dislike arány a videomegosztókon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...