Friday the 13th: The Game - a csapattag tabu

  • Írta: gabeee
  • 2017. augusztus 10.
  • Letöltés
A nagy népszerűségnek örvendő túlélőhorror, a Friday the 13th: The Game fontos ponthoz érkezett a játszhatóságát illetően, miután sok panasz érkezett azzal kapcsolatban a fejlesztőstúdióhoz, hogy a csapattársak egymást mészárolják.

Ahogyan azt nemrég mi is megírtuk a játék tesztjében, a Friday the 13th: The Game technikai és tartalmi hibái ellenére bőven rendelkezik azzal a potenciállal, amellyel egy ehhez hasonló multiplayer címnek rendelkeznie kell, hogy maga mellé állítson egy stabil rajongótábort.

Van viszont egy sűrű panaszáradatot generáló problémája a játéknak, ami sokak mulatságát teljesen ellehetetleníti. Manapság ugyanis rengeteg elégedetlen üzenet érkezett a fejlesztőkhöz azzal kapcsolatban, hogy egymást gyilkolják a túlélésért küzdő csapattársak a játékban. A történet szerint elméletileg egy szereplőnek kellene fenyegetnie a többieket, azonban sok játékos abban leli örömét, ha előbb teszi el láb alól csapattársait, mint az erre a feladatra szakosodott Jason Voorhees. Ettől persze sok felhasználónak teljesen tönkreteszik a játékát, így hát készül is a panaszlevél. 

A stúdió reakciója egészen egyszerű. A következő frissítéssel teljesen kiöli a játékból azt a lehetőséget, hogy az egy oldalon küzdő csapattagok megölhessék egymást. Azonban még ezek után is akadnak majd olyan opciók, amelyekkel a kreatív trollok élhetnek, ha továbbra is a többi játékost akarják idegesíteni.

A játék kiadója, a Gun Media elmondta, hogy anno azért választották ezt a mechanikát a játékmenetbe, hogy ezzel is izgalmasabbá és élvezhetőbbé tegyék a programot. A közösség egyik része pontosan ezért kevésbé örül a változásnak, hiszen ezzel egy olyan lehetőségtől fosztják meg őket, amely sokat segíthet a túlélésben az előrehaladásnál. A Gun Media hozzátette, hogy a jövőben megpróbálnak majd olyan megoldást találni a problémára, amely mindenkinek kedvezhet, egyelőre azonban csapattársaink tabunak számítanak, ha gyilkolásról van szó.

10.
pecek
#8: Nálam emlékszem egyik Friday meccsben az volt hogy kurva nehezen összetákoltam a csónakot. Csóri odajött a cimbijével és mivel két személyes a csónak engem ledurrantott a puskával. Ők meg vigan elhajóztak a naplementében :D Semmi bünti stb. Na akkor én is úgy voltam, hogy kurva jó lenne ha kikapcsolnák a teamkillt. :D
9.
pecek
#5: Te az összes Friday 13 bejegyzéshez be fogod irni azt, hogy mennyire szomorú tény hogy emberek ezzel játszanak?
8.
GAMEROD
A Teamkill általában akkor jön elő, amikor már megunják a sima játékot (ami egyébként egy idő után nem nehéz) és ilyesmivel akarják színesíteni az élményt.
7.
GAMEROD
#5: Tipikus baromság, általában olyanok szájából akik szintén nem játszanak különb játékokkal. Nem tökmindegy hogy Jason-el gyilkolsz, vagy RPG-vel lősz valakit cafatokra egy COD-ban?
6.
Yanez
#5: "Most őszintén... aki eleve egy ilyen játékban leli az örömét már alapvetően nem százas"

Ezt ki dönti el? Esetleg lemaradtam valamiről, és ez már rég nyilvánvaló?
5.
user101
Most őszintén... aki eleve egy ilyen játékban leli az örömét már alapvetően nem százas. ;( Másfelől miért nem csinálnak egy automata ranking rendszert ? Oszt be lehessen állítani, opcióban "nem akarok köcsöggel játsszani" ... oszt jó napot... ;D
3.
hedzsooo
#1: Igen, mondjuk ha Jason valóban olyan erős+sebezhetetlen, ill. kinyírhatatlan/megállíthatatlan lenne a játékban, akkor valószínű a játékosok inkább mindig megpróbálnának összefogni. De úgy látszik nem csak a filmes csapattársak java tud idiótán viselkedni..., a játékban résztvevő csapattársaknál is az megy, mint a horrorfilmekben rendszerint: a széthúzás +/vagy az 1mással kib@szás de véletlenül sem rendesen összefogni az elejétől + vmi épkézláb védekező tervbe/stratégiába kezdeni. :-)
2.
hedzsooo
Mondjuk nem véletlenül szinte minden multis játékban pl. nem is lőheted le a csapattársakat, egyszerűen túl sok a retardált akik ebben lelnék csak az örömüket, akár 24 órán keresztül...
1.
Matt8888
Úgy néz ki, hogy nem elég nehéz a game, egymást is elkezdték gyilkolni :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...