Amerikai toplista: a Resident Evil 7 vitte a hónapot

 • Írta: fojesz
 • 2017. február 18.
 • Toplista
Megérkezett az amerikai játékpiac teljesítményét elemző NPD Group januári jelentése. Az év első hónapjában kisebb volt a forgalom, mint tavaly, a játékeladásoknak köszönhető, hogy nem lett nagyobb a visszaesés.

Négy százalékot zsugorodott az amerikai játékpiac éves szinten, a teljes forgalom 611 millió dollár volt januárban. A hardver- és a kiegészítőeladások 19, illetve 17 százalékot estek vissza (így 127 és 155 millió dollárt tettek ki), a játékeladások viszont 14 százalékot nőttek, a 313 millió dolláros szegmens tudta csak mérsékelni a károkat.

A konzolok közül a PlayStation 4 volt a legkeresettebb, ez már sorban a negyedik aranyérme a Sony masinájának, utána következik az Xbox One, majd a NES Mini. Játékfronton a Resident Evil 7 vitte a pálmát, de az NPD szerint egyébként is többet költöttek a játékosok ezen a téren, ezért a látványos gyarapodás. A tízes toplista így fest:

 1. Resident Evil 7
 2. Call of Duty: Infinite Warfare
 3. Grand Theft Auto V
 4. Battlefield 1
 5. NBA 2K17
 6. Kingdom Hearts HD 2.8 - Final Chapter Prologue
 7. Madden NFL 17
 8. Watch Dogs 2
 9. Overwatch
 10. FIFA 17

Ezek is érdekelhetnek

11.
PrimYaz00
#8: -1 Te meg a 4. résszel nem játszottál :)
10.
GAMEROD
Nekem csak annyi bajom van a játékkal hogy zombik helyett megint ilyan hosszúfogú nyálkacucc az átlagellenségek. Hogy hasonlít e a klasszikusra? Játékmenetben valamennyit visszaad az első részéből, ház, repülőrovarok stb. és a 4-részben lévő parasztokból. Nincs azzal gond hogy kísérleteznek az Urbex, Texas farm horrorral, úgyis kevés ilyen van a játékvilágban. Az Outlast 2 lesz talán ilyesmi, ha nem is Urbex de talán Texas.
8.
dcba
#6: Sztem o a 4-tol ismeri a sorozatot, kulonben nem mondana ilyet. Ebben a szellemben viszont orulok, h ez nem az a Resi. Nem kell a Resi 4-5-6 stilusa, en pont ezt az elveszetten maszkalos kilatastalansagot szeretem, nem azt, h 3 zombit rugunk le egy porgo rugassal.
7.
Neo1989
Ennyi, ami jó az jó :D
3.
dcba
En is csak odakat tudok zengeni a jatekrol. Egyszeruen imadom es mar idegtepo a varakozas, h vegre kint legyenek a DLCk.
2.
Freed
Na basszus.Visszaszívok mindent amit magáról a játék tartalmaról mondtam a múltban.Az kurva élet hogy nem olyan mint az eddigi Resik,amihez tartom is magam,de ez...ez...ez rohadtul jóra sikerült.Fosatós,paráztatós,nem ül le egy percre sem.Nagyon jó lett.
Mindezektől eltekintve ha a Redident evil főrésze ezt a vonalat viszi tovább,nem gond...sőt.
De én örülnék mondjuk egy klasszikus Resinek is.Nyomhatnák tovább a mellékágakat pl.
1.
guba800
Nem csoda hogy az első helyen van,hatalmas game.ki van platinázva és még mindig játszok vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...